Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Νέες αποκαλύψεις για το ντόπινγκ στην Ρωσία!

Ο Γερμανός δημοσιογράφος, Χάγιο Σέπελτ, είναι έτοιμος να κάνει δεύτερο documentary με στοιχεία για το ότι ο ρωσικός αθλητισμός είναι το βασίλειο του ντόπινγκ.
«Για να είμαι ειλικρινής δεν θέλω να κάνω σίκουελ αλλά ο κόσμος στέλνει όλο και περισσότερα στοιχεία για να αποδείξουμε το συστηματικό ντόπινγκ στον ρωσικό αθλητισμό» είπε ο Σέπελτ στο ρωσικό site, Championat. «Οπότε δεν μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο να κάνουμε κάτι τέτοιο. Αν χρειαστεί, θα γυρίσουμε δεύτερο μέρος».
Η εκπομπή που προβλήθηκε σε τρία μέρη στο ZDF/ARD, παρουσίαζε αμοντάριστα πλάνα στα οποία Ρώσοι προπονητές και αθλητές παραδέχονταν ότι έβρισκαν τρόπο να καμουφλάρουν τεστ τα οποία ήταν θετικά. Οι ισχυρισμοί δεν έχουν επιβεβαιωθεί από το Reuters και τον επικεφαλής της ρωσικής αθλητικής ομοσπονδίας, Βαλεντίν Μπαλακνίτσεβ, ο οποίος χαρακτήρισε όλα αυτά 'ένα σωρό ψέματα'. Ο Μπαλακνίτσεβ πάντως, αποχώρησε από το πόστο του στην Διεθνή Ενωση των Αθλητικών Ομοσπονδιών για όσο διεξάγεται η έρευνα.
Ο Σέπελτ συνέκρινε την τωρινή κατάσταση με αυτή στην εποχή της Σοβιετικής Ενωσης. «Παλιές παραδόσεις πεθαίνουν δύσκολα στη χώρα σου, για αυτό και συνεχίστηκε από την εποχή της Σοβιετικής Ενωσης και της Ανατολικής Γερμανίας στα τέλη της δεκαετίας του '80» είπε. «Σε αυτό το διάστημα, στους αθλητές δόθηκαν παράνομα σκευάσματα σε τεράστιο βαθμό. Δεν μπορώ και δεν θα καταλάβω μία τέτοια αντίληψη απέναντι στο σπορ, όποιος και αν εμπλέκεται και οπουδήποτε και αν συμβαίνει».
Υποστήριξε ότι δεν ήταν δύσκολο να μιλήσεις στους πρωταγωνιστές που εμφανίζονταν στο documentary. «Γενικά αυτοί οι οποίοι μίλησαν ήταν πολύ ανοικτοί και δεν είχαμε προβλήματα. Δεν χρειάστηκε να τους δώσουμε ούτε ένα ευρώ».
Ο Γερμανός δημοσιογράφος τόνισε ότι είχε μεγάλο σεβασμό για τον Βιτάλι Στεπάνοβ ο οποίος στο παρελθόν είχε εργαστεί ως, πράκτορας κατά του ντόπινγκ στην Ρωσία και ήταν ένας από τους βασικούς κατήγορους. «Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος. Είναι σαν τον Εντουαρντ Σνόουντεν στον κόσμο του αθλητισμού. Θέλει να παλέψει το ντόπινγκ. Ο Βιτάλι ήταν πολύ πειστικός. Δούλεψε ως πράκτορας αντι-ντόπινγκ στην Ρωσία και προσπάθησε να καθαρίσει τα σπορ από παράνομες ουσίες. Παρόλα αυτά, κάλυπταν όλα όσα προσπαθούσε να βγάλει. Η Γιούλια Ρουσάνοβα, η οποία μετά θα γινόταν γυναίκα του, αναγκάστηκε επίσης να πάρει ταμπλέτες. Δεν είχε κάποιο κέρδος να αποκομίσει, απλά ήθελε να πει την αλήθεια και να είναι ειλικρινής».
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: