Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Ψάχνει την «αναγέννηση» η ΑΕΚ!!

Τα προβλήματα ταλαιπώρησαν αρκετά την ΑΕΚ που θα αναζητήσει την επιστροφή στις νίκες κόντρα στον αγώνα επιβίωσης κόντρα στην ουραγό Λαμία στην όγδοη αγωνιστική της Volleyleague.

Ψάχνει την «αναγέννηση» η ΑΕΚ
Να αναγεννηθεί, ανοίγοντας μια νέα σελίδα στη φετινή της πορεία θέλει η ΑΕΚ κόντρα στην ουραγό Λαμία που έχει τους ίδιους στόχους στην όγδοη αγωνιστική της Volleyleague.

Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν μείνει χωρίς νίκη έξι σερί αγωνιστικές, ενώ η Λαμία δεν έχει νικήσει ακόμα φέτος, με αποτέλεσμα το ματς να αποτελεί κρίσιμο αγώνα επιβίωσης και για τους δύο. (13/12, 17.00, Novasports-3, Διαιτητές: Ονόπας, Μουλά Λ.).

Τα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα έχουν «πνίξει» την ΑΕΚ, που θα παραταχθεί με υπηρεσιακό προπονητή τον Ανδρέα Ανδρεάδη, μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Χόρχε Ελγκέτα, ενώ έχουν κληθεί τέσσερις παίκτες απ’ την εφηβική ομάδα για να καλυφθεί το κενό που άφησε το διαζύγιο με τους παίκτες που δεν ακολούθησαν την αποστολή στη Θεσσαλονίκη την περασμένοι αγωνιστική. Αυτοί είναι οι Δημήτρης Απερανθίτης (23/2/1997), Βασίλης Χρήστος Τσάλλας (4/9/1997), Λευτέρης Kαραγιώργος (19/12/1997) και Χαράλαμπος Σπυρόπουλος (22/1/1997).

Ο αρχηγός της ομάδας και υπηρεσιακός προπονητής, σχολίασε τις δυσκολίες που θα έχει το ματς για την ΑΕΚ, τονίζοντας όμως την αναγκαιότητα της παρουσίας του κόσμου: «Και για τις δυο ομάδες είναι αγώνας ζωής ή θανάτου. Εμείς παρά τα προβλήματα μας θα τα δώσουμε όλα στο γήπεδο. Τα νέα παιδιά έχουν δίψα για διάκριση και η ομάδα θέληση για τη νίκη. Η Λαμία έχει κι εκείνη τα δικά της προβλήματα. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τα αδύνατα σημεία της. Εμείς ως παίκτες κάναμε το χρέος μας στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ και δεν αφήσαμε την ομάδα να μηδενιστεί. Ξέρουμε καλά ότι η εικόνα που παρουσιάζει αυτή τη στιγμή η ομάδα δεν αντιπροσωπεύει την ΑΕΚ και την ιστορία της. Ο κόσμος όμως να γνωρίζει ότι προσπαθούμε για το καλύτερο. Τον καλούμε να έρθει στο γήπεδο να μας βοηθήσει και με τις φωνές του να γίνει ο 8ος παίκτης στο δύσκολο έργο μας».

Να την πληγώσει και η Λαμία
Τα αγωνιστικά προβλήματα δεν πλήττουν την Λαμία, αλλά τα… βαθμολογικά. Οι Λαμιώτες θέλουν να ρίξουν περισσότερο την ΑΕΚ, προκειμένου να πανηγυρίσουν την πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Κάτι που θα είναι δύσκολο, αφού παρότι αποδυναμωμένη, η ΑΕΚ δεν έχει δώσει δείγματα του πως θα παραταχθεί στο ματς, όπως δήλωσε ο Γιάννης Μέλκας. Ο προπονητής της Λαμίας πάντως, τόνισε πως η ομάδα του έχει υποστεί το «ηλεκτροσόκ» που χρειαζόταν σε συνάντηση με την διοίκηση.

«Παίζουμε έναν δύσκολο αγώνα αλλά δεν ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Δεν ξέρουμε πως θα κατέβει η ΑΕΚ. Θα είναι οριακός αγώνας. Περιμένω να είμαστε όπως πρέπει για να πάρουμε τη νίκη. Είναι δύσκολο και αγωνιστικά και ψυχολογικά. Το ηλεκτροσόκ που ήθελε η ομάδα νομίζω πως έγινε στη συζήτηση που είχαν οι παίκτες με τη διοίκηση. Η διοίκηση συζήτησε με τους παίκτες και τους προπονητές και έλυσε τα προβλήματα που υπάρχουν. Με βεβαιότητα δε μπορώ να μιλήσω για διορθωτικές κινήσεις γιατί όλα εξαρτώνται από το οικονομικό. Σκέψεις σίγουρα υπάρχουν αλλά για την ώρα σκεφτόμαστε μόνο τη νίκη στον αγώνα με την ΑΕΚ. Δυστυχώς η ΕΣΑΠ έβαλε αγωνιστική στις 28 Δεκεμβρίου. Δεν συμφωνώ καθόλου καθώς οι αθλητές και οι ομάδες είχαν κάνει τα προγράμματα τους».

Από την μεριά του, ο ακραίος των φιλοξενούμενων, Γιάννης Αλεξίου είπε: «Είναι ένας οριακός αγώνας. Όποια ομάδα νικήσει θα κάνει βήμα για την παραμονή. Όταν έχεις χάσει επτά αγώνες κινδυνεύει να σου γίνει συνήθεια αλλά θέλουμε να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση. Πρέπει να είμαστε πιο χαρούμενοι και πιο απελευθερωμένοι».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της όγδοης αγωνιστική:
Σάββατο 13/12
17.00 Ολυμπιακός - Κηφισιά (Γυμν. Ρέντη)

17.00 ΑΕΚ - Λαμία(Γυμν. «Μάκης Λιούγκας» Γλυφάδα)

19.00 Άρης - Παναθηναϊκός(Γυμν. Μίκρας)

19.00 Παμβοχαϊκός - Φοίνικας Σύρου (Γυμν. Βόχας)

20.00 (Novasports-3) Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Ορεστιάδα (Γυμν. «Μ. Παρασκευόπουλος», Αλεξ/πολη)

Κυριακή 14/12
20.00 ΠΑΟΚ - ΜΕΝΤ (PAOK Sports Arena)*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: