Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Σαλπιγγίδης: «Η ευκαιρία μας»

Ως μια καλή ευκαιρία προκειμένου να επιστρέψει ο ΠΑΟΚ στις επιτυχίες βλέπει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, MVP της 6ης αγωνιστικής, το ματς κόντρα στην Κέρκυρα που ακολουθεί.

Σαλπιγγίδης: «Η ευκαιρία μας»
Λες και συνοδεύτηκε με… κατάρα εκείνο το διπλό του ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκης». Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν μπορεί να… σταυρώσει νίκη, αλλά ο Δημήτρης Σαλπιγγπίδης, ο οποίος ανακηρύχθηκε MVP της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, τόνισε πως ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος.

Ο διεθνής επιθετικός κατά τη βράβευσή του χαρακτήρισε ευκαιρία το παιχνίδι με την Κέρκυρα προκειμένου να μπει ένα τέλος στα άσχημα αποτελέσματα και να επανέλθει η ομάδα στις επιτυχίες.

Αναλυτικά:

Για τη μέτρια πορεία του ΠΑΟΚ μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού:
"Δεν νομίζω ότι επηρέασε το αποτέλεσμα του ντέρμπι, για τα άσχημα που ήρθαν μετά. Αν ήταν θετικά τα αποτελέσματα θα λέγαμε ότι είχαμε φόρα. Έπαιξαν ρόλο διάφοροι παράγοντες για τις ήττες. Ήταν η δική μας παρουσία και αυτοσυγκέντρωση, αλλά και η τύχη. Αυτοί ήταν οι συνδυασμοί. Στην Ξάνθη, το γήπεδο ήταν βαρύ, δεχθήκαμε γκολ στις αρχές του κάθε ημιχρόνου. Και αυτά σε συνδυασμό με την κακή μας παρουσία έκριναν το αποτέλεσμα".

Για το παιχνίδι με την Γκινγκάμπ:
"Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν αυτοί που θα έπρεπε, στο δεύτερο μπήκαμε καλύτερα αλλά δεν είχαμε πολλές ευκαιρίες. Είχαμε απέναντί μας μία ομάδα πολύ αθλητική, που μπορούσε να διαχειριστεί αυτό το στυλ παιχνιδιού, να κρατήσει το αποτέλεσμα που θέλει. Εμείς, δεν είχαμε φάσεις εκτός από το δοκάρι του Αθανασιάδη".

Για το κλίμα που δημιουργούν τα άσχημα αποτελέσματα:
"Όταν υπάρχουν άσχημα αποτελέσματα είναι λογικό να επηρεαζόμαστε αρνητικά. Δεν πρέπει, πάντως, να χάσουμε την πίστη μας στην ομάδα. Έχουμε τρία παιχνίδια μέχρι να λήξει η χρονιά, μπορούμε να πάρουμε τρεις νίκες για να συνεχίσουμε ακλόνητοι την προσπάθειά μας. Με τα άσχημα αποτελέσματα το κλίμα δεν είναι το καλύτερο. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο, θα πρέπει να το δεχτούμε, αλλά και να κάνουμε κάτι για να το αλλάξουμε. Είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία το επόμενο ματς".

Για τον τρόπο με τον οποίο δέχεται γκολ ο ΠΑΟΚ:
"Είναι διαφορετικά παιχνίδια. Μπορεί να κρίθηκαν με αντεπιθέσεις αλλά στο ματς με τον Ολυμπιακό, για παράδειγμα ήμασταν εμείς θωρακισμένοι στην άμυνα. Στο ματς της Ξάνθης, σας είπα, δεχθήκαμε δύο γκολ στις αρχές του κάθε ημιχρόνου και όταν συμβαίνει αυτό απέναντι σε μία ομάδα μικρότερου βεληνεκούς, είναι λογικό μετά να θωρακιστεί αυτή και εσύ να προσπαθείς να ανατρέψει την κατάσταση. Αυτό δημιουργεί αμυντικά κενά και η Ξάνθη το εκμεταλλεύτηκε. Χθες συνέβη το ίδιο, συν ότι η αντίπαλη ομάδα ήταν πολύ αθλητική. Στην Ευρώπη δεν παίζουν τυχαίες ομάδες. Ίσως η μοναδική ομοιότητα στα ματς της Ξάνθης και της Γκινγκάμπ να ήταν ότι κυνηγούσαμε το σκορ".

Για τον πανηγυρισμό του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο γκολ του Περέιρα:
"Εγώ γενικά όπως αισθάνομαι έτσι εκδηλώνομαι. Όλοι ξέρουν ότι σε τέτοια ντέρμπι ανεβαίνει η ένταση, εκείνη την στιγμή έτσι ένιωσα, δεν σημαίνει κάτι, είναι καθαρά αντίδραση της στιγμής. Δεν νομίζω ότι κάποιος παίκτης με φιλοδοξίες επιλέγει παιχνίδια. Είναι απλώς φυσιολογικό σε κάποια ματς να βγαίνει μεγαλύτερη ένταση".

Δεν υπάρχουν σχόλια: