Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Αυτό είναι ντέρμπι!!

Απέχουν αρκετά από την κορυφή, αλλά το Μαν. Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ θα είναι πάντα ντέρμπι. Με Χαλ και Λέστερ οι πρωτοπόροι Τσέλσι και Μαν. Σίτι.

Αυτό είναι ντέρμπι
Ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι περιλαμβάνει η 16η αγωνιστική της Premier League. Η Μαν. Γιουνάιτεντ φιλοξενεί τη Λίβερπουλ στο «Ολντ Τράφορντ» και παρότι οι δύο ομάδες απέχουν από αρκετά ως πολύ από την κορυφή, μια μονομαχία μεταξύ τους έχει πάντα ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» μετρούν πέντε σερί νίκες κι έχουν πλησιάσει στους οκτώ βαθμούς την πρωτοπόρο Τσέλσι. Ο Λουίς Φαν Χάαλ αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα, καθώς εκτός μάχης είναι οι Ντι Μαρία, Μπλιντ, Σο και Σμόλινγκ, αλλά επανέρχονται μετά από μακρά απουσία οι Ράφαελ και Τζόουνς. Στον αντίποδα, για τους «κόκκινους» που δεν συνεχίζουν στο Champions League και βρίσκονται στην ένατη θέση και το -15 από την κορυφή, ο Στάριτζ παραμένει εκτός, ενώ ο Μπαλοτέλι ίσως χρησιμοποιηθεί βασικός από τον Μπρένταν Ρότζερς, που δέχεται σκληρή κριτική.

Η Τσέλσι, που προέρχεται από ήττα στο Νιούκαστλ, φιλοξενεί τη Χαλ χωρίς τον τιμωρημένο Φάμπρεγας και με τον Τσεχ να πραγματοποιεί την πρώτη του εμφάνιση στο πρωτάθλημα αντί του τραυματία Κουρτουά. Η Μαν. Σίτι, που έχει πλησιάσει στους τρεις βαθμούς τους πρωτοπόρους «μπλε», δοκιμάζεται στην έδρα της Λέστερ στον απόηχο της θριαμβευτικής νίκης-πρόκρισης επί της Ρόμα. Για τους «πολίτες» μετά τους Σίλβα και Γιόβετιτς επιστρέφει και ο Κομπανί, αλλά εκτός παραμένει ο Αγουέρο.

Η Άρσεναλ υποδέχεται τη Νιούκαστλ, με την οποία ισοβαθμεί στην έκτη θέση και στους 23 βαθμούς. Ράμσεϊ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Εζίλ, Γουόλκοτ, Οσπίνα, Ροσίτσκι και Γουίλσιρ είναι τραυματίες, ενώ ο Τσέιμπερς τιμωρημένος για τους «κανονιέρηδες». Από τις «καρακάξες» θα λείψουν οι τιμωρημένοι Σισοκό και Τέιλορ.

Αναλυτικά η 16η αγωνιστική

Σάββατο, 13/12 (17:00)
Μπέρνλι-Σαουθάμπτον
Τσέλσι-Χαλ
Κρίσταλ Πάλας-Στόουκ
Λέστερ-Μάντσεστερ Σίτι
Σάντερλαντ-Γουέστ Χαμ
Γουέστ Μπρομ-Άστον Βίλα
Άρσεναλ-Νιούκαστλ (19.30)

Κυριακή, 14/12
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ (15.30)
Σουόνσι-Τότεναμ (18.00)

Δευτέρα, 15/12
Έβερτον-ΚΠΡ (22.00)

Η επόμενη αγωνιστική (17η)

Σάββατο, 20/12 (17:00)
Μάντσεστερ Σίτι-Κρίσταλ Πάλας (14.45)
Άστον Βίλα-Μαν. Γιουνάιτεντ
Χαλ Σίτι-Σουόνσι
ΚΠΡ-Γουέστ Μπρομ
Σαουθάμπτον-Έβερτον
Τότεναμ-Μπέρνλι
Γουέστ Χαμ-Λέστερ

Κυριακή, 21/12
Νιούκαστλ-Σάντερλαντ (15.30)
Λίβερπουλ-Άρσεναλ (18.00)

Δευτέρα, 22/12
Στόουκ Σίτι-Τσέλσι (22.00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: