Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

«Κάναμε αυτά που έπρεπε… στο τελευταίο δεκάλεπτο»

Ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του Παναθηναϊκού μόνο στα τελευταία 10 λεπτά της αναμέτρησης με την Λουκόιλ Ακαντέμικ έμεινε ο Αργύρης Πεδουλάκης.

«Κάναμε αυτά που έπρεπε… στο τελευταίο δεκάλεπτο»
Μόνο η απόδοση στην τελευταία περίοδο της φιλικής αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Λουκόιλ Ακαντέμικ, στο τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης», ικανοποίησε τον Αργύρη Πεδουλάκη. Ωστόσο ο τεχνικός των «πράσινων» εξήγησε πως δεδομένων των συνθηκών και του χρόνου που βρίσκεται η ομάδα σε… πλήρη σύνθεση αυτό είναι αναμενόμενο.

«Αυτά τα ματς για εμάς είναι προπονήσεις. Έτσι τα βλέπουμε. Έχουμε την δυνατότητα να βάλουμε στο πνεύμα τους νέους παίκτες, να μοιράσουμε ρόλους αλλά και να δώσουμε αυτοπεποίθηση στους παίκτες μας. Εγώ δεν είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα από τα πρώτα 30 λεπτά, αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο κάναμε αυτά που έπρεπε. Έχουμε ελλείψεις που είναι λογικό να μας δημιουργούν προβλήματα. Είμαστε λίγες ημέρες μαζί, έχομε κάνει μόλις τρεις προπονήσεις αλλά κάθε μέρα που θα περνάει θα βελτιωνόμαστε», είπε αρχικά ο «Άρτζι» και συνέχισε:

«Σε αυτά τα παιχνίδια η τακτική μας δεν έχει να κάνει με τον αντίπαλό μας. Ανεξάρτητα από τον αντίπαλό μας δουλεύουμε τα δικά μας κομμάτια μέσα στο παιχνίδι. Πολλές φορές κάνουμε πράγματα που δεν βοηθάνε την τακτική εκείνη την στιγμή, αλλά μας βοηθάνε να γίνουμε καλύτεροι. Αυτά τα ματς για εμάς είναι προπόνηση. Και στο τελευταίο δεκάλεπτο ασχολούμαστε και με την τακτική του αγώνα».

Ο κόουτς των «πράσινων» αναφέρθηκε και στην καλή απόδοση του Νίκου Παππά ο οποίος σημείωσε 23 πόντους: «Ο Παππάς είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης, που έχει μεγάλη ικανότητα στο δημιουργικό κομμάτι. Όπως και στο εκτελεστικό. Αλλά παίκτες «εκτελεστές» υπάρχουν πολλοί. Το είδαμε και στην Λουκόιλ. Στην επίθεση είναι πολύ καλός. Στην άμυνα είμαι πολύ ευχαριστημένος από την επιθυμία του, αλλά όχι από τις γνώσεις του. Πρέπει να δουλέψει πολύ στην αυτοσυγκέντρωση. Ο Νίκος έχει χάσει στο κομμάτι της αμυντικής γνώσης και στην.. επανάληψη. Προσπαθεί, όμως, πολύ σκληρά και έχει ωριμάσει πάρα πολύ. Πρέπει να περιμένουμε 2-3 μήνες και θα δούμε μεγάλη διαφορά. Όπως έγινε πέρσι με τον Ούκιτς. Όποιος παίκτης έρχεται στον Παναθηναϊκό ανεβαίνει επίπεδο. Και αγωνιστικό και πνευματικό. Ο Νίκος πρέπει να προσπαθήσει κι άλλο. Εμείς τον ενθαρρύνουμε. Και όλοι μαζί θα πρέπει να παίζουμε όπως αρμόζει στον Παναθηναϊκό. Να παίξουμε το μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Να σκέφτονται όλοι σαν ένας».

Ο Αργύρης Πεδουλάκης είχε κάτι να πει και για τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς: «Γκαρντ ψηλά με τέτοιο δημιουργικό ταλέντο είναι δύσκολο να βρεθούν. Και αν βρεθούν είναι ακριβοί. Εμείς, πλέον δεν μπορούμε να δώσουμε μεγάλα ποσά. Οπότε δημιουργούμε τέτοιους παίκτες. Όπως είναι ο Βλάντο. Έχει τις ικανότητες, αλλά έχει μπροστά του παίκτες… πολεμιστές. Η θέση του είναι το "3", αλλά ένα δημιουργικό τριάρι. Και σίγουρα πρέπει να φτιάξει το σώμα του για την άμυνα, Και στο μέλλον σε ψηλά σώματα θα μπορεί να παίξει και στο δύο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: