Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Μπαρτζώκας: «Θα γίνω καλύτερος»

Την υπόσχεση πως θα παρουσιαστεί καλύτερος και θα κάνει λιγότερα λάθη από ό,τι στην περσινή σεζόν έδωσε μέσω την Sportday ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Μπαρτζώκας: «Θα γίνω καλύτερος»
Στην αρχή της περσινής σεζόν, ήταν πολλοί οι φίλοι του Ολυμπιακού που δεν εμπιστεύονταν τον Γιώργο Μπαρτζώκα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και της Ευρωλίγκας από τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ο Έλληνας τεχνικός φρόντισε να τους διαψεύσει όταν σήκωσε το τρόπαιο της Ευρωλίγκας στο Λονδίνο αλλά στην συνέχεια χάλασε την εικόνα του από την απώλεια του πρωταθλήματος.

Φέτος, ο Μπαρτζώκας δίνει την υπόσχεση πως θα κάνει λιγότερα λάθη και προσπαθήσει να γίνει καλύτερος ενώ μίλησε για τις μεταγραφές που έχουν κάνει οι «ερυθρόλευκοι», για τους πιτσιρικάδες Παπαπέτρου, Αγραβάνη και Χριστοδούλου αλλά και για την φιλοσοφία που θα ακολουθήσει αυτή την σεζόν.

Διαβάστε όσα είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην Sportday:

«Μας συμβαίνουν διάφορα πράγματα στη ζωή μας, στη δουλειά μας. Όταν μας ξανατύχουν, πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε. Αυτό είναι νόμος και οδηγός. Θεωρώ ότι φέτος θα κάνω λιγότερα λάθη. Θα γίνω καλύτερος. Και πιο συγκεκριμένα θα γίνω καλύτερος ειδικά στο κομμάτι, που αφορά στον περίγυρο. Κάθε ομάδα έχει περίγυρο, δεν θα μπορούσε να μην έχει ένα πολύ μεγάλο κλάμπ, όπως ο Ολυμπιακός. Αυτό, που πάνω από όλα πρέπει να ξέρει ο κάθε προπονητής, είναι οι παίκτες του. Ώστε να τους χρησιμοποιεί ανάλογα».

Για τις αλλαγές που έχουν γίνει στη φροντ-λάιν του Ολυμπιακού με τις μεταγραφές που έγιναν:

«Γενικά για τις μεταγραφές, που κάναμε, η φιλοσοφία ήταν να πάρουμε παίκτες με βάση τα οικονομικά δεδομένα, που ισχύουν στη χώρα, και να έχουν τέτοια αξία, ώστε να μπορεί η ομάδα να παραμείνει ψηλά. Πέρυσι είχαμε το πρόβλημα με τον Ντόρσεϊ, φέτος γεμίσαμε τη φροντ-λάιν μας, αλλά γενικά γεμίσαμε το ρόστερ μας. Εχουμε πλέον τουλάχιστον τρεις παίκτες σε κάθε θέση. Διαπιστώσαμε ότι πέρυσι το πρόγραμμα των αγώνων είναι εξοντωτικό και φροντίσαμε φέτος να πάρουμε τα μέτρα μας».

Για το Ευρωμπάσκετ και το πρόγραμμα των διεθνών:

«Το πρόγραμμα ήταν εξοντωτικό και βεβαίως είχε τις επιδράσεις και στη δική μας ομάδα. Ο Λοτζέσκι μπορεί να μην πήγε στο Ευρωμπάσκετ, αλλά χτύπησε λίγο πριν από αυτό, και τον χάσαμε για αρκετά μεγάλο διάστημα, ο Σπανούλης είχε για 10 μέρες πρησμένο πόδι. Αφήστε, που επέστρεψαν από τη Σλοβενία και δύο παίκτες μας ψυχολογικά σε άσχημη κατάσταση και ο λόγος ήταν όσα έγιναν εκεί».

Για τους «πιτσιρικάδες» Παπαπέτρου, Αγραβάνη και Χριστοδούλου:

«Είναι τρία παιδιά με ταλέντο, πιστεύουμε ότι θα είναι διεθνείς τα επόμενα χρόνια. Το πέρασμά τους, όμως, σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο, δεν εξαρτάται μόνο από μας, αλλά και από τα ίδια τα παιδιά. Δικιά μας δουλειά, πάντως, είναι να κάνουμε ό, τι μπορούμε, ώστε να τα βοηθήσουμε να φθάσουν εκεί, που πρέπει».

Για τον τελευταίο τελικό με τον Παναθηναϊκό που δεν τελείωσε ποτέ και για το αν μπορούσε ο Ολυμπιακός να κάνει την ανατροπή:

«Δεν τελείωσε το ματς του ΣΕΦ. Δεν είναι η πραγματικότητα ότι χάσαμε με 3-0. Εχουμε κάνει πολλές ανατροπές, οπότε τίποτα δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί αν συνεχιζόταν το παιχνίδι. Φέτος άλλωστε γυρίσαμε με απίστευτο τρόπο το ματς με την Μπεσίκτας. Συν τοις άλλοις πέρυσι στους τελικούς είχαμε και προβλήματα, που είχαν να κάνουν με τον Λο και τον Μάντζαρη. Είναι, όμως, πράγματα, που μπορούν να συμβούν στον επαγγελματικό αθλητισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: