Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Στον ΠΑΟΚ το πρώτο ντέρμπι!

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο νικητής (3-1 σετ) στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με αντίπαλο τον Άρη, στη Μίκρα, για την 1η αγωνιστική του Α’ ομίλου του 3ου Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς».

Στον ΠΑΟΚ το πρώτο ντέρμπι
Αν και βρέθηκε να χάνει με 1-0 σετ, ο ΠΑΟΚ έκανε την ανατροπή παίρνοντας τη νίκη κόντρα στον Άρη με 3-1 στο πρώτο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Α’ ομίλου του 3ου Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς».

Ο Αντρέι Κράβαρικ στο επίσημο ντεμπούτο του στο πάγκο των «κίτρινων» στερήθηκε τις υπηρεσίες του Γιάννη Κυριακίδη που δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούν ενώ ο Στέλιος Καζάζης παρέταξε την ομάδα με τον Στίγγα αντί του Παντακίδη. Στις ιδιαιτερότητες του παιχνιδιού η ανταλλαγή διαγώνιων με τον πρώην ασπρόμαυρο Αρμενάκη να παίζει στον Άρη και τον πρώην κίτρινο Τζελάτη να παίζει στον ΠΑΟΚ. Σε γνωστά λημέρια βρέθηκε και ο Μπαμπαλιούτας ο οποίος πέρυσι αγωνίζονταν στον Άρη. Μάλιστα λίγο πριν την έναρξη του αγώνα ο λίμπερο του ΠΑΟΚ κέρασε τους συμπαίκτες του για τα γενέθλια του.

Το Σάββατο για τη δεύτερη αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει στο Αιγίνιο τη Νίκη και ο Άρης στη Μίκρα τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Και τα δύο ματς έχουν οριστεί για τις 19:00.

Στους οπαδούς που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα των Τεμπών αφιέρωσε ο κεντρικός του ΠΑΟΚ Γιάννης Παντακίδης τη νίκη επί του Άρη για την πρεμιέρα του LeagueCup:

«Από την αρχή μπήκαμε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και σταδιακά . Αν και στην αρχή δεν μας βγήκανε κάποια πράγματα στη συνέχεια ανεβάσαμε την απόδοση μας και πήραμε τη νίκη. Μία νίκη που την αφιερώνουμε στους οπαδούς της ομάδας και ειδικά στα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα των Τεμπών».

Από την πλευρά του ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Στέλιος Καζάζης τόνισε: «Είχαμε ένα ακατανόητο πρώτο σετ με πολύ κακή παρουσία. Το ότι είμαστε μια νέα ομάδα και ότι ήταν η πρεμιέρα ίσως να λειτούργησαν ανασταλτικά.
Από τη στιγμή που συγκεντρωθήκαμε και πήγαμε καλύτερα σε σερβίς και μπλοκ αρχίσαμε να ελέγχουμε τον αγώνα και έτσι ήρθε η νίκη. Ωστόσο η αυτή η νίκη ανήκει στην ιστορία και πρέπει να μην ασχοληθούμε ξανά γιατί ακολουθεί αύριο μια δύσκολη μέρα και δεν πρέπει να κοιτάμε το δέντρο αλλά το δάσος».


Ο Αντρέι Κράβαρικ στάθηκε στα πολλά λάθη που έκανε η ομάδα του και στο ότι δεν εκμεταλλεύτηκε τις κόντρα επιθέσεις. Παράλληλα επισήμανε πως είναι μια νέα ομάδα που χρειάζεται υπομονή και πως μέρα με τη μέρα θα βελτιώνεται: «Δεν απογοητευόμαστε. Χάσαμε καθαρά από δικά μας λάθη. Είχαμε πολλές κόντρα επιθέσεις τις οποίες δεν εκμεταλλευτήκαμε. Μιλήσαμε από την αρχή για υπομονή. Πρώτα από όλα οι παίκτες είναι αυτοί που θα πρέπει να έχουν υπομονή. Ήταν το πρώτο παιχνίδι που δώσαμε όλοι μαζί και η πρώτη εβδομάδα που ουσιαστικά βρισκόμαστε μαζί. Παίξαμε χωρίς τον Κυριακίδη. Αυτή όμως είναι η αρχή. Έχουμε δρόμο ακόμη μπροστά μας . Θα βελτιωνόμαστε μέρα με τη μέρα».

Από την πλευρά του ο Απόστολος Αρμενάκης που ήταν ο κορυφαίος σήμερα για τον Άρη, είπε: «Νιώθω ότι το παιχνίδι θα μπορούσε να είναι ανάποδα. Κάναμε πολλά λάθη αλλά μην ξεχνάμε ότι μόλις την τελευταία εβδομάδα αρχίσαμε να δουλεύουμε όλοι μαζί και φυσικά και ο προπονητής μας βρίσκεται στην ομάδα εδώ και μόλις τέσσερις ημέρες. Παράλληλα είχαμε και την απουσία του Κυριακίδη. Ο ΠΑΟΚ έχει καλή ομάδα που έχει δουλέψει καιρό μαζί. Αυτό που θέλω να τονίσω και πάλι είναι ότι θα μπορούσε το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό».

Τα σετ: 1-3 (25-19, 23-25, 18-25, 23-25)Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: