Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Διαμάντια και... Πελέ!!

Με σκόρερ τους Διαμαντάκο, Πελέ και Ρομάνο, ο Εργοτέλης μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία το ντέρμπι με τον Πλατανιά (3-1) και πλέον κάνει αισθητή την παρουσία του στις πρώτες θέσεις της Σούπερ Λίγκας.

Διαμάντια και... Πελέ
Σπουδαία νίκη πήρε ο Εργοτέλης απέναντι στον Πλατανιά με σκορ 3-1. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη μετέτρεψε σε τυπική υπόθεση το ντέρμπι με τους Χανιώτες στο «Παγκρήτιο» και εδραιώνεται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, έπειτα από 7 αγωνιστικές.

Οι γηπεδούχοι έβαζαν τη μπάλα στα δίχτυα του Γεωργαλλίδη σε κάθε ευκαιρία που τους παρουσιαζόταν. Την αρχή έκανε ο Διαμαντάκος στο 36΄, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα (40’)ο Πελέ με σουτ... άξιο του ονόματός του έστειλε την ομάδα του με... αέρα δύο τερμάτων στα αποδυτήρια. Την «ταφόπλακα» στις ελπίδες του Πλατανιά να ισορροπήσει το παιχνίδι έβαλε με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Ρομάνο (46’). Το μοναδικό τέρμα για τους Χανιώτες σημείωσε στο 66΄ ο Τόρες.

Έτσι, ο Εργοτέλης «έπιασε» τον ΠΑΟΚ στην 2η θέση της Σούπερ Λίγκας με 13 βαθμούς και παράλληλα έστειλε μήνυμα στον ΟΦΗ, τον οποίο αντιμετωπίζει την επόμενη αγωνιστική στο «Γεντί Κουλέ». Στον αντίποδα, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έμεινε ακόμη για ένα παιχνίδι χωρίς νίκη και πλέον δυσκολεύουν επικίνδυνα τα πράγματα ενόψει της συνέχειας καθώς έχει μόνο 5βαθμούς.

Το ματς:



Τον έστισε στον τοίχο

Πολύ κλειστό ήταν το παιχνίδι στο ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου. Οι δύο ομάδες είχαν όρεξη να βγουν μπροστά και να απειλήσουν τις αντίπαλες εστίες, όμως τα δυνατά μαρκαρίσματα στο χώρο του κέντρου δεν επέτρεψαν στους μεσοεπιθετικούς να βρουν χώρους για να δημιουργήσουν ρήγματα. Αποτέλεσμα, οι δύο τερματοφύλακες να μην έχουν χρειαστεί να επέμβουν στο πρώτο εικοσάλεπτο. Από εκεί και πέρα, ο Εργοτέλης άρχισε να παίρνει την κατοχή της μπάλας και να αναγκάζει τον Πλατανιά να χάσει μέτρα στο γήπεδο.

Αυτό μάλλον έδειξε πως βόλευε την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη που με γρήγορες εναλλαγές της μπάλας έβγαινε στην αντεπίθεση και δημιουργούσε εστίες κινδύνου μπροστά από την εστία του Αθανασίου. Δύο φάσεις όμως ήταν αρκετές για τους γηπεδούχους, που κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με τον Διαμαντάκο κόντρα στη ροή του παιχνιδιού στο 36’ και εν συνεχεία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με εξαιρετικό σουτ του Πελέ στο 40ο λεπτό. Έτσι η ομάδα του Πετράκη πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 2-0.

Καθάρισε νωρίς

«Φορτσάτος» μπήκε και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Εργοτέλης. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη «έσβησε» από νωρίς τις ελπίδες των φιλοξενούμενων με το γκολ που πέτυχε με τον Ρομάνο στο 46’ και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία το ντέρμπι. Με το πέρασμα των λεπτών και με τις φωνές του Ουζουνίδη να ακούγονται μέχρι τα... Χανιά, ο Πλατανιάς κατάφερε να βελτιώσει αισθητά την εικόνα του και να «παγώσει» τον εκρηκτικό ρυθμό των γηπεδούχων.

Μετά από μερικά λεπτά πίεσης, ήρθε και το γκολ για την ομάδα των Χανίων με τον Τόρες στο 66ο λεπτό να νικάει με κεφαλιά τον Αθανασίου. Στη συνέχεια και μέχρι το φινάλε ο Πλατανιάς προσπάθησε να φτάσει κοντά στην περιοχή του Εργοτέλη, όμως οι παίκτες του Πετράκη έριξαν τον ρυθμό και κατάφεραν να φτάσουν στη πολυπόθητη νίκη χωρίς τελικά να χρειαστεί να ιδρώσουν.

Οι συνθέσεις:



Εργοτέλης (Γιάννης Πετράκης): Αθανασίου, Πίτσος, Τζανακάκης, Σαρρής, Μεχία, Καρντόζο, Πελέ (87' Κοζορώνης), Χαντί, Διαμαντάκος (70’ Αναστασάκος), Ρομάνο (78’ Μπουχαλάκης), Μπαντιμπανγκά

Στον πάγκο: Καβουσάκης, Μπαμ Μπαμ, Κοιλιάρας, Βερπακόφσκις

Πλατανιάς (Μαρίνος Ουζουνίδης): Γιωργαλλίδης, Ζουμπουλάκης, Ράφελ, Φερνάντες, Φαϊσκα, Αγκιλέρα (66’ Στόλερ), Τετέ, Μπέλιτς, Ναζλίδης, Γουνδουλάκης (46’ Τόρες), Κάταϊ (52’ Πόποβιτς)

Στον πάγκο: Περιστερίδης, Σιώπης, Δημήτρης, Γιακουμάκης

Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος

Γήπεδο: ΠαγκρήτιοΠηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: