Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Τριανταφυλλόπουλος: «Έχουμε δέσει»

Στο πολύ καλό κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού και την συμβολή των έμπειρων ξένων στο... μίγμα με τους νέους στο ρόστερ αναφέρθηκε ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος.

Τριανταφυλλόπουλος: «Έχουμε δέσει»
Στην σκληρή δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις αλλά και στο πολύ καλό κλίμα που υπάρχει μεταξύ των παικτών του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, μιλώντας στον ΟΠΑΠ TV.

Ο νεαρός αμυντικός των «πράσινων» τόνισε μεταξύ άλλων πως έχουν δέσει οι νέοι σε ηλικία παίκτες με τους έμπειρους ξένους που προστέθηκαν στο ρόστερ ενώ παράλληλα στάθηκε στις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει το «Τριφύλλι» στην Τούμπα στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον ΟΠΑΠ TV:

Για την φετινή σεζόν: ''Η ομάδα παιχνίδι με παιχνίδι βρίσκει τον ρυθμό της. Φαινόμαστε να είμαστε πιστοί στο στυλ μας, στο ποδόσφαιρο που θέλουμε να παίζουμε και σιγά-σιγά έρχονται και τα αποτελέσματα που θέλουμε, μέσα από τον τρόπο που παίζουμε και μας αρέσει''.
Για τον πρώτο στόχο της χρονιάς: ''Δεν βάλαμε κάποιον συγκεκριμένο στόχο ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε κάποια θέση στο πρωτάθλημα. Σίγουρα ως Παναθηναϊκός πρέπει να πρωταγωνιστούμε και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, ωστόσο στόχος μας είναι να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και μέσα από την ποιότητά μας και από τον τρόπο που αγωνιζόμαστε να έρχονται και οι νίκες''.
Για τις εμφανίσεις στα τελευταία ματς: ''Σίγουρα η σκληρή δουλειά που γίνεται στην ομάδα ''βγαίνει'' μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Τίποτα δεν γίνεται στην τύχη. Πιστεύω ότι με την βοήθεια του κόσμου ειδικά στη Λεωφόρο, αλλά και εκτός έδρας, καταφέρνουμε και βγάζουμε μέσα στο γήπεδο αυτό που πραγματικά θέλουμε''.

Τι χρειάζεται ακόμη να βελτιώσει η ομάδα: ''Το πρόβλημα μέχρι και πριν από το ματς με τον Αστέρα ήταν ότι είχαμε κάποια κενά διαστήματα στο παιχνίδι μας. Αυτό φαινόταν κιόλας. Ωστόσο, στο ματς με την Τρίπολη ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα. Δεν εξαλείφθηκε το πρόβλημα, αλλά πήραμε καλύτερο βαθμό''.

Για το μεγάλο πλεονέκτημα της ομάδας: ''Νομίζω ότι αυτό είναι το pressing που κάνουμε στον αντίπαλο ψηλά και ότι κρατάμε σωστά την μπάλα. Από την αρχή της σεζόν ο προπονητής και το τεχνικό επιτελείο έχουν ρίξει ιδιαίτερο βάρος σε αυτούς τους δύο τομείς''.

Για την φετινή χρονιά με αφορμή και την παρουσία στο ρόστερ πολλών νέων παικτών: ''Σίγουρα είναι πολύ θετικό το γεγονός της παρουσίας πολλών νέων παικτών. Ήταν κάτι που κατά τη γνώμη μου χρειαζόταν να γίνει. Ειδικά, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα. Μαζί με τους έμπειρους και τους ξένους παίκτες που ήρθαν στην ομάδα έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ καλό σύνολο και έχουμε δέσει μεταξύ μας. Σε αυτό βοηθά πολύ και το γεγονός ότι οι ηλικίες είναι πολύ κοντινές κι έτσι το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό, ενώ επίσης όλοι οι παίκτες έχουμε κοινό στόχο''.

Αν τον φοβίζει η παρουσία τόσων νέων παικτών στο ρόστερ του Παναθηναϊκού: ''Δεν με φοβίζει καθόλου γιατί όλα τα παιδιά έχουμε όρεξη για δουλειά και έχουμε τον κοινό στόχο να πάμε τον Παναθηναϊκό και πάλι ψηλά. Με την βοήθεια των προπονητών μας είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι στον στόχο μας και πιστεύω ότι τελικά θα τα καταφέρουμε''.

Για το ματς της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ: ''Είναι ένα ντέρμπι. Οπωσδήποτε θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι καθότι ο ΠΑΟΚ είναι σε καλή κατάσταση. Σίγουρα θα παίξει ρόλο ότι είχε αναμέτρηση και στην Ευρώπη. Εμείς θα κοιτάξουμε να παίξουμε το δικό μας ποδόσφαιρο όπως κάνουμε πάντα και όπως έχω ξαναπεί, αν εμείς δώσουμε τον ρυθμό που θέλουμε, νομίζω ότι θα εξελιχθούν καλά τα πράγματα για την ομάδα μου''.

Για την θέση που του αρέσει να αγωνίζεται και αν αυτή είναι του κεντρικού αμυντικού: ''Βασικά είναι η συνήθεια. Δεν είναι τι προτιμάω, αλλά αν χρειαστεί παίζω όπου μου ζητηθεί. Όπως στο παρελθόν που έχω παίξει και στο δεξί άκρο της άμυνας και ως αμυντικός χαφ''.
Πως περιμένει την ομάδα του ΠΑΟΚ: ''Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλά οργανωμένη ομάδα στα ''στημένα''. Είναι πολύ δυνατή ομάδα. Έχει καλούς παίκτες στο ένας εναντίον ενός, οπότε θα πρέπει κι εμείς να είμαστε πολύ προσεκτικοί, συγκεντρωμένοι και σοβαροί πάντα''.

Αν τους μίλησε ο Σίλντενφελντ για το ματς της Τούμπας: ''Δεν τον έχω ρωτήσει ακόμα. Δεν έχουμε μιλήσει. Ο Παναθηναϊκός είτε είναι ένα ματς ντέρμπι είτε δεν είναι, είτε παίζει εντός, είτε εκτός έδρας, πρέπει να παίζει πάντα για τη νίκη. Αυτό θα κάνουμε και εμείς την Κυριακή''.

Για τους προπονητές με τους οποίους έχει δουλέψει στον Παναθηναϊκό: ''Πιστεύω ότι οι διαφορές μεταξύ τους είναι ελάχιστες από τον κ. Ρότσα μέχρι και τον κ. Αναστασίου γιατί πάνω-κάτω προσπαθούσαμε να παίξουμε στο ίδιο στυλ ποδοσφαίρου. Απλά τώρα είναι και διαφορετικοί οι συμπαίκτες. Είμαστε όλοι μικροί και είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που μας λέει ο προπονητής. Δεν λοξοδρομούμε… Εμείς ακόμα έχουμε να μάθουμε πολλά πράγματα. Έχουμε πολύ δρόμο''.

Για τον κοινό στόχο ποδοσφαιριστών, προπονητών και διοίκησης να αφήσουν πίσω την περσινή χρονιά: ''Σίγουρα όλοι είμαστε ενωμένοι και δεμένοι γιατί δεν έχουμε περιθώρια για δεύτερη άσχημη σεζόν. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού διψά για διακρίσεις και καλά αποτελέσματα''.

Για τους ξένους παίκτες που ήρθαν στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι: ''Όλοι τους έχουν αρχίσει και καταλαβαίνουν τι γίνεται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Βλέπουν τις δυσκολίες που υπάρχουν. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι έχουν εγκλιματιστεί 100%''.

Για το γκολ του Μπεργκ στο ματς με τον Αστέρα και ως αμυντικός ο ίδιος πως θα τον αντιμετώπιζε: ''Είναι δύσκολο να σταματήσεις τον Μπεργκ. Είναι πολύ καλός παίκτης. Είναι πολύ δύσκολο να σταματήσεις μια τέτοια φάση. Εύχομαι πάντως αν μου τύχει να καταφέρω να την σταματήσω. Σίγουρα δεν μπορώ να το ξέρω. Είναι γεγονός ότι σε αυτό το ματς είχαμε την τύχη να δούμε τρία πανέμορφα γκολ''.
Για το γκολ της ισοφάρισης από τον Ντε Μπλάσις: ''Συζήτησα αυτή τη φάση με τους προπονητές μου. Ίσως το λάθος το δικό μου σε αυτή τη φάση ήταν ότι θα μπορούσα να του είχα κλείσει λίγο πιο πολύ την γραμμή του σουτ και να τον αναγκάσω να το στείλει εκτός τέρματος. Ουσιαστικά να τον ανάγκαζα να σουτάρει στην κλειστή γωνία όπου τον περίμενε ο Στέφανος. Απλά εκείνη την στιγμή σκέφτηκα, επειδή είναι πιο γρήγορος και έχει το πλεονέκτημα μέσα στην περιοχή, να μην πάω κοντά να τον πρεσάρω. Είναι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά στο ποδόσφαιρο''.
Για το Απήλιον: ''Εγώ έχω ζήσει αρκετά χρόνια στην Παιανία. Είναι το καλύτερο προπονητικό κέντρο που υπάρχει στην Ελλάδα. Η προσαρμογή έχει αρχίσει και γίνεται καλύτερη. Σίγουρα μπορεί κάποια πράγματα να λείπουν, ωστόσο δεν είναι το πρόβλημα αυτό, το πρόβλημα είναι τι γίνεται στις τέσσερις γραμμές''.

Για την Εθνική Νέων και το Παγκόσμιο της Τουρκίας: ''Όλα ξεκίνησαν καλά. Κάναμε αυτό που είχαμε ως αρχικό στόχο. Αλλά κανείς δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη, ούτε εμείς, ούτε ο κόσμος. Αυτό το παιχνίδι ήταν σαν φανταστικό. Όσες φορές κι αν ξαναπαίξουμε δεν θα χάσουμε από αυτή την ομάδα (σ.σ. Ουζμπεκιστάν) και βέβαια θα παίξουμε όπως πρέπει. Ήμασταν οι περισσότεροι αλλού γι' αλλού για να το πω απλά''.

Τι ήταν αυτό που τους ώθησε να παίξουν έτσι: ''Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που έχει συζητηθεί ή έχουμε βγάλει κάποιο συμπέρασμα. Απλά βλέπαμε μετά το ματς, θέλαμε οπωσδήποτε να προκριθούμε, κάποιοι παίκτες δεν έπιασαν το μάξιμουμ, ίσως και οι αντίπαλοι να είχαν και την τύχη με το μέρος τους, τι να πω. Το έχω δει αυτό το ματς 2-3 φορές ακόμη και δεν το πίστευα. Δεν θέλω να το δω άλλη φορά''.

Για την παρουσία του κ. Ρούτερ στο τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού: ''Είναι ένας πολύ ευχάριστος άνθρωπος. Του αρέσει πολύ η δουλειά. Σε μας τους αμυντικούς λέει να είμαστε λιγάκι ''σκληροί'', όχι αντιαθλητικοί και μας βοηθά πολύ στην τακτική και στα στημένα''.

Για τον Γιάννη Αναστασίου: ''Ο κ. Αναστασίου έχει έρθει με ένα πλάνο από την αρχή της σεζόν και το στηρίζει μέχρι τέλους. Το καλό είναι ότι αυτό το πλάνο το στηρίζουν όλοι οι διοικούντες γύρω από την ομάδα. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι και θέλουμε να τον βοηθήσουμε και να βοηθηθούμε μέχρι το τέλος. Ο προπονητής μας κάνει το καλύτερο δυνατό για την ομάδα και πιστεύω τα πάει περίφημα μέχρι στιγμής''.
Τι θα τον κάνει να χαμογελά στο τέλος της σεζόν: ''Σε προσωπικό επίπεδο πιστεύω ότι θα είναι το καλύτερο για μένα να έχω κάνει όσο το δυνατόν περισσότερες συμμετοχές και να έχω βοηθήσει την ομάδα μου στο 100% ώστε να καταφέρει να κατακτήσει τον στόχο της που είναι η έξοδος στην Ευρώπη. Η επιτυχία του ατόμου εξαρτάται και από την συνολική επιτυχία''.

Για τον ''συναγωνισμό'' με τον Ρισβάνη και τον Κουτρουμπή: ''Εννοείται ότι δεν υπάρχει καμία κόντρα μεταξύ μας. Όποιος είναι στην καλύτερη κατάσταση, θα παίζει στην ομάδα. Αυτό βέβαια το κρίνει μόνο ο προπονητής. Μεταξύ μας είμαστε μια χαρά και δουλεύουμε όπως πρέπει να δουλεύουμε. Όλοι θέλουμε το καλό της ομάδας''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: