Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Δεν γυρίζει φέτος ο Σούμι !

Μπορεί το paddock στην Βαλένθια να βούιζε από τις φήμες ότι ο Μίκαελ Σουμάχερ ίσως τελικά κάνει το comeback του στην F1 με την Ferrari πριν από την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν, ωστόσο στην Scuderia αρνούνται ότι υπάρχει μια τέτοια προοπτική.

Ο Σουμάχερ ετοιμαζόταν να αντικαταστήσει τον τραυματία Φελίπε Μάσα από το GP Ευρώπης και μέχρι το τέλος της σεζόν, αλλά ένα πρόβλημα στον αυχένα αποτέλεσε τροχοπέδη στα σχέδιά του.

Παρόλα αυτά ο γερμανός επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής συνεχίζει τις προπονήσεις, γεγονός που γεννά υποψίες ότι δεν έχει βγάλει από το μυαλό του την περίπτωση να τρέξει φέτος.

Πάντως ο Στέφανο Ντομενικάλι έχει διαφορετική άποψη επί του θέματος.

"Χαίρομαι που προπονείται, αλλά αυτό που είμαι σε θέση να αποκλείσω κατηγορηματικά, είναι το ενδεχόμενο ο Μίκαελ να επιστρέψει φέτος ως αγωνιστικός οδηγός", ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της Ferrari.

Οσο για το πόσο καλύτερα θα μπορούσε να τα είχε πάει ο Σουμάχερ στην Βαλένθια, αν έτρεχε εκείνος με το μονοθέσιο του Μάσα και όχι ο Λούκα Μπαντοέρ, ο Ντομενικάλι τόνισε: "Θα ήταν δύσκολο και για τον Μίκαελ, γιατί μιλάμε για μια δύσκολη και εντελώς νέα πίστα.

"Σίγουρα θα τα πήγαινε καλά, γιατί αν δεν είχε εμπιστοσύνη στον εαυτό του, δεν θα είχε πάρει την απόφαση να επιστρέψει. Οσο για το πόσο καλά, θα ήμουν ανειλικρινής αν έλεγα ότι ξέρω".

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η Ferrari θα εμπιστευτεί τον Μπαντοέρ και στο Σπα, παρά την πολύ άσχημη εμφάνισή του στην Βαλένθια. Ομως ο ιταλός θα πρέπει να παρουσιάσει κατακόρυφη βελτίωση στον επόμενο αγώνα, αν θέλει να κρατήσει τη θέση του στην ομάδα.

Ηδη έχουν ακουστεί πάμπολλα ονόματα οδηγών ως υποψήφιοι διάδοχοι του Μπαντοέρ μετά το GP Βελγίου, με πιο πρόσφατο αυτό του Τζιανκάρλο Φιζικέλα της Force India.

Δεν υπάρχουν σχόλια: