Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Μουρίνιο: "Δεν έχουμε δικαιολογία..."


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σε αντίθεση με την ήττα στον τελικό του Σούπερ Καπ από τη Λάτσιο (2-1), όπου είχε επαινέσει την ομάδα του για τις πάρα πολλές κλασικές ευκαιρίες, και είχε σταθεί ιδιαίτερα στην τύχη της αντιπάλου, αυτή τη φορά ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν θέλησε να βρει "σανίδα σωτηρίας".

Μετά την ισοπαλία 1-1 με τη νεοφώτιστη Μπάρι στο "Μεάτσα" (56' (πεν.) Ετό / 74' Κουτούζοφ) και το ποδαρικό με το... αριστερό στο νέο Καμπιονάτο, ο τεχνικός των "νερατζούρι" παραδέχτηκε ότι έπαιξε άσχημα η ομάδα του, ενώ ξεκαθάρισε πως η απουσία επιτελικού χαφ (μεταγραφή που εκρεμμεί για την Ίντερ) δεν αποτελεί δικαιολογία.

"Δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω την απουσία του Εστεμπάν Καμπιάσο ή την απουσία ενός επιτελικού μέσου για να δικαιολογήσω το αποτέλεσμα, δεν είναι η ώρα να το κάνω αυτό.

Έχουμε αρκετή ποιότητα για να νικήσουμε και δεν το κάναμε γιατί παίξαμε άσχημα και η Μπάρι είχε μία σπουδαία εμφάνιση", τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος μίλησε και για την αντικατάσταση του Μουντάρι στο πρώτο μισάωρο με τον Μάριο Μπαλοτέλι.

"Ίσως είχαμε μερικά προβλήματα με την έναρξη του Ραμαζανιού. Ανεξάρτητα πάντως από αυτό, η εμφάνιση οφειλόταν στο άσχημο ξεκίνημα από όλους τους παίκτες παρά από την απουσία ενός δημιουργικού μέσου.

Δεν είχαμε την τύχη να κάνουμε 2-0 παρά τις δύο τρεις ευκαιρίες που είχαμε. Υστερούμε σε σωστές κινήσεις και αυτοματισμούς, αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από τα παιχίδια. Είναι προφανές. Δεν θέλω δικαιολογίες, όμως αυτή είναι μία εντελώς νέα ομάδα που έχει εντελώς νέα φιλοσοφία".

Η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την πρωταθλήτρια Ίντερ είναι το "ντέρμπι της Μαντονίνα" με τη Μίλαν το βράδυ του Σαββάτου (29/8), η οποία προέρχεται αντίθετα από εκτός έδρας νίκη στην δικιά της πρεμιέρα με τη Σιένα, με τον Μουρίνιο να δηλώνει πάντως ότι τίποτα δεν αλλάζει όσον αφορά στα πλάνα του.

"Από τη Δευτέρα ξεκινώ τη δουλειά μου για το ντέρμπι και θα κάνω ακριβώς τα ίδια, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο. Σύμφωνα με εσάς η Μίλαν ήταν μία μικρή ομάδα και η Ίντερ ήταν φανταστική, όμως την ερχόμενη εβδομάδα θα τους αποκαλείτε κορυφαία ομάδα και σε εμάς δεν θα δίνετε ελπίδες"

Δεν υπάρχουν σχόλια: