Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Ρούνεϊ: «Ο αρχηγός οφείλει να βγαίνει μπροστά»

Το σθένος και τη δύναμη ώστε να μπορεί να ανατρέπει καταστάσεις και να εμπνέει τους συμπαίκτς του οφείλει να έχει ένας αρχηγός, με τον Γουέιν Ρούνεϊ, στο νέο του ρόλο πλέον στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την εθνική ομάδα της Αγγλίας, να τονίζει ότι φροντίζει ήδη να μιλάει στ' αποδυτήρια και να δίνει το σύνθημα...
Ο Άγγλος επιθετικός είναι πλέον ο άνθρωπος που μετά τον Λουίς Φαν Χάαλ, πρέπει ν' ακούν όλοι προσεκτικά στους «κόκκινους διαβόλους», αλλά και αυτός που ξέρει ν' αναλαμβάνει ευθύνες και να ορίζει ή να παίρνει αρμοδιότητες, δίνοντας τη σωστή καθοδήγηση μέσα στο γήπεδο.
Μιλώντας για την αρχηγία και αφού ξεκαθάρισε ότι ο παίκτης που φοράει το περιβραχιόνιο στο μπράτσο πρέπει να μιλάει συνεχώς στους συμπαίκτες του, υποστήριξε ότι θέλει να το κάνει με τον δικό του τρόπο, αν και επί χρόνια πήρε ορισμένα... μαθήματα από τον Ράιαν Γκιγκς.
«Προφανώς υπάρχουν στιγμές που οφείλεις να βγεις μπροστά και να μιλήσεις στους συμπαίκτες σου. Το έκανα πριν από το παιχνίδι με την Τότεναμ (3-0) γιατί το αισθάνθηκα και όλα πήγαν καλά. Το έκανα και μετά το άσχημο αποτέλεσμα που είχαμε στο Κύπελλο κόντρα στην Άρσεναλ κι έπειτα ήρθαν πάλι καλά αποτελέσματα.
Προφανώς και κάθε ποδοσφαιριστής που έχει περάσει από το στάδιο του αρχηγού έχει τον δικό του τρόπο και το δικό του στυλ για να περάσει αυτό που θέλει στους υπόλοιπους. Εγώ πρέπει να είμαι ο εαυτός μου και να σταθώ στα δικά μου πόδια, κάνοντας αυτό που θεωρώ εγώ καλύτερο. Αυτό, άλλωστε, προσπαθώ να κάνω. Υπάρχουν όμως και παραδείγματα εκείνων των παικτών που το έκαναν και πριν από εμένα. Για παράδειγμα, ο Γκιγκς μπορεί να μην ήταν όλα τα χρόνια αρχηγός, όμως έβλεπες πως συμπεριφερόταν και τι ήθελε να καταλάβουν οι ποδοσφαιριστές από εκείνον...» δήλωσε ο Ρούνεϊ. 
*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: