Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Τζόρτζεβιτς, 23 χρόνια μετά!! (video)

Έχει περάσει σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα, για την ακρίβεια 23 χρόνια, όμως η 16η Απριλίου παντα θα είναι σημαδιακή μέρα για την μπασκετική Παρτιζάν.

Σαν σήμερα, το 1992, η ομάδα του Βελιγραδίου έφτασε με το απίθανο τρίποντο του Σάσα Τζόρτζεβιτς στην κατάκτηση του μοναδικού της Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Αντίπαλος της, η Μπανταλόνα. Το φινάλε του τελικού στο «Αμπντί Ιπεκτσί» εντελώς ακατάλληλο για καρδιακούς.

Με το σκορ στο 68-68, ο γνώριμός μας από το πέρασμά του από τον ΠΑΟΚ, Χουάν Αντόνιο Μοράλες αστοχεί σε «1 συν 1» βολές, όμως οι Ισπανοί παίρνουν το ριμπάουντ και ο Ράφα Γιοφρέσα με ένα πολύ δύσκολο καλάθι βάζει την ομάδα του μπροστά με 70-68 στα 11’’ και πολύ κοντά στη νίκη.

Όμως ο έχων πλούσια κόμη τότε Τζόρτζεβιτς, είχε άλλη άποψη. Με μια τρελή κούρσα διέσχισε όλο γήπεδο και με ένα απίστευτης δυσκολίας σουτ από πλάγια θέση, έστειλε τη μπάλα να αναπαυτεί στο διχτάκι της Μπανταλόνα. Το 71-70 ήταν γεγονός. Στα 3’’ που απέμεναν, ο Ισπανοί δεν πρόλαβαν να κάνουν τίποτα και η σερβική ομάδα ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Εκείνη τη μέρα ξεκίνησε και ο μύθος του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, καθώς ήταν η πρώτη του κατάκτηση του τροπαίου, ως προπονητής. Ακολούθησαν άλλες 7 κατακτήσεις, μία με την Μπανταλόνα το 1994 (εις βάρος του Ολυμπιακού με το τρίποντο του Κορνήλιου Τόμπσον στο Τελ Αβιβ), μία με τη Ρεάλ το 1995 (στη Σαραγόσα και πάλι εις βάρος των Πειραιωτών) και πέντε με τον Παναθηναϊκό (2000, 2002, 2007, 2009, 2011)

Δείτε τα τελευταία δευτερόλεπτα του συγκλονιστικού τελικού





*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: