Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Καλύτερος από τον Γκουαρντιόλα ο Λουίς Ενρίκε!!

Η «φονική» τριπλέτα της επίθεσης κάνει τη δουλειά της για τη Μπαρτσελόνα και το gazzetta.gr οφείλει να προτάξει τα στοιχεία που κάνουν τον Λουίς Ενρίκε... καλύτερο και από τον Πεπ Γκουαρντιόλα!
Πολλοί μπορεί να είχαν τις αμφιβολίες τους για την εμπιστοσύνη που έδειξε η διοίκηση των «μπλαουγκράνα» στον άλλοτε άσο του συλλόγου, δίνοντάς του το «τιμόνι» το περασμένο καλοκαίρι.
Ορισμένοι εξ αυτών μπορεί να διατηρούν τις επιφυλάξεις τους για τις προπονητικές ικανότητες του Λουίς Ενρίκε, όμως, μετά και τη χθεσινοβραδινή (15/4) νίκη της Μπαρτσελόνα στο «Παρκ ντε Πρενς» με το τελικό 3-1 επί της Παρί που δίνει στους Καταλανούς – σχεδόν – την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ο νυν κόουτς της ομάδας ξεπέρασε μέχρι και τον Πεπ Γκουαρντιόλα που λατρεύτηκε για το έργο του και κατέκτησε τα πάντα!
Το επιτυχημένο πέρασμα από την Πόλη του Φωτός, ήταν η 40η νίκη του Λουίς Ενρίκε στον πάγκο του καταλανικού συλλόγου, έπειτα από 48 παιχνίδια συνολικά! Λαμβάνοντας υπόψιν το πρόσφατο παρελθόν της Μπαρτσελόνα και γυρνώντας μέχρι και την πρώτη σεζόν του Γκουαρντιόλα στον σύλλογο, ο Λουίς Ενρίκε είναι ο πιο... αποτελεσματικός όσον αφορά τα θετικά αποτελέσματα.
Πέρυσι, ο Χεράρδο Μαρτίνο είχε φτάσει στις 40 νίκες στο 56ο του παιχνίδι στην τεχνική ηγεσία, ενώ δεν κατάφερε να πάρει περισσότερες, αφού ο αριθμός... κοκκάλωσε εκεί στα συνολικά 59 ματς.
Τη σεζόν 2012-2013, με τον αείμνηστο Τίτο Βιλανόβα και τον Ζόρντι Ρόουρα που ανέλαβε λόγω της μάχης που έδωσε ο άλλοτε κόουτς με την επάρατη νόσο, η Μπαρτσελόνα ολοκλήρωσε τη χρονιά με 43 νίκες στα 60 ματς, ενώ ξανά το 40ο «τρίποντο» είχε έρθει έπειτα από 56 αναμετρήσεις.
Και πάμε στην τετραετία της παρουσίας του Πεπ Γκουαρντιόλα στον σύλλογο της Βαρκελώνης, με τον νυν κόουτς της Μπάγερν Μονάχου να κατακτά το ένα τρόπαιο πίσω απ' το άλλο και την ομάδα του να γίνεται κυρίαρχος στα εγχώρια και τα ευρωπαϊκά ύδατα! Ωστόσο, δεν κατάφερε ούτε εκείνος να πετύχει ό,τι έκανε φέτος ο Λουίς Ενρίκε.
Στην πρώτη του σεζόν (2008-2009) πανηγύρισε την 40η νίκη στο 55ο ματς, τη δεύτερη χρονιά το έκανε σε 54 παιχνίδια, ενώ στις δύο τελευταίες του αγωνιστικές περιόδους στο «Καμπ Νου», χρειάστηκε 51 αναμετρήσεις για τη 40άρα.
Έχοντας, λοιπόν, όλους τους αριθμούς, ο τωρινός προπονητής των πρωτοπόρων της Πριμέρα Ντιβιζιόν μπορεί να υπερηφανεύεται για την αποτελεσματικότητά του – μέχρι στιγμής – που σε μεγάλο βαθμό, βέβαια, οφείλεται στους Νεϊμάρ, Μέσι και Σουάρες, που τον κάνουν... μάγκα.
Στα 48 ματς της Μπαρτσελόνα μέχρι αυτή τη στιγμή για την τρέχουσα σεζόν, η ομάδα μετράει 40 νίκες, 3 ισοπαλίες, πέντε ήττες, 139 γκολ υπέρ και 31 κατά. Μάλιστα, υπάρχει και η προοπτική να ξεπεραστούν οι 47 νίκες σε μια σεζόν, που είχε πετύχει ο Γκουαρντιόλα την ποδοσφαιρική χρονιά 2011-2012.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: