Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Ίβκοβιτς και Ομπράντοβιτς στο gTV!!

Στην πρώτη κοινή on camera συνέντευξη της καριέρας τους, οι δύο κορυφαίοι προπονητές στην Ευρώπη, εκφράζουν στον Αντώνη Καλκαβούρα τη νοσταλγία τους για την Ελλάδα και τονίζουν ότι δε θα νιώσουν ποτέ ως “πραγματικοί αντίπαλοι”!
Έπρεπε να φύγουν από την χώρα μας, για να εκτιμήσουμε τι πραγματικά χάνουμε... Έτσι συμβαίνει συνήθως στη ζωή, όμως, οπότε και ο αθλητισμός δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση! Ο πρεσβύτερος (71 ετών) Ντούσαν Ίβκοβιτς, δούλεψε συνολικά σε 5 ελληνικές ομάδες (Άρης, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος, Ολυμπιακός και ΑΕΚ) συμπλήρωσε τμηματικά 13 χρόνια... ένσημα και κατέκτησε σε ελληνικούς πάγκους, τους 10 (3 φορές πρωταθλητής και 4 Κυπελλούχος Ελλάδας, 2 φορές πρωταθλητής και 1 φορά Κυπελλούχος Ευρώπης) από τους 25 τίτλους της καριέρας του!
Ο νεότερος (55 ετών) Ζέλικο Ομπράντοβιτς, εργάστηκε επί 13 συναπτά έτη (1999-2012) στον Παναθηναϊκό και ως προπονητής του “τριφυλλιού”, “σήκωσε” τα 23 (7 φορές Κυπελλούχος και 11 φορές πρωταθλητής Ελλάδας και 5 φορές πρωταθλητής Ευρώπης) από τα συνολικά 33 τρόπαια, που βρίσκονται στην συλλογή του! Έπρεπε, λοιπόν, να πάνε να δουλέψουν στην Τουρκία, για να δώσουν την πρώτη τους κοινή συνέντευξη, με θέμα, όμως, την αγάπη τους για την Ελλάδα και τον απεριόριστο σεβασμό που έχουν κερδίσει από τους Έλληνες φιλάθλους, την προσφορά τους στο ελληνικό μπάσκετ και το ιδιαίτερο “δέσιμο” που έχουν με τους συμπατριώτες μας φίλους τους!
Τους ρωτήσαμε ακόμη για τη νέα προοπτική της καριέρας του στις δύο κορυφαίες τουρκικές ομάδες, αλλά και για την σπάνια προσωπική σχέση που έχουν “χτίσει” και άρχισε να σφυρηλατείται από το 1988, όταν ο “Ντούντα” κάλεσε για πρώτη φορά τον “Ζοτς” στην Εθνική Γιουγκοσλαβίας. Στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησαν στην κάμερα του gTV και τον Αντώνη Καλκαβούρα, παραδέχτηκαν ότι δεν θα νιώσουν ποτέ ως αντίπαλοι, γιατί αισθάνονται σαν “μία οικογένεια”, θυμήθηκαν τα πρώτα χρόνια της γνωριμίας τους και εφόσον μετρούν συνολικά 58 τίτλους (25+33), τους ζητήσαμε να μας αποκαλύψουν πότε και πως βιώνουν μία μεγάλη στενοχώρια μέσα στο γήπεδο... Απολαύστε τους, ίσως, όπως δεν τους έχετε ζήσει ποτέ...




*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: