Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Ο αδικημένος Έλληνας φορολογούμενος…!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου αναφέρεται στο ψέμα με την τεμπελιά και την φοροδιαφυγή του Έλληνα πολίτη το οποίο επιβεβαιώνεται απόλυτα και στο ελληνικό ποδόσφαιρο.    
Στην Γερμανία λένε ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και πρόσφατα έρευνα αποκάλυψε ότι οι Έλληνες δουλεύουν πολύ περισσότερο από ότι ο μέσος όρος των Ευρωπαίων και σίγουρα περισσότερο από τους Γερμανούς. Ας το αφήσουμε όμως αυτό στην άκρη…

Από την άλλη, όλη η Ευρώπη χαρακτηρίζει τους Έλληνες... φοροφυγάδες. Χθες όμως, έρευνα του ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης είναι, ένας διεθνής οργανισμός 34 αναπτυγμένων χωρών που υποστηρίζουν τις αρχές της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και της οικονομίας της ελεύθερης αγοράς) αποκαλύπτει ότι η φορολόγηση των οικογενειών στην Ελλάδα, κατατάσσει την χώρα μας, πρώτη ανάμεσα στις 34 αναπτυγμένες χώρες!

Σημειώνεται ότι μετά την κατάργηση των φοροαπαλλαγών και του πρόσθετου αφορολογήτου ορίου για τα παιδιά, η συνολική επιβάρυνση (φόροι και εισφορές) που έχει στο εισόδημά του ένας Έλληνας εργαζόμενος με δύο παιδιά ανήλθε το 2014 στο 43,4%! Την στιγμή, που ο μέσος όρος των χωρών του ΟΟΣΑ είναι μόλις 26,9%!!
Οι ειδικοί σημειώνουν ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα του ΟΟΣΑ όπου η φορολογική επιβάρυνση μιας οικογένειας με παιδιά είναι υψηλότερη κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με τα φορολογικά βάρη που επωμίζεται ένας άγαμος εργαζόμενος χωρίς παιδιά. Και αυτό, όταν στα υπόλοιπα κράτη του ΟΟΣΑ η μέση φορολογική επιβάρυνση των νοικοκυριών με δύο παιδιά είναι κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερη σε σχέση με τον άγαμο εργαζόμενο χωρίς παιδιά! (Το πρόβλημα στη χώρα βέβαια δεν είναι ο άγαμος εργαζόμενος, απλά η σύγκριση φανερώνει το βάρος που καλείται να σηκώσει ο παντρεμένος με παιδιά που εργάζεται).

Τι συμβαίνει λοιπόν, γιατί πράγματι υπάρχει πρόβλημα; Είναι ξεκάθαρο. Στην Ελλάδα οι οικογενειάρχες μισθωτοί φορολογούνται με το μεγαλύτερο ποσοστό στον κόσμο, παρολ’ αυτά στην χώρα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα φοροδιαφυγής! Κι’ αυτό γιατί κάποιοι άλλοι Έλληνες (άλλες κατηγορίες ανθρώπων) καταφέρνουν και κατακλέβουν συστηματικά και επί χρόνια το κράτος. Το οποίο κράτος για να λύσει το πρόβλημα (ή τέλος πάντων να το περιορίσει) όλο και επιβαρύνει τους μισθωτούς-οικογενειάρχες, αφού είναι ανίκανο να τιμωρήσει τους… άλλους, τους κλέφτες. Τους απατεώνες που επιβιώνουν σε βάρος των… κορόιδων.

Συμπέρασμα: Οι μισθωτοί οικογενειάρχες στην Ελλάδα (και με δύο παιδιά) είναι τα μεγαλύτερα κορόιδα της χώρας, της Ευρώπης και κατά πάσα πιθανότητα του πλανήτη ολόκληρου…

Είναι αυτοί οι μόνοι που πληρώνουν απίστευτους, υπέρογκους και δυσβάσταχτους φόρους (σχεδόν το μισό του εισόδημά τους δηλαδή…) έτσι ώστε να καλύψουν τα λάθη (ευγενικό αυτό για να μην γράψουμε την κλεψιά) των υπολοίπων, είτε αυτοί προέρχονται από την κοινωνία είτε από την πολιτική σκηνή.

Και πείτε τώρα εσείς, είτε ανήκετε στα κορόιδα, είτε στους άλλους… Αν ο οικογενειάρχης-μισθωτός με τα δύο παιδιά, προσπαθήσει να αποφύγει την φορολογία, αν πάει κι’ αυτός να κλέψει, αν βρει τον τρόπο να μιμηθεί τους άλλους Έλληνες, θα θεωρηθεί ασυνεπής, λαμόγιο, απατεώνας ή κλέφτης; Ποιος θα τολμήσει να τον κατηγορήσει; (Αν βρει τον τρόπο βέβαια…)

* Η παραπάνω πραγματικότητα σαφώς και έχει σχέση με το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Εκεί που βεβαίως υπάρχουν πολλά-πολλά κορόιδα που παίζουν και επιβιώνουν με βάση τη νομιμότητα, σε ένα χώρο όμως που τους τίτλους κερδίζουν οι… άλλοι. Αυτοί που πάντα ξεφεύγουν…
Από την μία λοιπόν οι Έλληνες οικογενειάρχες, που έχουν σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ φορολόγησης και συνεχίζουν ακάθεκτοι την προσπάθεια να πάρουν το βραβείο… βλακείας για να τρώνε και να πίνουν στην υγειά τους οι… άλλοι. Οι γνωστοί… Οι μόνιμα απαλλαγμένοι από τέτοιου είδους «ανόητες» καταστάσεις.

Γιατί στην χώρα αυτός που πληρώνει φόρο είναι κορόιδο και αυτός που παίζει ποδόσφαιρο νόμιμα, είναι μαλ…ς.

Ας επιχειρηματολογήσει κάποιος για τα αντίθετα…    

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: