Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Όταν έγινε... της ανατροπής!! (vid)

Ένα από τα πολλά... περίεργα ματς που συναντά κανείς στις 3.099 σελίδες του πορίσματος είναι και το Ηλιούπολη-Λεβαδειακός που είχε διεξαχθεί στις 21/3/2011 για την Football League! Θυμηθείτε το μαζί με τους... πρωταγωνιστές του!  
Θυμίζουμε ότι στο ματς που είχε γίνει στην Ηλιούπολη, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0, αλλά τελικά οι Βοιωτοί... το γύρισαν στο δεύτερο ημίχρονο και πήραν το «τρίποντο» με 2-4! Μάλιστα στις χιλιάδες σελίδες του πορίσματος το συγκεκριμένο παιχνίδι το συναντά κανείς πολλές φορές, όπως και την λέξη «ΑΝΑΤΡΟΠΗ», ενώ αναφέρονται και ονόματα ποδοσφαιριστών που με τον... δικό τους τρόπο πρωταγωνίστησαν σε εκείνη την αναμέτρηση!
Σύμφωνα με το πόρισμα «Στην Ηλιούπολη Αττικής και στην Λειβαδιά, σε χρόνο που δεν εξακριβώθηκε από την ανάκριση, πάντως εντός του χρονικού διαστήματος από 14-3-2011 έως 21-3-2011, έχοντας την ιδιότητα του μεγαλομετόχου (ιδιοκτήτη) και του διοικητικού παράγοντα και συγκεκριμένα του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΠΑΕ Λεβαδειακός (σ.σ Γιάννης Κομπότης), ενεργώντας με πρόθεση, εν όψει της επικείμενης ποδοσφαιρικής συνάντησης μεταξύ των ομάδων “ΠΑΕ Ηλιούπολη - ΠΑΕ Λεβαδειακός”, η οποία επρόκειτο να διεξαχθεί και διεξήχθη στις 21-3-2011, στην Ηλιούπολη, συμφώνησε με τους συγκατηγορουμένους του, Γεώργιο Τσακογιάννη (αποκλειστικό ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ηλιούπολη), Νικόλαο Χάλκο (μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Ηλιούπολη) και Μιχαήλ Νικολόπουλο (ποδοσφαιριστή και αρχηγό της ομάδας της ΠΑΕ Ηλιούπολη) και δέχθηκε, έναντι άγνωστου στην ανάκριση δώρου ή άλλων ωφελημάτων ή οποιασδήποτε άλλης παροχής, που αυτός θα κατέβαλε σε αυτούς, να χειραγωγήσουν (στήσουν) τον αγώνα αυτό για στοιχηματικούς σκοπούς και ειδικώτερα, να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα του εν λόγω αγώνα υπέρ της ομάδας της ΠΑΕ Λεβαδειακός, ενώ για τους σκοπούς του στοιχήματος συμφώνησαν το τελικό αποτέλεσμα του εν λόγω αγώνα να είναι “ΑΝΑΤΡΟΠΗ” (κατά την προσιδιάζουσα έκφραση), δηλαδή στο πρώτο ημίχρονο να προηγηθεί η γηπεδούχος ΠΑΕ Ηλιούπολη και τελικώς, να αναδειχθεί νικήτρια η φιλοξενούμενη ομάδα της ΠΑΕ Λεβαδειακός, αυτός δε και οι παραπάνω συγκατηγορούμενοί του να κερδίσουν χρήματα, στοιχηματίζοντας στον παραπάνω χειραγωγημένο (στημένο) αγώνα σε στοιχηματικές εταιρείες του εξωτερικού, οι οποίες προσέφεραν τον ως άνω «χειραγωγημένο» αγώνα προς στοιχηματισμό.
Από την ως άνω δε αξιόποινη πράξη του, επήλθε, πράγματι, το αποτέλεσμα (επιτεύχθηκε ο σκοπός) που επεδίωκε, αφού, αφ΄ ενός μεν αυτός κατέβαλε στους παραπάνω συγκατηγορουμένους του, Γεώργιο Τσακογιάννη, Νικόλαο Χάλκο και Μιχαήλ Νικολόπουλο το ως άνω δώρο, ωφελήματα ή οποιαδήποτε άλλη παροχή, κατά τα συμφωνηθέντα, το οποίο και παρελήφθη από αυτούς, αφ΄ ετέρου δε οι τελευταίοι, δηλαδή οι Γεώργιος Τσακογιάννης, Νικόλαος Χάλκος και Μιχαήλ Νικολόπουλος:
1) Ενημέρωσαν βασικούς ποδοσφαιριστές της ομάδας της Ηλιούπολης και συγκεκριμένα τους Κωνσταντίνο Ηλιόπουλο, Αναστάσιο Θάνο και τον τερματοφύλακα Marrama Alberto, σχετικά με τη χειραγώγηση του αγώνα αυτού και την παραπάνω προσχεδιασμένη τελική διαμόρφωση - αλλοίωση του αποτελέσματος και υπέδειξαν σε αυτούς να μην στοιχηματίσουν στον συγκεκριμένο αγώνα, ώστε, να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενη διαρροή στοιχείων και αποτραπεί η στοιχειοθέτηση τεκμηρίων ή αποδεικτικών στοιχείων αποκαλυπτικών για το “χειραγωγημένο (στημένο)” αυτόν αγώνα,


2) Δήλωσαν στους ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ Ηλιούπολη ότι, όποια χρήματα δικαιούνταν από μισθούς και επί πλέον ως bonus, θα τα έπαιρναν μετά τη διεξαγωγή της πιο πάνω αθλητικής συνάντησης και
3) για να προετοιμάσουν τους φιλάθλους της ομάδας τους, ενημέρωσαν τους οργανωμένους οπαδούς “REBELS” της ομάδας της Ηλιούπολης, ότι στον συγκεκριμένο αγώνα θα νικήσει η ομάδα του Λεβαδειακού, με συνέπεια το σκορ του αγώνα να διαμορφωθεί όπως είχε συμφωνηθεί, δηλαδή να πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου η συμφωνημένη και προσχεδιασμένη “ΑΝΑΤΡΟΠΗ” (το πρώτο ημίχρονο έληξε με σκορ 2-1 υπέρ της Ηλιούπολης), το τελικό δε αποτέλεσμα διαμορφώθηκε (κατ' αλλοίωση) στο 2-4 υπέρ της ομάδας της ΠΑΕ Λεβαδειακός, με τρία γκολ που σημείωσε ο Λεβαδειακός στο δεύτερο ημίχρονο.
Σημειώνεται ότι ο συγκατηγορούμενός του Μιχαήλ Νικολόπουλος, προκάλεσε το πέναλτι που επέτρεψε στην ΠΑΕ Λεβαδειακός να μειώσει το αποτέλεσμα σε 2-1 και, στη συνέχεια, σημείωσε αυτογκόλ που διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα σε 2-2. Περαιτέρω δε αυτός, απεκόμισε παράνομο περιουσιακό όφελος από την συμμετοχή του σε στοιχηματικές εταιρείες του εξωτερικού, οι οποίες προσέφεραν για στοιχηματισμό τον ως άνω “χειραγωγημένο” αγώνα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική έκθεση του Συστήματος Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης (BFDS) της UEFA, η εξαιρετικά ύποπτη υποστήριξη στην αγορά 1Χ2 πριν τον αγώνα και κατά τη ζωντανή μετάδοση υπέρ της ΠΑΕ Λεβαδειακός ήταν απόλυτα επιτυχής, γεγονός που καταδεικνύει ότι οι παίκτες του στοιχήματος γνώριζαν τη νίκη της ΠΑΕ Λεβαδειακός πριν το εναρκτήριο λάκτισμα.
Εξάλλου, 33 πράκτορες στοιχημάτων απέσυραν τις αγορές τους, λόγω ανησυχιών για την ακεραιότητα και ο τζίρος που παρατηρήθηκε στο ανταλλακτήριο στοιχημάτων της εταιρείας Betfair ήταν από μόνος του ύποπτος, αφού ανήλθε σε 167.128 ευρώ, σημαντικά υψηλότερος από το μέσο όρο των 17.829 ευρώ για το πρωτάθλημα αυτό. Καταλήγει δε η UEFA στην έκθεσή της αυτή, ότι πρόκειται για έναν αγώνα “Εντελώς ύποπτο” χειραγώγησης για τους σκοπούς του στοιχήματος».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: