Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Η Μπάγερν κατέκτησε το Σούπερ Καπ

Η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε 2-0 της Σάλκε στο Ιμπουλς Αρένα του Αουγκσμπουργκ και κατέκτησε το Σούπερ Καπ Γερμανίας, μπροστά σε 25.000 θεατές. Τα γκολ για τους βαυαρούς, οι οποίοι πήραν με τον καλύτερο τρόπο την εκδίκηση τους για την φιλική ήττα από την Σάλκε την περασμένη εβδομάδα, πέτυχαν οι Τόμας Μίλερ και Μίροσλαβ Κλόζε.

Πολύ μέτριο ήταν το θέαμα στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα. Οι μοναδικές καλές φάσεις του πρώτου μέρους έγιναν στο 6` με κεφαλιά του Ραούλ που πέρασε άουτ και στο 7` σε τετ α τετ του Ολιτς με τον Νόιερ, με τον γερμανό τερματοφύλακα να γλιτώνει την ομάδα του Μάγκατ από το γκολ.

Στο δεύτερο μέρος βελτιώθηκε η αγωνιστική εικόνα των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αρκετές αξιόλογες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Η πρώτη σημαντική φάση ανήκε στην ομάδα του Φαν Γκάαλ, με τον Κλόζε να σημαδεύει το δοκάρι, ενώ για την ομάδα του Μάγκατ απάντησε ο Ραούλ, ο οποίος αστόχησε σε κεφαλιά ψαράκι που επιχείρησε.

Στην συνέχεια, οι βαυαροί κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 75`, με γκολ του Μίλερ, ενώ ο Κλόζε, με κοντινό πλασέ στο 81`, έγραψε το τελικό 2-0 για την Μπάγερν Μονάχου, η οποία πανηγύρισε την πρώτη κούπα της χρονιάς στην Γερμανία.

Οι συνθέσεις:
Μπάγερν (Λ. Φαν Γκάαλ):
Κραφτ, Λαμ, Ντεμικέλις (71` Σόσα), Μπαντστούμπερ, Κοντέντο, Μίλερ, Αλτιντοπ (70` Τίμοστσουκ), Σβαϊνστάιγκερ (59` Οτλ), Πράνιτς, Κλόζε, Ολιτς.

Σάλκε (Φ. Μάγκατ): Νόιερ, Ουτσίντα, Χοβέντες, Μέτσελντερ, Μάτιπ, Κλούγκε (45` Εσκουδέρο), Φαρφάν, Σμιτζ (45` Μόριτζ), Ράκιτιτς, Εντου, Ραούλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: