Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Ο Πούτιν στηρίζει την υποψηφιότητα της Ρωσίας


Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ότι η χώρα θα άρει τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση βίζας σε παίκτες και προσκεκλημένους, εάν αναλάβει τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018. Η Ρωσία θα έχει αντιπάλους σε αυτή τη "μάχη" την Αγγλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και τις συνυποψηφιότητες Ισπανίας/Πορτογαλίας και Βελγίου/Ολλανδίας για τη διοργάνωση του 2018. Οι ίδιες χώρες, μαζί με Κατάρ, Αυστραλία, Ιαπωνία και Νότια Κορέα, θα διεκδικήσουν και τη διοργάνωση του 2022.

"Εάν μας γίνει η τιμή, μπορούμε να προσφέρουμε επιπλέον κυβερνητικές εγγυήσεις αναφορικά με την είσοδο χωρίς βίζα για μετέχοντες και προσκεκλημένους", δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός στα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης της FIFA, η οποία θα επισκεφθεί μέσα στην εβδομάδα τέσσερις πόλεις (Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Σότσι και Καζάν).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ρωσική κυβέρνηση ήρε τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση βίζας σε φιλάθλους με έγκυρα εισιτήρια για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ του 2008 ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Τσέλσι, ο οποίος διεξήχθη στη Μόσχα.

Σήμερα ο Πούτιν διαβεβαίωσε τα στελέχη της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας ότι η Ρωσία θα έχει εγκαίρως έτοιμες όλες τις σχετικές με το Μουντιάλ του 2018 υποδομές. "Θα έχουμε τα πάντα έτοιμα εγκαίρως, χρησιμοποιώντας τόσο κρατικά όσο και ιδιωτικά κεφάλαια. Θα φιλοξενήσουμε τη διοργάνωση στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, δεν έχω αμφιβολία γι΄ αυτό", υπογράμμισε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

Η FIFA θα ανακοινώσει τον Δεκέμβριο τις χώρες που θα διοργανώσουν την τελική φάση για τα Παγκόσμια Κύπελλα του 2018 και του 2022.

Δεν υπάρχουν σχόλια: