Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Αποκλεισμός 18 αγώνων στον Ανελκά


Με αποκλεισμό από 18 αγώνες της εθνικής ομάδας τιμώρησε η πειθαρχική επιτροπή της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Γαλλίας (FFF) τον Νικολά Ανελκά για τις ύβρεις κατά του πρώην ομοσπονδιακού προπονητή των "τρικολόρ", Ραϊμόν Ντομενέκ, στο ημίχρονο του αγώνα με το Μεξικό για τη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής.

Η FFF ανακοίνωσε σήμερα τις ποινές για τους παίκτες, οι οποίοι είχαν κληθεί σε απολογία για τα όσα έλαβαν χώρα στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στη διάρκεια του Μουντιάλ και η τιμωρία του επιθετικού της Τσέλσι ήταν η βαρύτερη όλων.

Εκτός από τον Ανελκά, με αποκλεισμό από πέντε αγώνες τιμωρήθηκε ο Πατρίς Εβρά και με τρεις αγώνες ο Φρανκ Ριμπερί, επειδή ήταν αρχηγοί της εθνικής Γαλλίας. Επίσης, στον Ζερεμί Τουλαλάν επιβλήθηκε αποκλεισμός από έναν αγώνα των "μπλε", επειδή θεωρήθηκε υποκινητής των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας από τους παίκτες, όπως ήταν η απόφασή τους να μην προπονηθούν στις 20 Ιουνίου σε ένδειξη συμπαράστασης στον Ανελκά.

Τέλος, η FFF έκανε γνωστό ότι έλαβε υπόψη τις εξηγήσεις του Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος είχε κληθεί σε απολογία, γιατί αρνήθηκε να αγωνιστεί στην αναμέτρηση με το Μεξικό, και δεν του επέβαλε ποινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: