Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Κούπερ: «Πάμε για το δεύτερο ημίχρονο στη Βιέννη»

Κούπερ: «Πάμε για το δεύτερο ημίχρονο στη Βιέννη»

Ικανοποιημένος από το «χρυσό» γκολ του Κάρλος Ρουϊζ και το προβάδισμα πρόκρισης που πήρε η ομάδα του εμφανίστηκε ο προπονητής του Άρη Έκτορ Ραούλ Κούπερ στις δηλώσεις που παραχώρησε μετά το τέλος του παιχνιδιού. «Μπορεί να κερδίσαμε σήμερα, αλλά συνεχίζουμε να έχουμε πολύ δύσκολο έργο απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο. Στο δεύτερο ημίχρονο πιέσαμε την Αούστρια Βιέννης και πετύχαμε να γίνουν πολλά λάθη από τον αντίπαλο, που γνωρίζαμε ότι έχει πολύ καλή κυκλοφορία. Σίγουρα υπήρξαν κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία, μας. Θεωρώ πάντως πως αν και το παιχνίδι μπορεί να χαρακτηριστεί ισάξιο βάσει συνολικής εικόνας, η δική μου ομάδα έβαλε πολύ περισσότερη καρδιά και είχαμε πολύ καλές ευκαιρίες στην αντίπαλη εστία. Πιστεύω πως από άποψη φυσικής κατάστασης τελειώσαμε το παιχνίδι καλύτερα από τον αντίπαλο, που επηρεάστηκε περισσότερο από τις καιρικές συνθήκες. Αυτή τη στιγμή κερδίζουμε 1-0, όμως πλέον υπάρχει και το δεύτερο ημίχρονο στη Βιέννη. Το αποτέλεσμα αυτό μας γεμίζει πίστη και εμπιστοσύνη για να ανταπεξέλθουμε στο δεύτερο ημίχρονο. Θέλαμε το μηδέν παθητικό και το πετύχαμε, οπότε πλέον πηγαίνουμε με ένα μικρό πλεονέκτημα στην Αυστρία. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών μου, πέραν μιας εξαίρεσης του Τόχα που όμως έχει το ελαφρυντικό πως είναι πολύ λίγες ημέρες μαζί μας. Ο Ρουϊζ ήταν πολύ καλός στο διάστημα που κλήθηκε να αγωνιστεί. Σε γενικές γραμμές είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νίκη και αποκτάμε πλέον εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας για τον επαναληπτικό. Οι τρεις αλλαγές μας ήταν ποδοσφαιριστές που μπόρεσαν να προσφέρουν ανάσες και ποιότητα. Ο Ρουϊζ είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης στην αντίπαλη περιοχή, αλλά και ο Μενδρινός ξέρει να κρατάει πολύ καλά τη μπάλα. Βέβαια ακόμη και όταν έγιναν οι αλλαγές, η ομάδα είχε καταφέρει λίγο πιο πριν να βρίσκει τα πατήματα της, ενώ όταν μπήκαν οι τρεις αλλαγές μας προσέδωσαν περισσότερη φρεσκάδα. Η βελτίωση που παρατηρήθηκε στη μεσοαμυντική μας λειτουργία στο δεύτερο ημίχρονο έχει να κάνει περισσότερο με τη δική μας πίεση στην αντίπαλη άμυνα, ενώ δεν πρέπει να ξεχάσουμε τον Σηφάκη που απεσόβησε αρκετούς κινδύνους στην εστία του. Σίγουρα όμως ήταν πράγματα και καταστάσεις τις οποίες γνωρίζαμε, απέναντι σε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, μια ομάδα με εξαιρετική ισορροπία σε όλες τις γραμμές».

Όταν του ζητήθηκε να κάνει ένα σχόλιο για το ελληνικό πρωτάθλημα τόνισε: «Έχουμε πληροφορηθεί ήδη για αρκετές μεταγραφές στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ εμείς έχουμε ήδη μπει στη δική μας νέα περίοδο. Έχουμε θεωρώ χρόνο να σκεφτούμε το πρωτάθλημα, οπότε καλύτερα να πάμε βήμα-βήμα».

Νταξμπάχερ: «Αισιόδοξος για την πρόκριση»

Παρά την ήττα με 1-0 από τον Άρη, ο προπονητής της Αούστρια Βιέννης Καρλ Νταξμπάχερ ήταν αρκετά αισιόδοξος για την πρόκριση στην επόμενη φάση και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θεωρώ πως η ομάδα μου έπιασε πολύ καλή απόδοση, καθώς προτού ο Άρης καταφέρει να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία, εμείς είχαμε ήδη φτιάξει 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ. Φυσικά είμαι απογοητευμένος από την εξέλιξη και το γεγονός ότι το γκολ επετεύχθη στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, όμως δεν είμαι καθόλου απογοητευμένος από την εμφάνιση μας. Δεν θεωρώ ότι η πτώση στην απόδοση μας στην επανάληψη είναι θέμα φυσικής κατάστασης, αλλά θέμα πίεσης από τον αντίπαλο, όπως φυσικά και των πολλών δικών μας λαθών στις πάσες στη μεσαία γραμμή. Η εμφάνιση μας δημιουργεί αισιοδοξία πως θα καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση. Είχαμε αναλύσει πολύ καλά τον Άρη και από την πλευρά μου είναι πολύ ικανοποιημένος από το γεγονός ότι εξουδετερώσαμε τα ατού του Άρη»

Δεν υπάρχουν σχόλια: