Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Μassa από το 2010 ξανά! Fisico και Kubica για Ferrari


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Felipe Massa στο Jackson Memorial Hospital του Miami ήταν καλές για την κατάσταση της υγείας του Βραζιλιάνου ωστόσο η επιστροφή του στη Fromula 1 δεν πρόκειται να γίνει μέσα στο 2009.

Εντός των ημερών ο 28χρονος οδηγός θα υποβληθεί σε πλαστική επέμβαση στο σημείο που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών της Ουγγαρίας όταν ένα ελατήριο βάρους 800 γραμμαρίων που αποκολλήθηκε από το μονοθέσιο του Rubens Barrichello τον χτύπησε στο σημείο πάνω από το αριστερό του μάτι προκαλώντας του ζημιά στο κρανίο.

«Προφανώς και τα αποτελέσματα των εξετάσεων έγιναν αποδεκτά με θέρμη στο Maranello, από την άποψη ότι η ομάδα μπορεί να υπολογίζει 100% στον Felipe για την έναρξη της επόμενης σεζόν», αναφέρει στην ανακοίνωσή της που εξέδωσε η Ferrari.

«Eίμαι πολύ ευχαριστημένος με τα αποτελέσματα των δοκιμών. Μετά την μικρή επέμβαση στην οποία θα υποβληθώ τις επόμενες ημέρες θα είμαι επιτέλους έτοιμος να αρχίσω να γυμνάζομαι ξανά ώστε να επιστρέψω σε καλή φυσική κατάσταση και σιγά σιγά να αρχίσω να προπονούμαι με καρτ. Όσο για την επιστροφή μου στην Formula 1, καλύτερα είναι να κάνουμε ένα βήμα τη φορά. Τώρα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να αποκτήσω και πάλι καλή φυσική κατάσταση. Αυτή είναι η προτεραιότητά μου», σχολίασε ο Massa.

Πλέον η Ferrari θα πρέπει να κάνει τα σχέδια της για τους πέντε αγώνες που απομένουν χωρίς να υπολογίζει στον Massa. Θα πρέπει δηλαδή να βρει έναν πιλότο ανταγωνιστικό που θα τρέξει στους εναπομείναντες αγώνες και θα τη βοηθήσει να διατηρηθεί στην τρίτη θέση του Πρωταθλήματος κατασκευαστών.

Πρώτο φαβορί παραμένει ο Giancarlo Fisichella αν και ο Vijay Mallya «κλωτσάει» θέλοντας προφανώς να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να πάρει περισσότερα χρήματα από τον «δανεισμό» του πιλότου του. Τις τελευταίες ώρες πάντως στον ιταλικό Τύπο παίζει δυνατά και το όνομα του Robert Kubica. Δεν υπάρχει αμφιβολία για το ταλέντο του Πολωνού ο οποίος στο τέλος της σεζόν θα μείνει χωρίς ομάδα από τη στιγμή που η BMW ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το σπορ.

Η απόφαση της Scuderia θα γίνει γνωστή μέσα στο επόμενο 48ωρο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: