Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Μοράτι: «Δίδυμο Ίντερ, Γιουβέντους»

moratti.jpgΑπό τις δύο πρώτες αγωνιστικές φάνηκε πως στο φετινό Καμπιονάτο οι ομάδες που θα παλέψουν για τον τίτλο (αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς), θα είναι οι Ίντερ και Γιουβέντους. Αυτό επισήμανε και ο πρόεδρος των «νερατζούρι» Μάσιμο Μοράτι, ο οποίος μάλιστα ανέφερε πως στο παιχνίδι της Ίντερ με τη Μίλαν, οι παίκτες του κατέβασαν ταχύτητα στο δεύτερο μέρος.

Δεν υπάρχει χειρότερος τρόπος να σε κοροϊδέψει ένας ποδοσφαιρικός... εχθρός από το να βγει μετά από μία νίκη στο μεταξύ σας ντέρμπι με 4-0 και να λέει πως κατέβασε ταχύτητα στην επανάληψη. Αυτό έκανε ο πρόεδρος της Ίντερ Μάσιμο Μοράτι, ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Γιουβέντους την οποία θεωρεί άξια ανταγωνίστρια του τίτλου: «Η Ίντερ μπορεί να φέρει σημαντικά αποτελέσματα αλλά και η Γιουβέντους είναι μία δυνατή ομάδα. Το ματς με τη Μίλαν πέρα από το ηθικό που μας έδωσε, μας έδωσε την εικόνα μίας ομάδας που είναι σε καλή κατάσταση.
Φυσικά, χρειάζεται και η τύχη, και η συνέπεια, και η δουλειά, όμως οι προοπτικές υπάρχουν. Πιστεύω πως αυτή η νίκη ήταν καλή για την ομάδα ενόψει της αναμέτρησης με τη Μπαρτσελόνα. Πιστεύω πως καλά έκανε η Ίντερ και κατέβασε ταχύτητα στο δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι.
Δεν ήθελαν να υπερβάλλουν κυνηγώντας να πετύχουν και άλλα γκολ. Μου έδωσαν την εντύπωση μίας ομάδας που είχε τον έλεγχο του αγώνα και που δεν είχε ανάγκη να κάνει κάτι άλλο».

Για το ντέρμπι με την Μίλαν τόνισε: «Πιστεύω πως δημιουργείται μία σοβαρή ομάδα, η οποία θα είναι ικανή να παλέψει και στη Serie A και στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Είναι πολύ ωραία η ιδέα να έχεις μία ακόμα ομάδα δυνατή στην Ιταλία γιατί έτσι αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα, με την ελπίδα η Ίντερ να προχωρήσει με τον ίδιο τρόπο.
Αυτή τη στιγμή φαίνεται πως έχουμε ένα δυνατό δίδυμο, Ίντερ και Γιουβέντους, μετά θα δούμε».

«Kαλή τύχη στον Ζλάταν»

Ο Μοράτι δεν ξέχασε και τον πρώην μεγάλο αστέρα της ομάδας Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, για τον οποίο και τόνισε: «Χάρηκα που σκόραρε ο Ζλάταν γιατί πιστεύω πως η κατάσταση στη Μπαρτσελόνα είναι διαφορετική. Υπάρχουν πάρα πολλοί πρωταθλητές με τεράστια προσωπικότητα μέσα στην ομάδα, συνεπώς πρέπει να συνεργαστεί πολύ με τους άλλους και να είναι λιγότερο πριμαντόνα.
Του εύχομαι να τα πάει καλά αν και έρχονται πρώτα τα δικά μας παιχνίδια. Του το εύχομαι όμως γιατί πρέπει να είναι διασκεδαστικό να παίζεις με αυτή την επίθεση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: