Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Έγραψε ιστορία ο Ολυμπιακός Βόλου!

Υπερασπιζόμενος το 0-1 του πρώτου αγώνα στο Βελιγράδι, ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε την πολυπόθητη πρόκριση για τον τρίτο γύρο του Europa League μένοντας στο 1-1 με τη Ραντ και έγραψε νέα χρυσή σελίδα στην ιστορία του. Προηγήθηκαν οι Σέρβοι, ο Μαρτίν με πέναλτι το γκολ της πρόκρισης.    

Στο πρώτο μέρος οι Βολιώτες μπήκαν μουδιασμένοι και δεν κατάφεραν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, σε αντίθεση με τους Σέρβους που έδειξαν πιο παθιασμένοι. Έχοντας τον έλεγχο του αγώνα, η Ραντ έφτασε στο γκολ στο 21΄με τον Λέκοβιτς, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ του Στανόγιεβιτς στον Γιακούποβιτς. 

Στο 33΄ήρθε η απάντηση από τους γηπεδούχους, με τον Μόνχε να αστοχεί σε τετ-α-τετ απέναντι στον Ντανίλοβιτς. Με τη Ραντ να είναι καλύτερη αλλά να μην απειλεί ιδιαίτερα την εστία του Βόλου, έκλεισε το ημίχρονο. 

Στο δεύτερο 45λεπτο, η σέρβικη ομάδα ξεκίνησε όπως είχε σταματήσει, δηλαδή με το πόδι στο γκάζι. Έτσι, στο 47΄πήραν κεφάλι στο σκορ και αναπτέρωσαν τις ελπίδες τους για την έκπληξη, με τον Κόγιτς με σουτ να γράφει το 0-1 και να παγώνει το «Πανθεσσαλικό».     

Από εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι έδειξαν να αφυπνίζονται και να απειλούν τη Ραντ. Πρώτα ο Μόνχε στο 48΄και στη συνέχεια ο Μαρτίν στο 50΄ και στο 70΄έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση. Τελικά, στο 78΄ο Σκέμπρι έκανε ωραία ενέργεια και ανατράπηκε στην περιοχή από τον Ντανίλοβιτς. Ο σκορ του Βελιγραδίου, Μαρτίν, ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και νίκησε τον τερματοφύλακα της Ραντ δίνοντας σκορ πρόκρισης στον Ολυμπιακό. 

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, παρότι ο Βόλος έμεινε με δέκα στο 83΄λόγω δεύτερης κίτρινης του Σανκαρέ. Οι Βολιώτες θα αντιμετωπίσουν την Ντιφερτάνζε από το Λουξεμβούργο και είναι έτοιμοι για νέα επιτυχία. 

Οι συνθέσεις: 

Ολυμπιακός Βόλου (Χάβι Γκράθια) Γιακούποβιτς, Ρόκας, Σανκαρέ, Αλβάρεζ, Σέλεζι, Μόνχε (90' Νταρμπιόν), Τομάς, Μητρόπουλος, Μπρέσκα (72΄Σκέμπρι), Ακόστα (86' Ντολεζάι), Μαρτίν 

Ραντ  (Σλάβκο Πέτροβιτς): Ντανίλοβιτς, Κόσοριτς (63΄Ραντζέλοβιτς), Πρσο, Πάγιοβιτς, Μιλιβόγεβιτς, Ρασπόποβιτς, Άντριτς, Μίτροβιτς. Κόγιτς, Στανόγιεβιτς (81' Βάργκα), Λέκοβιτς 

Δεν υπάρχουν σχόλια: