Η Βέρντερ Βρέμης ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου από την Τζένοα με τη μορφή δανεισμού για τον επόμενο χρόνο, ενώ προβλέπεται και οψιόν αγοράς.
Η γερμανική ομάδα ανακοίνωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της την απόκτηση του διεθνούς κεντρικού αμυντικού. «Η μεταγραφή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου ολοκληρώθηκε. Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός είναι πλέον παίκτης της Βέρντερ.
Ήδη στη Βρέμη από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (21/07), ταξίδεψε για να συζητήσει με τον τεχνικό διευθυντή Κλάους Άλοφς στο ξενοδοχείο όπου διαμένει η αποστολή της ομάδας. Η Βέρντερ έφτασε σε συμφωνία με την Τζένοα για την απόκτησή του με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο με οψιόν αγοράς. Περισσότερες λεπτομέρειες για τη συμφωνία δεν θα ανακοινωθούν», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Βέρντερ.
«Είναι ένας νεαρός παίκτης της Τζένοα και της εθνικής ομάδας της Ελλάδας και έχει ήδη μεγάλη εμπειρία. Όταν μάθαμε ότι αποχωρεί από τη Μίλαν, εκδηλώσαμε άμεσα το ενδιαφέρον μας. Με την ταχύτητα, τη δύναμη και το "επιθετικό" του παιχνίδι σίγουρα θα μας βοηθήσει», δήλωσε ο Κλάους Άλοφς από την πλευρά του.

Ο Παπασταθόπουλος πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις, πριν υπογράψει το νέο του συμβόλαιο και στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε ότι θέλει να ενταχθεί όσο πιο γρήγοα γίνεται στο κλίμα της ομάδας και να βοηθήσει τη νέα του ομάδα. «Μετά τις πρώτες συζητήσεις με τον Κλάους Άλοφς και τον Τόμας Σάαφ κατάλαβα αμέσως ότι θα δεχθώ την πρόταση της Βέρντερ. Τώρα, θέλω να μπω στο κλίμα της ομάδας το συντομότερο δυνατόν και να τη βοηθήσω», τόνισε ο 23χρονος αμυντικός.