Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Στα δικαστήρια Λαπόρτα και Μπαρτσελόνα

Στην γενική συνέλευση της Μπαρτσελόνα αποφασίστηκε με ψήφους 468 υπέρ και 439 κατά να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο, για οικονομικές ατασθαλίες. Ο νέος πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ, δήλωσε ότι «η απόφαση που ελήφθη στη γενική συνέλευση ήταν η σημαντικότερη στην ιστορία του συλλόγου, αν και δεν μπορεί να είναι κανένας χαρούμενος με αυτή την κατάσταση και προσωπικά νοιώθω αρκετά άβολα».

Ο Ροσέλ, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της Μπαρτσελόνα τον Ιούλιο μετά από σαρωτική νίκη στις τελευταίες εκλογές, διέταξε λογιστικό έλεγχο στην ομάδα, ο οποίος φανέρωσε απώλειες μετά φόρων 77,1 εκατομμυρίων ευρώ, σε αντίθεση με τα 11 εκατομμύρια κέρδη που παρουσίασε η προηγούμενη διοίκηση κατά την αποχώρησή της.

Ο Λαπόρτα δήλωσε ότι αμφισβητεί την απόφαση της γενικής συνέλευσης, καθώς δεν τον άφησαν να παρουσιάσει τη δική του θέση. Και συμπλήρωσε: «Υποστηρίζω τον ισολογισμό που υπέγραψα εγώ και το διοικητικό μου συμβούλιο. Η διοίκησή μας ήταν άψογη, η σημερινή διοίκηση φταίει για το σημερινό έλλειμμα της Μπαρτσελόνα, καθώς παραποίησε τους ισολογισμούς».

Ο διευθυντής και εκπρόσωπος Τύπου του διοικητικού συμβούλιου της Μπαρτσελόνα απάντησε στον Λαπόρτα λέγοντας πως «η γενική συνέλευση ήταν καθόλα νόμιμη, όπως και η απόφαση που πήραν τα μέλη της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: