Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Να καταθέσει στον Βασάρα ο Μάκης Ψωμιάδης!!

Αναγορεύτηκε σε ...αθλητικό δικαστή το αφεντικό της διαιτησίας και πήρε μαγνητοφωνημένη κατάθεση από τον Δημήτρη Καλόπουλο. Γράφει ο Κυριάκος Θωμαϊδης.
Να καταθέσει στον Βασάρα ο Μάκης Ψωμιάδης!
Επειδή στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε το χιούμορ αποτελεί αδήριτη ανάγκη, σήμερα η στήλη αποφάσισε να πρωτοτυπήσει. Θα σας ενημερώσει για μία εξέλιξη που αναγορεύει τον Κύρο Βασάρα σε... αθλητικό δικαστή και περιέχεται σε ρεπορτάζ της πολύ καλά πληροφορημένης ιστοσελίδας diaititis.gr, που επιμελείται ο συνάδελφος Βαγγέλης Δουκάκος.

Με άκρα μυστικότητα ο Βασάρας κάλεσε στα γραφεία της ΚΕΔ τον Δημήτρη Καλόπουλο και του πήρε κατάθεση σχετικά με την αναφορά του στο πόρισμα της εισαγγελέως Πρωτοδικών Πόπης Παπανδρέου.
Το μέλος της επιτροπής διαιτησίας προτού προβεί σ’ αυτή την ενέργεια συναντήθηκε με τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Ανδρέα Φάκο για να ενημερωθεί, αφού αυτός είχε λάβει γνώση και γνώριζε κάποια από τα στοιχεία που αναφέρονταν στο πόρισμα.
Παρά το γεγονός ότι η υπόθεση είναι λεπτή και σοβαρή, καθώς δεν έχει γίνει μέχρι τώρα καμία διαδικασία, ούτε έχουν κληθεί αυτοί που συνομιλούσαν τηλεφωνικά γύρω από τον Καλόπουλο να δώσουν εξηγήσεις, εν τούτοις ο Βασάρας άκουσε τον Μακεδόνα ρέφερι να του λέει πως δεν γνωρίζει το παραμικρό, αφού με κανέναν παράγοντα δεν ήλθε σε επαφή μετά το ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού, ούτε και ζήτησε προστασία, παρά μόνο στην Αστυνομία της Θεσσαλονίκης γιατί του γίνονταν απειλητικά τηλεφωνήματα.
Βασάρας και Καλόπουλος δεν είπαν το παραμικρό για την κατάθεση, η οποία μαγνητοφωνήθηκε και πλέον το λόγο έχει η επιτροπή διαιτησίας. Την εισήγηση θα κάνει το μέλος της Ε.Δ. και της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας, Κυρος Βασάρας, ενώ την απόφαση θα πάρει η ολομέλεια της επιτροπής.
Ωστόσο στην όλη υπόθεση υπάρχει ένα... αγκάθι, το γεγονός ότι ο Φάκος είχε παραπέμψει την υπόθεση στον 9ο ανακριτή Γ. Κασίμη, όταν ο διαιτητής ζητούσε εδώ και τώρα απόφαση για να αποδοθεί πάλλευκος στην κοινωνία και στη διαιτησία.
Για να είναι απόλυτα σίγουρη σχετικά με το πώς θα χειριστεί το όλο θέμα, η ΚΕΔ έστειλε την περασμένη εβδομάδα έγγραφο στον ανακριτή, ζητώντας να επιληφθεί της υπόθεσης Καλόπουλου και μάλιστα να προηγηθεί των άλλων καταθέσεων ώστε να πάψει ο Μακεδόνας διαιτητής να είναι σε ομηρία.
Αυτή και μόνο η ενέργεια της ΚΕΔ φανερώνει ότι η υπόθεση θα τραβήξει σε μάκρος, αφού σε κάθε περίπτωση το θέμα αφορά και την ΕΠΟ. Η στήλη προτείνει την άμεση έκδοση του Μάκη Ψωμιάδη στην Ελλάδα και την προσαγωγή του στον Κύρο Βασάρα, ο οποίος θα μαγνητοφωνήσει την κατάθεσή του και θα φροντίσει και για την απομαγνητοφώνηση.
Για να αποδειχτεί ότι η ελληνική διαιτησία μπορεί να εκτελεί και ανακριτικές πράξεις με περισσή επιμέλεια, καθώς η πολιτική Δικαιοσύνη ουδέποτε απομαγνητοφώνησε τις 39.000 συνομιλίες που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ για τα στημένα ματς.
Να μας συγχωρήσουν οι τακτικοί αναγνώστες μας που επιστρατεύουμε το πλέον κυνικό χιούμορ, αλλά οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση θα μπορούσε να μας οδηγήσει σ’ έναν ανερμάτιστο παραλογισμό. Οι ποδοσφαιροπατέρες δίνουν μαθήματα ακόμα και στους πολιτικούς...
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: