Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Κι άλλος Τσιώλης στον Αστέρα!!

Ο Βαγγέλης Τσιώλης θα πλαισιώσει τον πατέρα του Σάκη, στο τεχνικό επιτελείο τoy Aστέρα Τρίπολης έχοντας την επιφόρτιση του σκάουτινγκ των αντιπάλων.
Πηγή: arcadia-sports.gr
Στα 30 του χρόνια και μετά από μια καριέρα 13 ετών σε επαγγελματικές ομάδες, ο Βαγγέλης Τσιώλης αλλάζει σελίδα και μιλά στο arcadia-sports για αυτή την απόφαση: "Πήρα αυτή την απόφαση το καλοκαίρι. Είχα προτάσεις για να συνεχίσω την ποδοσφαιρική μου καριέρα αλλά δεν με κάλυπταν. Ήθελα να παίξω στον Αστέρα, αλλά ο τραυματισμός του Ρούμπιλ άλλαξε τον προγραμματισμό της ομάδας καθώς αναζητούσε πλέον παίκτη για τα δεξιά και όχι για τα αριστερά.
Παρακολούθησα σεμινάρια μέσω ίντερνετ πάνω στο σκάουτινγκ. Αγόρασα μηχανήματα για ανάλυση αγώνων μέσω βίντεο. Με ενδιαφέρει πάρα πολύ αυτό, μου αρέσει και θέλω να πετύχω. Πήρα τη γνώμη του πατέρα μου, του έδειξα τις δουλειές μου και του άρεσαν πολύ".
Σημαντικό ρόλο στην απόφαση του Βαγγέλη έπαιξε η υποστήριξη που είχε από τον πατέρα του: "Χάρηκε πολύ με αυτή την απόφαση που πήρα γιατί με έβλεπε να ταλαιπωρούμαι. Έπαιξα σε ομάδες που ακόμα μου χρωστάνε και γι αυτό το λόγο είμαι στα δικαστήρια διεκδικώντας τα δεδουλευμένα.
Η απόφαση να αφήσει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια σαφώς και δεν ήταν εύκολη, ωστόσο υπήρχαν σημαντικοί λόγοι που τον ενθάρρυναν για να φτάσει σε αυτή: "Είναι δύσκολο να παίρνεις μια τέτοια απόφαση. Πονάς όταν σταματάς να κάνεις κάτι που αγαπάς. Έχω να κλωτσήσω μπάλα αρκετό καιρό καθώς έχω αφοσιωθεί στο σκάουτινγκ".
Ο Αστέρας και η Τρίπολη θα αποτελέσουν την πρώτη επαφή του Βαγγέλη Τσιώλη με το σκάουτινγκ: "Στην Τρίπολη θα κατεβαίνω όποτε υπάρχει ανάγκη. Σίγουρα μία φορά την εβδομάδα ενώ μπορεί και παραπάνω για να αναλύουμε σωστά τους αντιπάλους.
Δεν θα ασχολούμαι με το σκάουτινγκ παικτών. Αυτό θέλω να το ξεκαθαρίσω. Μόνο με την ανάλυση των αντιπάλων. Θα κάνω αυτό που λέμε "κατασκοπεία". Θα μελετάω το σύστημα των αντιπάλων, τα θετικά, τα αρνητικά τους σημεία, τον τρόπο που λειτουργούν στα στημένα και άλλα σχετικά".
Ο σκάουτερ του Αστέρα ανέλυσε και τις δυνατότητες που έχουν οι Αρκάδες για να πάρουν κάτι θετικό από το ματς της 10ης αγωνιστικής κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ: "Κρατάω αρχείο από το ξεκίνημα της σεζόν. Για την ΑΕΚ έχω ήδη πολλά στοιχεία. Θα μελετήσω και το ματς με τον Παναθηναϊκό και θα μιλήσουμε στους παίκτες για τον τρόπο που μπορεί η ομάδα να πάρει κάτι θετικό στο ΟΑΚΑ. Είναι δύσκολο παιχνίδι αλλά η ΑΕΚ έχει αδυναμίες. Ιδιαίτερα στην αμυντική της γραμμή υπάρχουν προβλήματα που μπορεί ο Αστέρας να τα εκμεταλλευτεί. Είναι σημαντικό το ότι είναι τιμωρημένος και δεν θα παίξει ο Κάλα".
Πηγή: arcadia-sports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: