Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Απεργία στον ARIS FM!!

Τα προβλήματα στον ARIS FM όχι απλά δεν λύνονται αλλά μεγαλώνουν, με συνέπεια οι εργαζόμενοι να πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία, η οποία θα αρχίσει την προσεχή Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη.

Απεργία στον ARIS FM
Την απεργία στον ARIS FM ανακοίνωσε η ΕΣΗΕΜΘ τονίζοντας τα εξής: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης κηρύσσει 48ωρη απεργία στον ραδιοφωνικό σταθμό ARIS FM, από τις 6 π.μ. της Δευτέρας 14/11 ως τις 6 π.μ. της Τετάρτης 16/11, διαμαρτυρόμενο για την καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την πολύμηνη καθυστέρηση στην καταβολή των αμοιβών στους εργαζομένους.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί την εργοδοσία:

Να εφαρμόσει αμέσως το χρονοδιάγραμμα καταβολής των δεδουλευμένων για το οποίο έχει δεσμευτεί.
Να τηρεί στο ακέραιο τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας».

Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας σε Μακεδονία, Θεσσαλονίκη και Σπορ του Βορρά
Η ΕΣΗΕΜΘ εξέδωσε ανακοίνωση και τις εφημερίδες Μακεδονία, Θεσσαλονίκη και Σπορ του Βορρά στις οποίες συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Σε επίσχεση εργασίας εξακολουθούν να βρίσκονται οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες Μακεδονία, Θεσσαλονίκη και Σπορ του Βορρά,αξιοποιώντας το έσχατο μέσο που ο νόμος τούς διαθέτει για να απαντήσουν στην αναξιοπιστία της εργοδοσίας.

Σε μια περίοδο που η ανάγκη για αξιόπιστη ενημέρωση είναι εξαιρετικά μεγάλη, η εργοδοσία, με αποκλειστικά δική της ευθύνη, έχει βυθίσει τις εφημερίδες στη σιωπή και δε φαίνεται καν να προσπαθεί για να ανατρέψει την κατάσταση αυτή.
Η ΕΣΗΕΜ-Θ, για μιαν ακόμη φορά, τονίζει ότι η ευθύνη αυτή υπερβαίνει κατά πολύ το πεδίο της συμπεριφοράς μιας επιχείρησης απέναντι στους επί σχεδόν τέσσερις μήνες απλήρωτους εργαζόμενούς της: είναι ευθύνη μιας επιχείρησης Τύπου απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και στο ίδιο το αγαθό της Ενημέρωσης.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί για μιαν ακόμη φορά την εργοδοσία να αντιληφθεί το μέγεθος των συνεπειών που έχει η ασυνέπειά της και να αποκαταστήσει αμέσως όλες τις προϋποθέσεις ομαλής έκδοσης των εφημερίδων».
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: