Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

"Δειλοί, μικροί και άβουλοι αντάμα"

Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα υποστηρίζουν οι πολιτικοί, αφού ο κυρίαρχος λαός μπορεί να δώσει τη λύση μέσω εκλογών. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
"Δειλοί, μικροί και άβουλοι αντάμα"
Αυτό όμως φαίνεται ότι δεν ισχύει για την Ελλάδα. Η χώρα βρέθηκε για τρία εικοσιτετράωρα ακυβέρνητη, στην πιο δύσκολη στιγμή της σύγχρονης Ιστορίας της. Κι αυτό είναι σίγουρα πρωτοφανές σε παγκόσμια κλίμακα.
Καταφέραμε να πετύχουμε ακόμη μια θλιβερή πρωτιά που θα στιγματίσει τον πολιτικό βίο όλων όσοι έχουν την ευθύνη. «Δειλοί και άβουλοι αντάμα, προσμένουμε ένα θαύμα» λέει ο στίχος του Βάρναλη και θα πρόσθετα και το «μικροί», για να ταιριάζει απόλυτα στους πολιτικούς που η κακή τύχη, αλλά κι εμείς με την ψήφο μας, φέραμε στην εξουσία, σ' αυτές τις κρίσιμες περιστάσεις για τη χώρα.
Με οργή, αγανάκτηση, περιφρόνηση και απογοήτευση, παρακολουθήσαμε τις τελευταίες ημέρες, με αποκορύφωμα όσα έγιναν χθες το απόγευμα, το απίστευτο θέατρο του παραλόγου στο οποίο πρωταγωνίστησαν οι επικεφαλής των δύο μεγάλων κομμάτων, με την... ευγενική σύμπραξη και των λοιπών δυνάμεων.
Στο διάστημα αυτό εμφανίστηκε σε όλο του το εύρος το τεράστιο πρόβλημα της απουσίας ενός κόμματος που θα μπορούσε να εκφράσει αυτό που νιώθει ο απλός πολίτης. Εγραφα και χθες ότι η διακυβέρνηση της χώρας, δυστυχώς, είναι πλέον χαμένη υπόθεση, απ' όποιο σχήμα κι αν προκύψει.
Θα πάμε όπως όπως στις εκλογές, σε όποιο χρονικό διάστημα αποφασιστεί, κι εκεί θα έχει ο λαός την ευκαιρία να μιλήσει. Φοβάμαι όμως ότι ως τότε το πολιτικό κατεστημένο θα έχει καταφέρει να ανασυνταχθεί και να ξαναφέρει το κοπάδι στο μαντρί.
Αν ξαναπέσουμε στη φάκα του δικομματισμού, θα είμαστε άξιοι της χειρότερης μοίρας μας. Το χθεσινό απόγευμα που οι βυζαντινισμοί, η σπέκουλα, η φαγωμάρα, η ανευθυνότητα και ο τυχοδιωκτισμός έφτασαν στο απόγειο, δεν πρέπει να ξεχαστεί.
Αυτά που έγιναν αποτελούν μαύρη σελίδα στην πολιτική Ιστορία του τόπου και όσοι πρωταγωνίστησαν ή είχαν συμμετοχή σ' αυτά πρέπει να περάσουν οριστικά στο περιθώριο. Αλλιώς δεν θα υπάρξει σωτηρία γι' αυτήν τη χώρα.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: