Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Το πρώτο "ερυθρόλευκο αντίο" ήρθε μετά από... τεσσάρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις 10 Νοεμβρίου του 1999 ο Ντούσαν Μπάγεβιτς απομακρύνεται από τον πάγκο της ομάδας του Πειραιά, στην οποία βρισκόταν από το 1996.
Το πρώτο "ερυθρόλευκο αντίο" ήρθε μετά από... τεσσάρα (ΒΙΝΤΕΟ)
Στην πρώτη του χρονιά οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το πρωτάθλημα μετά από 10 ολόκληρα χρόνια. Το ίδιο έγινε και την επόμενη, ενώ τη σεζόν 1998-1999 όχι μόνο κυριάρχησαν στις εγχώριες διοργανώσεις, κατακτώντας το νταμπλ, αλλά οι Πειραιώτες έφτασαν στους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ, για πρώτη φορά στην ιστορία τους.
Η χρονιά είχε αρχίσει με τον καλύτερο τρόπο για τους «ερυθρόλευκους» που το καλοκαίρι είχαν ενισχυθεί σημαντικά. Οι Ζιοβάνι και Ζάχοβιτς είχαν φτάσει στο λιμάνι για να απογειώσουν τον Θρύλο. Η ομάδα έμοιαζε πλήρης, την προηγούμενη περίοδο είχε φθάσει στην κορυφή και όλα έμοιαζαν ιδανικά.
Στο πρωτάθλημα το ξεκίνημα του Ολυμπιακού ήταν το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει. Ο Μπάγεβιτς έκανε επτά νίκες σε επτά αγώνες. Ωστόσο αποτυχία των «ερυθρολεύκων» να προκριθούν στον δεύτερο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και οι εκτός έδρας ήττες στην Ευρώπη, στο Πόρτο (2-0), στη Μαδρίτη (3-0) και στο Μόλντε (3-2), χρεώθηκαν στον Σέρβο τεχνικό.
Η αλλαγή του Ζάχοβιτς στο τελευταίο παιχνίδι ήταν η αφορμή για να ξεσπάσει η καταιγίδα. . . Ο παίκτης ζήτησε εξηγήσεις πετώντας επιδεικτικά τη φανέλα του. Ο «Πρίγκιπας» ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του Σλοβένου, ο Κόκκαλης αρνήθηκε αυτή την εισήγηση και το διαζύγιο δεν άργησε να έρθει.
Στις 8 Νοεμβρίου ήταν η τελευταία φορά στη διάρκεια της πρώτης του θητείας, που ο Μπάγεβιτς κάθισε στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ήταν το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ, στο οποίο ο Ολυμπιακός πέτυχε τέσσερα γκολ στο α' ημίχρονο. Δύο μέρες αργότερα ο Μπάγεβιτς έμαθε ότι απολύθηκε. Στη θέση του ανέλαβε ο Ιταλός Αλμπερτίνο Μπιγκόν.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: