Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

"Έχω... ευχάριστο πονοκέφαλο"

Στην πληθώρα των επιλογών που έχει στην Εθνική Ελλάδας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει των δύο φιλικών αγώνων της Εθνικής με Ρωσία (11/11) και Ρουμανία, κάνοντας λόγο για "ευχάριστο πονοκέφαλο".
"Έχω... ευχάριστο πονοκέφαλο"
Αρχικά, ο Σάντος δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε: «Είμαι ικανοποιημένος που πετύχαμε τον πρώτο μας στόχο και πήραμε την πρόκριση. Βρισκόμαστε σε πολύ καλό επίπεδο ψυχολογίας, ωστόσο μόλις τελείωσε ο πρώτος κύκλος και τώρα ανοίγεται ένας δεύτερος, αυτός της προετοιμασίας για την τελική φάση. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι όταν έρθουν τα πολύ δύσκολά παιχνίδια της τελικής φάσης. Ξεκινάμε με δύο πολύ δυνατά φιλικά και θέλουμε να δούμε κάποια πράγματα, ώστε να βελτιώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την ομάδα», είπε αρχικά ο Ομοσπονδιακός τεχνικός και συνέχισε: «Έχω πει στους παίκτες κάποια πράγματα που θέλω να κάνουμε τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Τα έχουμε κάνει πράξη στην προπόνηση και θέλω να τα δω και στα παιχνίδια. Έχω πει στους παίκτες ότι δεν με ενδιαφέρουν να κάνουν λάθη. Η ομάδα μπορεί να ωριμάσει μόνο μέσα από τα λάθη».
Στην συνέχεια, ο Σάντος τόνισε για το κλίμα στις τάξεις της Εθνικής: «Αυτό είναι το κλειδί. Το πολύ καλό κλίμα, το οποίο θέλουμε να διατηρηθεί και στο μέλλον. Έχουμε δημιουργήσει μια καλή οικογένεια και εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Αυτό το αντιλαμβάνονται και οι νέοι που έρχονται. Θα πρέπει να το σέβονται για να αποτελούν μέλη αυτή της οικογένειας».
Επίσης, ο Σάντος συμπλήρωσε: «Είναι ένας ευχάριστος πονοκέφαλος το γεγονός ότι έχω αρκετούς παίκτες στη διάθεσή μου. Είναι σίγουρο ότι κάποιοι πρέπει να μείνουν έξω από την τελική επιλογή. Είμαι σίγουρος ότι ναι μεν θα απογοητευτούν, αλλά θα ξέρουν, από την άλλη, ότι ο προπονητής θα έχει πάρει την απόφαση με αγωνιστικά κριτήρια και μόνο. Έχω αποδείξει ότι οι κλήσεις μου είναι πάντα συνειδητές και με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας».
Ο Πορτογάλος τεχνικός αναφέρθηκε και στο αήττητο ρεκόρ του: «Αν θέλαμε να συνεχίσουμε το ρεκόρ και το αήττητο, θα επιλέγαμε εύκολους αντιπάλους. Επιλέξαμε την Ρωσία, μια ομάδα που έχει περάσει στο EURO και θέλαμε και δεύτερο ματς με μια άλλη ομάδα που επίσης έχει περάσει, αλλά δεν τα καταφέραμε (σ.σ. Γαλλία). Θέλουμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε μαζί τους και έτσι να είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι για ν' αντιμετωπίσουμε τέτοιες ομάδες στο EURO».
Τέλος, σχετικά με τις νέες κλήσεις που έκανε, ο Σάντος τόνισε: «Αυτό που θέλω εγώ είναι να είναι καλοί παίκτες. Δεν με νοιάζει αν έχει καλό δεξί ή αριστερό. Εγώ θέλω να έχει και τα δύο πόδια (σ.σ αρτιμελής). Όλα είναι θέμα επιλογών. Θέλω να έχω επιλογές ενόψει ΕURO και να διαλέξω τους καλύτερους, αν και είναι ακόμη πολύ νωρίς να μιλάμε για τελική επιλογή, καθώς πολλά μπορούν να συμβούν μέχρι τότε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: