Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ακόμη κι αν λέγεται Κοντρέρας ή Ιβιτς…!!

** Προφανώς μόνο τον εαυτό του εκφράζει ο Λάζλο Μπόλονι όταν δηλώνει ότι από την αρχή της χρονιάς στον ΠΑΟΚ είχαν στόχο να παίξει ο Βιειρίνια στην Εθνική Πορτογαλίας για να ωφεληθεί και ο ίδιος και η ομάδα, τη στιγμή που είναι γνωστό ότι είχαν κινηθεί διαδικασίες για να φορέσει, εφ’ όσον το επιθυμεί, τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας. Εκτός κι αν ο Ρουμάνος τεχνικός εννοεί ότι συμφέρει στον ΠΑΟΚ πιο πολύ να παίξει στην Εθνική Πορτογαλίας ο Βιειρίνια, για να ανεβεί περισσότερο το κασέ του.
Γράφει ο Στέλιος Γρηγοριάδης.
** Κι αυτό συζητήσιμο είναι όμως. Η Ελλάδα θα είναι στα τελικά του Euro. Για την Πορτογαλία δεν παίρνω όρκο…
** Μια που μιλάμε για Μπόλονι, γελιούνται όσοι πιστεύουν ότι δεν είναι προβληματισμένοι και μ’ αυτόν οι υπεύθυνοι του ΠΑΟΚ. Το… χαφ βγάζω-χαφ βάζω, φορ βγάζω-φορ βάζω, δεν αρέσει σε κανέναν. Στο κοουτσάρισμα ο Μπόλονι δεν έχει κερδίσει πολλά credits. Ούτε και στη διαχείριση των παικτών. Μάλλον το καράβι δεν έχει τον καπετάνιο, που, με όλη τη σημασία της λέξης, ήθελε ο Θόδωρος Ζαγοράκης. Από την άλλη, όταν ο παίκτης επιστρέφει από ρεπό και βλέπει ότι ο προπονητής του λείπει ακόμη, αισθάνεται “κάπως”. Κι όταν ο παίκτης αισθάνεται “κάπως” για τον προπονητή, ο προπονητής είναι… κομματάκι δύσκολο να κερδίσει τον σεβασμό του παίκτη.
** Οχι, θέμα Μπόλονι, με την έννοια της αντικατάστασής του δεν υπάρχει. Θα στηριχτεί ο Ρουμάνος, αλλά κάποια στιγμή, πολύ σύντομα κιόλας, θα καθίσουν οι υπεύθυνοι του ΠΑΟΚ να συζητήσουν μαζί του ορισμένα πραγματάκια για να τα βάλουν στη θέση τους.
** Στη θέση τους σκοπεύουν να βάλουν και ορισμένους ποδοσφαιριστές, που άρχισαν να το “παραξηλώνουν” και να δημιουργούν προβλήματα στα αποδυτήρια. Οταν κάποιος είναι απλήρωτος επί 10 μήνες και κάνει υπομονή χωρίς να διαμαρτύρεται, δεν ανέχεται να μουρμουρίζει ο διπλανός του επειδή έμεινε πίσω τέσσερις μήνες και παίρνει και περισσότερα.
** Από την άλλη, βέβαια, φαίνεται πως όποιος γκρινιάζει πιο πολύ, πληρώνεται πιο συχνά. Κι όποιος είναι επίφοβος για προσφυγή. Συνηθίζεται σε όλες τις ομάδες, δεν λέω, αλλά είναι λάθος. Λάθος τακτική, που απορρέει από την οικονομική στενότητα.
** “Προγραφές” παικτών έχουν ήδη αποφασιστεί, όμως όλα παίζονται έως το τέλος Δεκεμβρίου. Οποιος δεν τιμά το συμβόλαιό του θα πάει από εκεί που ήρθε, ακόμη κι αν λέγεται… Κοντρέρας ή Ιβιτς. Κι όποιος προκαλεί ανακατωσούρα, αλλοιώνοντας τη σύμπνοια και την ομοιογένεια της ομάδας. Με τη διοίκηση είμαι. Πρέπει να γίνει “ξεσκαρτάρισμα” για να μείνουν οι φιλότιμοι και εκείνοι που διαθέτουν τον καλώς εννοούμενο ποδοσφαιρικό εγωισμό. Οχι τον άλλο.
** Ομως και η διοίκηση καλό θα ήταν να συμμαζέψει λίγο την κατάσταση στο θέμα της “απληρωσιάς”. Κανείς δεν θα χάσει τα λεφτά του από τον ΠΑΟΚ του Ζαγοράκη, δεν είναι αυτή μια δικαιολογία σοβαρή για το αγωνιστικό χάλι της ομάδας, δεν παύει όμως να είναι θέμα που προκαλεί τριβές και παρεξηγήσεις. Οταν προσπαθείς να ορθοποδήσεις αγωνιστικά, είναι πολυτέλεια να κυνηγάς τον ουρά σου για να λύσεις τέτοιου είδους προβλήματα.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: