Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

«Οι ηλικιωμένες γυναίκες δεν πάνε γήπεδο»!

Η απολογία του ΠΑΟΚ για τα επεισόδια που έγιναν έξω από την Τούμπα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έπεισε την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ να τιμωρήσει τους Θεσσαλονικείς μόνο με χρηματικό πρόστιμο! Ποια ήταν όμως η ατάκα του δικηγόρου που... έσωσε τον «Δικέφαλο»;
«Οι ηλικιωμένες γυναίκες δεν πάνε γήπεδο»!
Ο νομικός του ΠΑΟΚ, Αχιλλέας Μαυρομμάτης, υποστήριξε ότι τα επεισόδια έγιναν πολύ ώρα πριν από τη σέντρα του αγώνα και σε απόσταση από το γήπεδο της Τούμπας, οπότε ήταν αδύνατον να συμμετέχουν οπαδοί της ομάδας. Επίσης, επεσήμανε ότι τα πεισόδια ξεκίνησαν από άλλο σημείο της Θεσσαλονίκης, όπως παραδέχτηκε και η αστυνομία, από κουκουλοφόρους και αντέκρουσε τη θέση της αστυνομίας ότι κάποια στιγμή οι κουκουλοφόροι ενώθηκαν με τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, λέγοντας ότι αυτό ήταν αναπόφευκτο, καθώς ο κόσμος πήγαινε στο γήπεδο.

Ωστόσο, η καλύτερη ατάκα της απολογίας ήταν αυτή που ακούστηκε με αφορμή τον τραυματισμό μίας ηλικιωμένης γυναίκας που αναφέρεται στην έκθεση της αστυνομίας. Σχολιάζοντας το με χιούμορ ο Μαυρομμάτης είπε προς την επιτροπή πως "αυτό αποτελεί σαφή ένδειξη ότι τα επεισόδια έγιναν έξω από τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, γιατί, ως γνωστό, οι ηλικιωμένες γυναίκες δεν συνηθίζεται να πηγαίνουν στο γήπεδο".

Η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής ήταν η εξής: "Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της, για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ Παναθηναϊκός καθώς επίσης και της υπ’ αριθ. πρωτ. 35134/2011 πειθαρχικής δίωξης του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: