Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Μούτου: «Άδικη απόφαση, έχω πληρώσει ήδη…»


Σκληρή και άδικη χαρακτήρισε ο Άντριαν Μούτου την απόφαση του CAS εναντίον του. Ο Ρουμάνος επιθετικός της Φιορεντίνα εξέφρασε το σεβασμό του στην ετυμηγορία του δικαστηρίου, αλλά θεωρεί πως εκείνη είναι πολύ «βαριά» για ένα λάθος που, κατά τη γνώμη του, έχει ήδη πληρώσει.

Η απόφαση του δικαστηρίου υποχρεώνει τον Μούτου να πληρώσει αποζημίωση 17 εκατ. ευρώ στην Τσέλσι, λόγω του ότι βρέθηκε «ντοπαρισμένος» με κοκαΐνη, λίγο μετά τη μεταγραφή του στους «μπλε». Μια ποινή που, κατά τον Ρουμάνο, είναι ιδιαίτερα σκληρή, αν αναλογιστεί κανείς πως είχε τιμωρηθεί και με διακοπή συμβολαίου τότε από τους Λονδρέζους.

«Είναι δεδομένο ότι σέβομαι απόλυτα την απόφαση του δικαστηρίου» ξεκαθάρισε αρχικά ο Μούτου, σε γραπτή δήλωση που διένειμε στον ιταλικό Τύπο, τονίζοντας, ωστόσο, πως «δε μπορώ την ίδια ώρα να μην ασκήσω το ελεύθερο δικαίωμα μου να επικρίνω μια απόφαση, που θεωρώ ότι είναι απόλυτα άδικη, τόσο για μένα, όσο και για τον αθλητισμό γενικότερα».

Ο 30χρονος επιθετικός εξήγησε, επίσης, τους λόγους που, κατά τη γνώμη του, έχει ήδη τιμωρηθεί για το ατόπημά του και χαρακτήρισε μονόπλευρη και ευνοϊκή για την Τσέλσι την απόφαση του δικαστηρίου.

«Θεωρώ ότι έχω ήδη πληρώσει βαριά για ένα νεανικό λάθος, από το οποίο απέχω πλέον “έτη φωτός” τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως άνθρωπος», τόνισε ο Μούτου και εξήγησε πως «η ζημιά που υποτίθεται ότι προκάλεσε το λάθος αυτό δε δικαιολογεί το μέγεθος της ποινής, αν αναλογιστεί κανείς ότι τότε μου επιβλήθηκε διακοπή συμβολαίου, μια τελείως μονόπλευρη απόφαση».

«Πιστεύω ότι η αθλητική δικαιοσύνη, παρά την αυτονομία της, θα έπρεπε σε κάθε περίπτωση να σέβεται τις αρχές και τα βασικά δικαιώματα των ανθρώπων», κατέληξε χαρακτηριστικά ο Μούτου και ευχαρίστησε θερμά τους συμπαίκτες, το σύλλογο και τους οπαδούς για τη συμπαράσταση που του δείχνουν όλες αυτές τις μέρες, μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: