Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Πύρρος: «Ντρέπομαι»


Η Ντροπή είναι το κυρίαρχο συναίσθημα του προέδρου της ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Πύρρου Δήμα για την υπάρχουσα κατάσταση στο άθλημα. Μιλώντας στο περιοδικό «Big Fish» της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», τόνισε πως έχει μετανιώσει πολλές φορές για το ρόλο που ανέλαβε, αλλά δεν θα τα παρατήσει μέχρι να… εξαγνίσει το χώρο.

«Κάνουμε ελέγχους και δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την προεδρία της ομοσπονδίας, είπα πως δεν με νοιάζει αν θα πιαστούν ντοπέ δύο, πέντε ή εκατό αθλητές. Εγώ θα πραγματοποιώ κάθε εβδομάδα ελέγχους. Αν κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν και παίρνουν απαγορευμένες ουσίες, είναι δικό τους θέμα. Εγώ βάζω το μαχαίρι στο κόκαλο, αλλά έχω μείνει μόνος μου. Μας έχουν κόψει τις επιδοτήσεις ως ομοσπονδία. Η Πολιτεία μας έχει μειώσει τον προ»υπολογισμό κατά 50%. Φέτος θα πάρουμε 1,5 εκατ. ευρώ, πέρυσι πήραμε 1 εκατ. από 3 που ήταν», δήλωσε και πρόσθεσε: «Η αγωνία μου είναι το ντόπινγκ. Δεν με ενδιαφέρουν οι επιτυχίες. Δεν θέλω να βγάλω ολυμπιονίκες. Με ενδιαφέρει στα σωματεία οι 3.000 αθλητές να γίνουν 5.000 και να είναι καθαροί. Να κάνουν τα παιδιά μας αθλητισμό».

Ερωτηθείς αν έχει μετανιώσει που ανέλαβε τη συγκεκριμένη θέση σε μία τόσο δύσκολη περίοδο για την άρση βαρών, απάντησε: «Δεν έχω μετανιώσει μία, αλλά πολλές φορές. Δεν έχω τίποτα να κερδίσω, παρά μόνο να χάσω. Μέχρι τώρα βλέπω σε κάθε εφημερίδα τη φωτογραφία μου και τους τίτλους για το ντόπινγκ. Θα το βλέπει κάποιος και θα πει ‘Α, τον πιάσανε κι αυτόν’. Είναι κωμικοτραγικό. Έχω χτίσει το όνομά μου με πολύ ιδρώτα, με πολλές ώρες προπόνησης, με πολλά χειρουργεία, με πολύ αίμα. Έχω όμως πάρει πολλά από την άρση βαρών και δεν μπορούσα να μην μπω μπροστά τώρα που με έχει ανάγκη το άθλημά μου. Εγώ φοράω παντελόνια και δεν είμαι αχάριστος. Θα μπορούσα να πως δεν με ενδιαφέρει και να γυρίσω την πλάτη. Για το σήμερα του αθλήματος ντρεπόμαστε, αλλά είμαστε εκεί, δεν το βάζουμε κάτω. Θα στηρίξω τα παιδιά που έρχονται. Ετοιμάζουμε νέα γενιά που θα φανεί τα επόμενα 12-16 χρόνια. Είμαι πολύ εγωιστής για να παραιτηθώ. Δεν θα το βάλω κάτω εύκολα».

Τέλος, τόνισε πως διατηρεί επαφή με τον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό Χρήστο Ιακώβου και πρόσθεσε πως «… ο Ιακώβου σίγουρα αισθάνεται ένοχος για κάποια πράγματα, για τις επιλογές του. Μετά από εμάς χαλάρωσε, ασχολιόταν με άλλα πράγματα και του ξέφυγε ο έλεγχος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: