Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ζιλμπέρτο: "Πειθαρχημένα για την πρόκριση"


Ο εκ των αρχηγών του Παναθηναϊκού Ζιλμπέρτο Σίλβα στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της ρεβάνς με τη Σπάρτα ζήτησε πειθαρχία και υπομονή για να έρθει η πρόκριση: «Να αλλάξουμε συμπεριφορά, να είμαστε έξυπνοι, υπομονετικοί και πειθαρχημένοι. Αν πάμε με τρέλα να πάρουμε το αποτέλεσμα και δεν παίξουμε πειθαρχημένα, τότε μπορούν σε 15 λεπτά να μας διαλύσουν»….

Αναλυτικά: «Αν μπούμε σαν τρελοί και βγούμε μαζικά στην επίθεση, χωρίς να σκεφτόμαστε τι πρέπει να κάνουμε όταν δεν έχουμε την μπάλα, μπορούν να μας διαλύσουν μέσα σε 15 λεπτά. Δεν θα είναι εύκολο το έργο μας. Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα για μας, αλλά εξαρτάται από εμάς να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το ανατρέψουμε. Πρέπει να κάνουμε μία κατάθεση ψυχής και να είμαστε πειθαρχημένοι. Διαφορετικά θα έχουμε πρόβλημα. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας και είμαστε αισιόδοξοι».

Για τη σημασία του ματς είπε: «Όλοι γνωρίζουμε τη σημασία του παιχνιδιού. Είναι πολύ σημαντικό να πάρουμε το αποτέλεσμα που χρειαζόμαστε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που πρέπει να κάνουμε για να προκριθούμε. Οι τελευταίες ημέρες ήταν πολύ δύσκολες για μας. Υπήρχε μεγάλη πίεση από τους ανθρώπους που μας έβλεπαν στο δρόμο. Όλοι έχουμε καταλάβει τι πρέπει να κάνουμε. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με το προηγούμενο αποτέλεσμα. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση. Ελπίζουμε η Τρίτη να είναι μία χαρούμενη μέρα για μας».

Και ολοκλήρωσε: «Δεν πρέπει να βρεθούμε σε κακή μέρα. Πρέπει να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να πάρουμε την πρόκριση. Για κάποιους βασικός στόχος της ομάδας είναι το πρωτάθλημα, αλλά σε κάθε διοργάνωση πρέπει να παλεύουμε για το καλύτερο δυνατό. Το καλό αποτέλεσμα θα μας δώσει ώθηση για τους επόμενους στόχους μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: