Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

«Τέλειωσε» τον Πικέ η Renault


Παρελθόν από τη Renault μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου της Formula 1 αποτελεί ο Νέλσον Πικέ Τζούνιορ. Η γαλλική ομάδα αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία της με τον 24χρονο πιλότο με αφορμή το γεγονός ότι δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που όριζε το συμβόλαιό του. Πραγματική αιτία πάντως ήταν οι κακές σχέσεις του με ανθρώπους της ομάδας και το αφεντικό Φλάβιο Μπριατόρε, τον οποίο κατηγορεί για ευνοϊκή μεταχείριση απέναντι στον άλλο οδηγό της ομάδας, Φερνάντο Αλόνσο.

«Ειδοποιήθηκα από τη Renault για την πρόθεσή της να σταματήσω να οδηγώ το μονοθέσιό της την τρέχουσα περίοδο. Θέλω να ευχαριστήσω τη μικρή ομάδα που με υποστήριξε στη διάρκεια της συνεργασίας μας, αν και οφείλω να ομολογήσω πως έλαβα αυτά τα νέα με απογοήτευση. Ταυτόχρονα όμως αισθάνομαι και μία ανακούφιση, αφού τελείωσε η χειρότερη περίοδος της καριέρας μου», αναφέρει ο Νέλσον Πικέ.

Ο νεαρός οδηγός τερμάτισε 12ος στο περσινό πρωτάθλημα, το παρθενικό του στη Formula 1, αλλά φέτος είναι στην 20η θέση χωρίς βαθμό μετά από δέκα Grand Prix. Το συμβόλαιό του όριζε πως θα έπρεπε στα μέσα του πρωταθλήματος θα έπρεπε να είχε κερδίσει το 40% των βαθμών του Φερνάντο Αλόνσο.

Ο Πικέ κατηγόρησε τον Μπριατόρε πως «… με απειλούσε πριν από αγώνες λέγοντάς μου πως αν δεν πάω καλά έχει έτοιμο έναν άλλο οδηγό για τη θέση μου. Ποτέ δεν χρειάστηκα απειλές για να πάρω καλό αποτέλεσμα. Όταν υπέγραψα συμβόλαιο μάνατζμεντ με τον Φλάβιο Μπριατόρε άρχισε η μαύρη περίοδος στην καριέρα μου. Με υποβίβασε στο ρόλο εκείνου που οδηγεί το άλλο μονοθέσιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: