Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Μότζι: «Ο Μούτου θα έπρεπε να ζητάει αποζημίωση»


Την άποψή του για την υπόθεση Μούτου εξέφρασε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Γιουβέντους Λουτσιάνο Μότζι, ο οποίος καταφέρθηκε κατά της απόφασης του CAS που απαιτεί από τον παίκτη να καταβάλει το ποσό των 17 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση στην προηγούμενη ομάδα του, την Τσέλσι. Ο Μότζι μάλιστα ισχυρίστηκε πως ο παίκτης είναι αυτός που θα έπρεπε να ζητήσει αποζημίωση από τον λονδρέζικο σύλλογο.

Η απόφαση της Παρασκευής σχετίζεται με τις οικονομικές διαφορές του παίκτη με τον σύλλογο, καθώς η ομάδα της Τσέλσι απέλυσε τον Ρουμάνο διεθνή επιθετικό αμέσως μόλις έγινε γνωστό πως είχε κάνει χρήση κοκαΐνης ενώ αγωνιζόταν στους «μπλε» το 2004. Ύστερα από χρόνια νομικής διένεξης, το CAS απεφάνθη ότι ο παίκτης είχε διαπράξει παράβαση της σύμβασης κάνοντας χρήση κοκαΐνης.

Με αφορμή λοιπόν αυτήν την απόφαση, ο Μότζι – ο οποίος είχε φέρει τον Μούτου με ελεύθερη μεταγραφή στην Γιουβέντους τον Ιανουάριο του 2005 - θεώρησε σκόπιμο να κάνει δηλώσεις αναφορικά με το θέμα: «Η απόφαση για τον Μούτου; Αυτό που μετράει είναι ότι απολύθηκε. Δεν έφυγε οικιοθελώς, απολύθηκε. Αυτό που θεωρώ σωστό είναι η Τσέλσι να αποζημιώσει εκείνον και όχι αυτός την Τσέλσι», είπε ο 72χρονος άνδρας στο Radio Blu της Ιταλίας.

Να σημειωθεί πως ο Ρουμάνος έχει το δικαίωμα να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την ώρα που οι συμπαίκτες του στην Φιορεντίνα διεξάγουν έρανο για να μαζέψουν το ποσό για να πληρώσει το πρόστιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: