Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

"Οι εχθρoί μου στη φυλακή"

Τη σιωπή του αποφάσισε να σπάσει ο Αλέξης Κούγιας και μίλησε, μεταξύ άλλων, για τους ανθρώπους που τον έχουν απειλήσει κατά το παρελθόν.
"Οι εχθρoί μου στη φυλακή"
Ο γνωστός ποινικολόγος και πρόεδρος της Παναχαϊκής σχολίασε μέσω της "Press Time":
-το αν σκέφτεται κάποιον που να ήθελε να του κάνει κακό: «Δεν έχω άλλους εχθρούς παρά μόνο αυτούς που είναι στη φυλακή τώρα. Δηλαδή τον Τσακογιάννη και τον Μπέο. Αυτοί δημοσίως έχουν πει ότι εξαιτίας των καταθέσεών μου μπήκαν στη φυλακή. Δεν είχα ποτέ άλλοτε εχθρούς, ποτέ κανέναν να απειλεί τη ζωή μου και είναι βέβαιο ότι αν έχει συμβεί κάτι, προέρχεται από αυτούς. Γιατί στις κασέτες της ΕΥΠ ακούγεται ο κ. Τσακογιάννης να λέει στον πρόεδρο της ΕΠΟ, κ. Πιλάβιο, ότι ήρθε η ώρα να μου ρίξει πέντε πυροβολισμούς στα πόδια. Έχω δεχτεί απειλές από τον μάνατζερ Άγγελο Τραυλό και μία έμμεση απειλή από τον Νίκο Τζώρτζογλου. Μου έστειλε ένα απειλητικό μήνυμα. Το έχουμε στείλει κι αυτό στη δικαιοσύνη».

Ερωτηθείς αν εννοεί πως σε περίπτωση δολιοφθοράς, θα την έχουν κάνει κάποιοι με εντολές από τη φυλακή, απάντησε: «Ναι, αυτό εννοώ».

-το μέτρα προστασίας του: «Η ελληνική δικαιοσύνη με απόφαση του αντιεισαγγελέα κ. Κορρέ με έχει θέσει σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων».

-το αν γίνεται πραγματική κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Αυτή τη στιγμή γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο η σημαντικότερη κάθαρση που έχει γίνει ποτέ παγκοσμίως. Τουλάχιστον 18 ΠΑΕ από τις 68 που λειτουργούν συνολικά στην Ελλάδα είτε εξαφανίστηκαν ολοσχερώς είτε υποβιβάστηκαν τουλάχιστον μία κατηγορία. Τουλάχιστον 50 φυσικά πρόσωπα έχουν τιμωρηθεί. Τουλάχιστον 83 άνθρωποι που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο αντιμετωπίζουν κακουργηματικές κατηγορίες. Άρα όσοι λένε ότι δεν γίνεται κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το λένε με σκοπιμότητα ή είναι άσχετοι».

-την υπόθεση Ψωμιάδη και τη στάση των δικηγόρων του: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο απέκλεισε τον Ψωμιάδη ισοβίως. Το θέμα Ψωμιάδη αφορά τον ίδιο και τους δικηγόρους του, παρά το ελληνικό κράτος. Εγώ αν ήμουν δικηγόρος του, θα είχα παραιτηθεί ήδη γι’ αυτό που έκανε, εκθέτοντας και τον ανακριτή και τους δικηγόρους του. Αλλά τέτοια δήλωση δεν έχω δει μέχρι σήμερα. Ο Ψωμιάδης μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, αλλά το δικηγορικό σώμα πρέπει να δίνει πρώτο από όλους το παράδειγμα».

-τον υποβιβασμό της Παναχαϊκής και την ποινή στον ίδιο: «Δεν χρειάζεται κανένα σχόλιο. Μου αρκεί που οι δύο αθλητικοί εισαγγελείς, κ.κ. Φάκος και Αντωνακάκης, με επίσημες τοποθετήσεις μίλησαν για παράνομη πράξη και παράνομη ακραία συμπεριφορά του προέδρου του δικαστηρίου. Το εφετείο έγινε μέσα σε χρόνο που σοκάρει για την ελληνική πραγματικότητα. Είναι ένα θείο δώρο που μου έκαναν για να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο η προσπάθεια που έκανα και βοήθησα τις αρχές να ξεβρομίσουμε εντελώς από αυτούς τους κακοποιούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: