Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Όλα από ένα: γκολάρες, αποβολές, βαθμοί...

Με δύο γκολ-χαϊλάιτ (Λεονάρντο/Μιραλάς), ΑΕΚ και Ολυμπιακός συνεχίζουν χέρι-χέρι στην κορυφή της Σούπερ Λίγκα μετά το 1-1 του ΟΑΚΑ. Κακό παιχνίδι, κάρτες, γκρίνια και τραυματισμοί...
Όλα από ένα: γκολάρες, αποβολές, βαθμοί...
Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με σόλο του Μιραλάς, που ...χάζεψε τον Μανωλά και "ζωγράφισε" τον Αραμπατζή με φαλτσαριστό σουτ στο 23΄. Η ΑΕΚ ισοφάρισε στο 43΄ με ...τούβλο του Λεονάρντο. Στη λήξη του ημιχρόνου τραυματίστηκε σοβαρά ο Γκουντγιόνσεν σε σύγκρουση με τον Κοστάντσο. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως ο Ισλανδός έχει υποστεί κάταγμα στην ποδοκνημική και θα απουσιάσει καιρό. Αβέρτα μοίραζε τις κάρτες ο Κωνσταντινέας, δεν πετύχαινε οφσάιντ με τίποτα ο βοηθός Αλεξέας. Ο Ολυμπιακός φωνάζει για φάουλ του Κάλα (τάκλιν με τα δύο πόδια) πριν το γκολ του Λεονάρντο, ενώ πιο ήπιες ήταν οι διαμαρτυρίες για ένα τράβηγμα του Μάκου στον Χολέμπας μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Παλαβομάρες έκανε ο Βαλβέρδε όταν αποχώρησε τραυματίας ο Φουστέρ στο ημίχρονο, ανακατεύοντας τη μισή ομάδα για να μη βάλει τον Μακούν! Οι δύο ομάδες τέλειωσαν το ματς με 10 παίκτες, καθώς στο 87΄ο Μάκος και στο 89΄ ο Μοντέστο πήγαν πρόωρα στα αποδυτήρια.
Στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ έδειχνε να έχει καλύτερα πατήματα από τον Ολυμπιακό, έχοντας περισσότερo πάθος, κατοχή μπάλας και κινητικότητα στην περιοχή των “ερυθρόλευκων”. Ωστόσο, οι φάσεις που πραγματοποιήθηκαν ήταν μετρημένες στα δάχτυλα, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να απειλήσουν από στημένες και κάποια σουτ, προκειμένου να εκμεταλλευτούν την αστάθεια του Κοστάντσο.
Παρ' όλα αυτά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που προηγήθηκε στο σκορ και μάλιστα στην πρώτη αξιόλογη φάση που δημιούργησε. Στο 23' ο Μιραλάς, με ωραία κίνηση από αριστέρα, άδειασε τον Μανωλά και με ιδανικό πλασέ έστειλε την μπάλα στο αριστερό “γάμα” του Αραμπατζή για το 0-1.
Για μερικά λεπτά, οι παίκτες του Κωστένογλου έπαθαν μπλακ άουτ με το γκολ του Βέλγου, δίνοντας χώρο στον Ολυμπιακό, ο οποίος θα μπορούσε να διπλασιάσει το σκορ στο 37'. Αν βέβαια ο Αμπντούν είχε περισσότερη τύχη, στο σουτ που πραγματοποίησε μέσα στην περιοχή, ύστερα από σέντρα του Χολέμπας.
Ύστερα από αυτή τη φάση, η ΑΕΚ ξύπνησε, με τον Λεονάρντο να παίρνει την ομάδα του στους ώμους του. Στο 41' ο Λυμπερόπουλος δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ασσίστ του Βραζιλιάνου, στο 43' όμως ο ίδιος ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ έφερε το ματς στα ίσια. Ο “Λεό” απέφυγε τον Αβραάμ, βρήκε πεδίο βολής εκτός περιοχής, έπιασε ένα άπιαστο σουτ, το οποίο καρφώθηκε στο δεξί παραθυράκι του Κοστάντσο, για το 1-1, το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου.
Στην επανάληψη ο Νίκος Κωστένογλου πραγματοποίησε αναγκαστική αλλαγή περνώντας στη θέση του τραυματία Γκούντγιονσεν (υπέστη κάταγμα) τον Παντελή Καφέ. Αλλαγή έκανε και ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος πέρασε αντί του Φουστέ τον Μέλμπεργκ. Ο Βάσκος τεχνικός του Ολυμπιακού ανακάτεψε για τα καλά την τράπουλα, αφού στη θέση του Φουστέρ πέρασε τον Ιμπαγάσα, δεύτερο αμυντικό χαφ ανέβασε τον Μοντεστό και δεξί μπακ ο Αβραάμ.
Κατά γενική ομολογία το δεύτερο ημίχρονο ήταν... άθλιο από πλευράς θεάματος. Όχι ότι ήταν το πρώτο, απλά τότε μπήκαν δύο καταπληκτικά γκολ. Για να καταλάβετε, σε 45 λεπτά πραγματοποιήθηκαν μόνο δύο σουτ! Το πρώτο σουτ έγινε στο 75' από τον Ορμπάιθ (μάλιστα το συγκεκριμένο σουτ, ήταν και το δεύτερο του Ολυμπιακού στο ματς (το πρώτο ήταν το γκολ του Μιραλάς), ενώ το δεύτερο στο 86' από τον Λαγό.
Μπορεί να μην είχαμε γκολ στην επανάληψη, υπήρξαν όμως δύο αποβολές. Τον χορό έσυρε πρώτη η ΑΕΚ , στο 87', όταν ο Μάκος είδε τη δεύτερη κίτρινη του Κωνσταντινέα και δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να μείνει με 10, με τον Μοντεστό να φεύγει εκτός γηπέδου, επειδή πάνω στον εκνευρισμό του κατέβασε το σορτς του Κάλα.
Έτσι το ματς έληξε ισόπαλο 1-1 και οι δύο ομάδες έχοντας 10 βαθμούς, συνεχίζουν να συγκατοικούν με τον Ατρόμητο στην κορυφή της βαθμολογίας

ΑΕΚ (Κωστένογλου): Αραμπατζής, Μανωλάς, Κάλα, Καράμπελας, Γεωργέας, Μάκος, Βάργκας, Λαγός, Λεονάρντο, Γκούντγιονσεν, Λυμπερόπουλος.
Ολυμπιακός (Βαλβέρδε): Κοστάντσο, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Τζιμπούρ, Μιραλάς, Φουστέρ, Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Αμπντούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: