Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Ο Άλαν Κένεντι για το ντέρμπι!!

Ο θρύλος της Λίβερπουλ, Άλαν Κένεντι, αναλύει το ντέρμπι των Ρεντς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μεταφέρει το κλίμα από το Λίβερπουλ!
Ο Άλαν Κένεντι για το ντέρμπι!
Ο Άλαν Κένεντι ή «Μπάρνεϊ Ραμπλ», όπως ήταν το παρατσούκλι που του είχαν... κολλήσει οι οπαδοί της Λίβερπουλ από τον ήρωα των Φλίνστοουνς, μεσουράνησε στη Λίβερπουλ από το 1978 μέχρι το 1985. Κέρδισε με τους Ρεντς τέσσερα Πρωταθλήματα Αγγλίας, τέσσερα Λιγκ Καπ και δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών Ευρώπης, ενώ είχε παράδοση... σκοραρίσματος στους τελικούς, παρότι αριστερό μπακ!
Τα επιτεύγματά του τον έχουν κάνει ιδιαίτερα αγαπητό στις τάξεις των οπαδών των Ρεντς, οι οποίοι τον κατέταξαν στην 31η θέση των «100 παικτών που σόκαραν το Κοπ», μία ιδιαίτερη λίστα για τους Λιβερπούλιανς», όπου μόνο και μόνο η ύπαρξη ενός παίκτη σε αυτή δείχνει μια ιδιαίτερη εκτίμηση.
Έχοντας δουλέψει για αρκετά χρόνια ως αναλυτής και σχολιαστής για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, ο Κένεντι μίλησε στο gazzetta.gr για το ντέρμπι του Σαββάτου (15/10, 14:45) ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αναλύοντας τους αντιπάλους και τονίζοντας τη σημασία της νίκης.
Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον το χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο παιχνίδι της χρονιάς, ο Κένι Νταλγκλίς είπε ότι είναι ένα ματς σαν όλα τα άλλα...
«Εντάξει, είναι αλήθεια ότι το Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο ντέρμπι της Πρέμιερ Λιγκ. Παλιά δεν ήταν έτσι, θυμάμαι την δεκαετία του `80 ότι ο κόσμος θεωρούσε πιο σημαντικά τα τοπικά ντέρμπι με την Έβερτον. Τώρα όλοι στην Αγγλία περιμένουν τα παιχνίδια με την Γιουνάιτεντ και αυτό έχει γίνει λόγω της σημαντικής ανόδου της Γιουνάιτεντ, η οποία στη συνείδηση του κόσμου έχει γίνει ο νούμερο ένα αντίπαλος. Έφτασε και τα 19 Πρωταθλήματα άλλωστε».
Διαβάστε την υπόλοιπη συνέντευξη στo gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: