Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Οι τρεις του Ολυμπιακού και ο Σηφάκης...!!

Ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πρόβλημα στην θέση του τερματοφύλακα.
Οι τρεις του Ολυμπιακού και ο Σηφάκης...
Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς...
Μετά την περσινή σεζόν με τον Ούρκο Πάρντο -που δεν ήταν άξιος εμπιστοσύνης κάτω από τα δοκάρια- η φετινή χρονιά ξεκίνησε με πονοκεφάλους για τους Πειραιώτες ελέω του Φράνκο Κοστάντσο.
Με αφορμή την μεγάλη κουβέντα αλλά και τα σχόλια που έχουν γίνει για τον Αργεντινό γκολκίπερ καλό είναι να αναφέρουμε ορισμένα πράγματα για τους τρεις γκολκίπερ που έχει φέτος στην διάθεσή του ο Ερνέστο Βαλβέρδε αλλά και για τον Μιχάλη Σηφάκη. Έναν τερματοφύλακα τον οποίο θέλει πολύ ο Ολυμπιακός.
Ας δούμε λοιπόν αυτές τις τέσσερις περιπτώσεις:
Φράνκο Κοστάντσο: Ήρθε μετά... βαϊων και κλάδων στο λιμάνι, ως ένας τερματοφύλακας τον οποίο ενέκριναν οι Μαρινάκης και Μαθία αλλά δεν... ξετρέλανε τον Βαλβέρδε και ενώ τον είχαν τσεκάρει οι Κοβάσεβιτς και Ράντος, που άναψαν το πράσινο φως για την απόκτησή του. Αγωνιστικά μέχρι στιγμής δεν πείθει σε καμία των περιπτώσεων έχοντας κάνει σημαντικά λάθη και ενώ δεν έχει βρει την κατάλληλη... χημεία με την άμυνά του.
Ωστόσο απολαμβάνει της στήριξης και της εμπιστοσύνης της διοίκησης αλλά και του προπονητικού επιτελείου. Όλα αυτά βέβαια μέχρι νεωτέρας. Διότι οι πληφορορίες αναφέρουν πως εάν συνεχίσει έτσι δεν θα βρίσκεται και του χρόνου στον Ολυμπιακό...
Τι περιμένουμε: Άμεση βελτίωση. Τα... καμπανάκια έχουν ηχήσει για τα καλά για τον Αργεντινό πορτιέρε και εφόσον δεν αλλάξει δραστικά την αγωνιστική του εικόνα τότε τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα γι' αυτόν.
Μπάλας Μέγιερι: Στον Ολυμπιακό τον έφερε ένας άνθρωπος που δεν βρίσκεται πια στην ΠΑΕ και μάλιστα αποτέλεσε τον λόγο που αποχώρησε από το λιμάνι ένας γκολκίπερ από τα... σπλάχνα της ομάδας, ο Λεωνίδας Παναγόπουλος (σ.σ. τον οποίο ο πειραϊκός σύλλογος προτίμησε τελικά να τον αφήσει να φύγει και όχι να του δώσει ευκαιρίες για να δουλέψει και να αναδειχθεί μέσα από την πρώτη ομάδα).
Ο Ούγγρος έχει δουλέψει πολύ και σκληρά όλο αυτό το χρονικό διάστημα και έχει κερδίσει αρκετούς... πόντους στου Ρέντη. Ακούει πολύ προσεκτικά τα όσα του επισημαίνουν και δεν δημιουργεί προβλήματα. Αναμφίβολα έχει βελτιωθεί αισθητά, όμως έχει δρόμο ακόμα...
Τι προσδοκούμε: Να εξελιχθεί σε έναν καλό τερματοφύλακα. Προς το παρόν δεν δείχνει ακόμα ικανός να πάρει θέση βασικού κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού.
Σήφης Δασκαλάκης: Ο Σήφης Δασκαλάκης έμεινε ελεύθερος από τον Εργοτέλη, αναζητώντας το καλύτερο δυνατό για την συνέχεια της καριέρας του. Ο Κρητικός τερματοφύλακας έχει ουκ ολίγες παραστάσεις σε επίπεδο Σούπερ Λίγκας και έχει έρθει αποφασισμένος να δείξει το τι αξίζει. Και αυτός δουλεύει ιδιαίτερα σκληρά στις προπονήσεις, όμως μέχρι στιγμής ο Βαλβέρδε προτιμά τον Μέγιερι από εκείνον.
Μάλιστα έχουν ήδη γίνει συζητήσεις μεταξύ των δύο ανδρών για το συγκεκριμένο θέμα. Ο Δασκαλάκης σέβεται απόλυτα τον τεχνικό του και είναι απόλυτα επικεντρωμένος σε αυτό που κάνει ώστε να του δοθεί κάποια στιγμή η δυνατότητα να δείξει το τι μπορεί να κάνει. Ως χαρακτήρας άλλωστε είναι ιδιαίτερα πειθαρχημένος αλλά και ένας άνθρωπος που δεν προξενεί προβλήματα.
Τι αναμένουμε: Να δώσει στον Ολυμπιακό κάποια καλά παιχνίδια μέσα στην σεζόν. Πρόκειται αν μη τι άλλο για έναν έμπειρο τερματοφύλακα με αρκετά καλά προσόντα.
Μιχάλης Σηφάκης: Αποτελεί έναν εκ των μεταγραφικών στόχων του Ολυμπιακού για την θέση του γκολκίπερ, εφόσον βέβαια ο Κοστάντσο παραμείνει στα ίδια αγωνιστικά επίπεδα. Ο Σηφάκης δεν λησμονεί πως έφυγε από τον Πειραιά δίχως να πάρει τις ευκαιρίες που ήθελε και άξιζε.
Ο Ηρακλειώτης τερματοφύλακας έχει κάνει πολύ καλές χρονιές στον Άρη, όμως έχει και τραυματισμούς στο ενεργητικό του. Από την άλλη δεν έχει αποφασίσει ακόμα οριστικά για το εάν θέλει να φύγει στο εξωτερικό ή όχι. Ο ίδιος προς το παρόν βλέπει την Ευρώπη ως μία πρόκληση.
Παράλληλα οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του την διάθεση να αποδείξει την αξία του με την φανέλα του Ολυμπιακού. Ωστόσο σε αυτήν την περίπτωση εξαρτάται κυρίως από τον Σηφάκη το πόσο θα προχωρήσει η συγκεκριμένη υπόθεση.
Τι περιμένουμε: Να πάρει τις τελικές του αποφάσεις... Είναι πια δεδομένο πως ο Ολυμπιακός τον θέλει.
Πηγή: katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: