Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Ο καιρός σήμερα!!

Διαβάστε τη γενική πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Σάββατο 15 Οκτώβρη.
Ο καιρός σήμερα
Βροχές και καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα που τοπικά στο Ιόνιο θα είναι πολύ ισχυρές, παροδικές βροχές στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο με πιθανότητα λίγων καταιγίδων πάνω από τη θάλασσα, χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο και επικράτηση πολύ θυελλωδών ανατολικών ανέμων στο Ιόνιο και στον Κορινθιακό, περιμένουμε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011. Τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της ημέρας θα μετατοπιστούν νοτιότερα με εντονότερο χαρακτήρα στην Πελοπόννησο και στα ανατολικά ηπειρωτικά, ενώ προς το βράδυ υπάρχει πιθανότητα χιονόπτωσης σε περιοχές της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, με τις μέγιστες στη Δυτική Μακεδονία να μην ξεπερνούν τους 5 βαθμούς, από 9 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 21 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 10 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και από 15 έως 23 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και κατά τόπους θυελλώδεις, με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά πελάγη όπου θα πνέουν νοτιοδυτικοί σχεδόν μέτριοι άνεμοι. Θυελλώδεις μέχρι πολύ θυελλώδεις άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων θα επικρατήσουν στο Ιόνιο και στον Κορινθιακό.
Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι, ιδιαίτερα στα βόρεια και ανατολικά όπου το βράδυ θα είναι τοπικά έντονες, και πιθανότητα καταιγίδας αργά το βράδυ στο Σαρωνικό, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 21 βαθμούς, αλλά στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 15. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι με σταδιακή ενίσχυση από το απόγευμα σε σχεδόν θυελλώδεις μέχρι θυελλώδεις.
Τοπικές βροχές κατά περιόδους και βελτίωση το βράδυ, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 10 με 11 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι.
Πηγή: meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: