Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Μπόι είναι το πάχος!!

Ο Κώστας Καίσαρης αποφεύγει να ασχοληθεί με το ντέρμπι πριν ο κρεμανταλάς ο Κωνσταντινέας σφυρίξει τη σέντρα. Συμπαρίσταται στο δράμα που περνάει ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και πανηγυρίζει, για την επιστροφή του Ζωρζ Πιλαλί.
Μπόι είναι το πάχος
Το πιο εύκολο μεροκάματο για τον δημοσιογράφο είναι η προαναγγελία . Ότι η ΑΕΚ στο ντέρμπι θα βγάλει δύναμη και ψυχή. Ότι ο Ολυμπιακός ναι μεν υπερέχει σε ποιότητα, αλλά αυτό οφελεί να το αποδείξει στο χορτάρι.
Ότι ο κόσμος θα σπρώξει την ΑΕΚ σε ένα παιχνίδι πάθους που θα πρέπει να αντιπαρέλθει ο Ολυμπιακός και να μπει στο γήπεδο υποψιασμένος. Οι θεωρίες είναι καλές, αλλά σταματάνε μόλις ο διαιτητής σφυρίξει τη σέντρα.
Κι όσα έχουν γραφτεί στο ποδόσφαιρο είναι εννιά φορές στις δέκα για το καλάθι των αχρήστων. Όποιος έχει αντίρρηση μπορεί να θυμηθεί πως έχασε σ' αυτό το γήπεδο πέρυσι ο Ολυμπιακός τα δύο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ.
Είναι προτιμότερο, λοιπόν να αφήσουμε τα πεζά και τα τετριμμένα και να ασχοληθούμε με τα μείζωνα και τα σοβαρά. Όποιος νομίζει λοιπόν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ο Δράκουλας των Καρπαθίων Νο2 που πίνει το αίμα μισθωτών και συνταξιούχων, με το μπουρί της σόμπας πλανάτε πλάνην οικτράν.
Ούτε πρόκειται περί πολιτικού κτήνους, όπως τον αποκαλούν οι αντίπαλοι του. Δεν είναι κακός άνθρωπος ο Ευάγγελος που βάζει τον έναν φόρο επάνω στον άλλον. Μετά πόνου ψυχής το κάνει αυτό. Επειδή πάνω από όλους και όλα είναι η σωτηρία της πατρίδας.
Δεν σημαίνει ντε και καλά ότι το πάχος είναι προϊόν αναισθησίας, όπως λένε αυτοί που ρίχνουν γιαούρτια στον Θόδωρο Πάγκαλο. Δεν πρόκειται περί πολιτικών παχύδερμων, όπως τους χαρακτηρίζουν διάφοροι ρατσιστές που προσδιορίζουν το ποιόν των ανθρώπων ανάλογα με το βάρος τους.
Ο σοφός λέει το αντίθετο: Ο παχύς είναι καλός άνθρωπος, τον αδύνατο και τον χλεμπονιάρη να φοβάσαι. Ειδικά μάλιστα οι γυναίκες ξέρουν πολύ καλά, από που προέρχονται τις περισσότερες φορές, τα παραπανίσια κιλά. Δεν είναι στο ότι τρώνε τον σκασμό. Κιλά παίρνουν από το άγχος και τη στεναχώρια. Αν τις έχει παρατήσει ο γκόμενος ή αν δίνει ο γιόκας τους πανελλαδικές.
Έτσι και ο Βενιζέλος. Μπόι είναι το πάχος. Έχει πάρει όλα αυτά τα παραπάνω κιλά από το άγχος και την προσπάθεια για τη σωτηρία του Έθνους. Συνυπολογίζοντας και τη στεναχώρια. Άλλον ένα σημαντικό παράγοντα αύξησης του βάρους.
Κάθε φορά που βάζει φόρους ο Ευάγγελος, σπαράζει η καρδιά του. Χαλάει ο μεταβολισμός του και αυτό μεταφράζεται σε παραπάνω γραμμάρια και κιλά. Δεν είναι ότι πρόκειται περί αναίσθητου. Σ'αυτες τις κρίσιμες στιγμές που περνάει η χώρα, να περιδρομιάζει και να τρώει τον αγλέορα. Δεν είναι χοντρόπετσος. Το αντίθετο. Τα παραπάνω κιλά οφείλονται σε ευαισθησία.
Μην κοιτάτε που είναι μετριόφρων και δεν θέλει να μιλήσει για τον Γολγοθά που τραβάει 100+ κιλά ο άνθρωπος. Μίλησε από του βήματος της Βουλής διά την προσωπική "περιπέτεια", τη συναισθηματική φόρτιση, το δράμα που ζουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Που είναι υποχρεωμένοι να ψηφίζουν τέτοια μέτρα".
Τώρα λοιπόν εξηγούνται όλα. Πως μπήκε στη Βουλή η Άρια Αγάτσα και πώς είναι σήμερα; Σαν τα κρύα τα νερά ήτανε κι έχει γεράσει πριν την ώρα της. Από το δράμα και την αγωνία που περνάει. Η Άννα Νταλάρα-Ραγκούση έχει χάσει το χαμόγελο της και τη φρεσκάδα της. Μύθος ότι οι ξανθιές σπάνε στο πρόσωπο πιο εύκολα.
Η τραγωδία των μισθωτών και των συνταξιούχων είναι που την έχει συγκλονίσει. Ας μην είμαστε όμως απαισιόδοξοι. Τα γκάλοπ δίνουν σάλπισμα μεγάλης νίκης. Σε διψήφια νούμερα φτάνει η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το ΠΑΣΟΚ. Ο λαός έχει ήδη επιλέξει ποιοι θα τον βγάλουν από τη στενωπό του Μνημονίου. Στον Τραγάκη, στον Γιακουμάτο και στον βαψομαλιά τον Παναγιωτόπουλο έχει ήδη αναθέσει το κλειδί για τη σωτηρία του.
Ποιος Τζωρτζ Παπανδρέου όμως και το κακό συναπάντημα πολιτικάντιδων, Ζωρζ Πιλαλί και τα σκυλιά δεμένα. "Κι όσο υπάρχουν μπάτσοι, εμείς θάμαστε καπάτσοι".
Πράγματι ο κροταλίας της ασφάλτου, ο θάνατος της Αμερικής, ο Ακαδημαϊκός Ζωρζ Πιλαλί, μετά της λογιοτάτης σούφρα-μπαντ, είναι εδώ. Ύστερα από δύο και πλέον χρόνια, καλλιτεχνικής σιωπής, περισυλλογής και αναζήτησης, επιστρέφει δριμύτερος. Ρίγη συγκινήσεως έχουν καταλάβει τις χιλιάδες των αφοσιωμένων και πιστών θαυμαστών του. Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός. Ο γκολντφίγγερ της ηλεκτρικής κιθάρας, είναι έτοιμος να γοητεύσει και να συναρπάσει. Να προκαλέσει με την ευγενική αυθάδειά του και την ευλαβική ιεροσυλία του. Αφηνιασμένοι έφηβοι, συγκρατημένοι μεσήλικες και ακατάβλητοι ηλικιωμένοι, που αποτελούν το πολυποίκιλον κοινό του, περιμένουν με αγωνία την επανεμφάνιση του.
Οι πρόβες, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, επίπονες και εξαντλητικές. Ο Ζωρζ είναι και πάλι έτοιμος για μια συλλεκτική και ανεπανάληπτη χοροεσπερίδα, το Σάββατο το βράδυ στον Ιανό. Να σοκάρει με τις ευγενικές βωμολοχίες του και να προβληματίσει με τους υψηλής διανόησης συλλογισμούς του: "Τα πανεπιστήμια δεν βγάζουν προσωπικότητες. Βγάζουν ειδικότητες". Χωρίς έπαρση και σεμνός μέχρι θρασύτητας. Άλλωστε, όπως έχει πει και ο ίδιος "μας αποκάλεσαν μεγαλοφυείς και δεν κομπάσαμε. Θεούς και ερυθριάσαμε. Χασίκλες και επιπλεύσαμε". Αυτά!
Πηγή: Sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: