Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Το νέο στοίχημα των Ζαγοράκη, Βρύζα!!

Ο Κώστας Πετρωτός αναλύει γιατί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι αναγκασμένη να προχωρήσει σε νέο μοντέλο διοίκησης, μετά από τέσσερα χρόνια με έντονη τη σφραγίδα του προέδρου της.

Το νέο στοίχημα των Ζαγοράκη, Βρύζα
Δεν προέκυψε έτσι ξαφνικά το εννεαμελές δ.σ. στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Η απόφαση ήταν κοινή από τον Θόδωρο Ζαγοράκη και τον Θανάση Κατσαρή και στην πορεία συμφώνησαν ο Ζήσης Βρύζας και η οικογένεια Σαχπατζίδη. Τι οδήγησε στο διευρυμένο σχήμα;
Η (καθολική) διαπίστωση ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ είχε φορτωθεί πολλά πάνω του το προηγούμενο χρονικό διάστημα και ειδικά την περασμένη περίοδο. Δεν ήταν κάτι που του είχε επιβληθεί αυτό. Συνειδητά είχε επιλέξει να περνάνε όλα από τα χέρια του, όμως το καράβι, που ο ίδιος μεγάλωσε τα τέσσερα τελευταία χρόνια, δεν ήταν δυνατό να διοικηθεί κατά αυτό τον τρόπο.
Το αντιλήφθηκε και ο ίδιος όταν κάλεσε τον Άλκη Μαυροφρύδη, σύμβουλο (και όχι μέλος) της νέας πλέον διοίκησης, να αναλάβει το βαρύ φορτίο των οικονομικών.Κυρίως, όμως, η αλλαγή πλεύσης που ήθελε να κάνει φάνηκε με την «εν λευκώ» παράδοση του αγωνιστικού τμήματος στον Ζήση Βρύζα, η επιστροφή του οποίου στην ΠΑΕ ήταν, συν τοις άλλοις, απαίτηση του κόσμου.
Ο Βρύζας αποτελεί, πλέον, τον δεύτερο ισχυρό πόλο στη νέα διοίκηση αναλαμβάνοντας χρέη αντιπροέδρου και είναι βέβαιο ότι η άποψή του θα έχει βαρύνουσα σημασία σε όλες τις αποφάσεις. Πίσω από τους δύο συμπαίκτες στον ΠΑΟΚ, την Εθνική και εδώ και χρόνια στην «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ, υπάρχουν άλλοι έξι άνθρωποι που ο καθένας έχει τις επιρροές του.
Ο Σπύρος Μηλιωρίδης (το μοναδικό μέλος που συνεχίζει από την προηγούμενη διοίκηση), ο τραγουδιστής Λεωνίδας Βελής και φυσικά ο Παντελής Κωνσταντινίδης είναι άνθρωποι στους οποίους ο Ζαγοράκης άνοιξε την πόρτα της ΠΑΕ, α δύο αδέρφια Δημήτρης και Γιώργος Σαχπαζτίδης, όπως και ο Στέφανος Σαράτσης γνωστός επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης διατηρούν πολύ καλή σχέση με τον Βρύζα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουν κάτι να χωρίσουν με τους υπόλοιπους.
Όλοι τους, μέσα από διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις, βρίσκονται κοντά στον ΠΑΟΚ και αυτόν θέλουν να υπηρετήσουν. Και αυτό ισχύει και για τον εκπρόσωπο του Ερασιτέχνη στο δ.σ. της ΠΑΕ, Βαγγέλη Ποζατζίδη που θα έχει ένα ελεγκτικό ρόλο
Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι τώρα
Το ζήτημα είναι πώς θα συμβεί αυτό. Πώς θα καταμεριστούν οι ρόλοι και κυρίως πώς θα λειτουργήσει η ΠΑΕ` από ‘δω και στο εξής προκειμένου να μη δημιουργηθούν τριβές και παρεξηγήσεις. Πολλοί θεωρούν ότι το πιο δύσκολο κομμάτι για τον Ζαγοράκη και τον Βρύζα πέρασε με την επιλογή των μελών της νέας διοίκησης. Προσωπικά εκτιμώ ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η πιο κρίσιμη φάση για το παρόν και το μέλλον της ΠΑΕ είναι αυτή που διανύουμε. Αν τώρα δεν μπουν σωστές βάσεις, τότε ο κίνδυνος εκτροχιασμού ελλοχεύει. Σε περίπτωση, όμως, που γίνουν οι σωστές κινήσεις, ο «Δικέφαλος» μπορεί να βιώσει μία από τις πιο πετυχημένες σεζόν της σύγχρονης ιστορίας του.
Πρώτος στόχος η εξεύρεση χρήματος
Για να προλάβω ορισμένους που θα με κατηγορήσουν για θεωρητικολογία, θα επιχειρήσω να γίνω πιο συγκεκριμένος για το τι, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να γίνει από ‘δω και στο εξής: Καταρχήν-και αυτό θα πρέπει να είναι κοινή απαίτηση-Ζαγοράκη, Βρύζα-θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν οι στόχοι. Τι θα προσπαθήσει να πετύχει η νέα διοίκηση, έτσι ώστε να υπάρχουν κριτήρια με τα οποία θα κριθεί η προσφορά της.
Εκτιμώ ότι πρωταρχική επιδίωξη θα πρέπει να είναι η εξεύρεση ανθρώπων που θα χρηματοδοτήσουν την προσπάθεια που γίνεται αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Αν η ΠΑΕ βρει την… βενζίνη για να κινηθεί, όλα τα υπόλοιπα θα απλοποιηθούν. Αρκεί, βέβαια, οι αρμοδιότητες του ενός να μην πέφτουν πάνω στου άλλου. Υπάρχει, όμως, η εμπειρία στις κεφαλές της διοίκησης να μη συμβεί κάτι τέτοιο...
Πηγή: Sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: