Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Το ρίσκο του Ερνέστο με την ΑΕΚ και γιατί το πήρε!!

Εάν η ενδεκάδα του Ολυμπιακού απόψε στο ΟΑΚΑ είναι αυτή που δοκίμασε χθες ο Ερνέστο, μπορεί κάποιος να πει ότι ρισκάρει. Γράφει ο Κώστας Νικολακόπουλος.
Το ρίσκο του Ερνέστο με την ΑΕΚ και γιατί το πήρε
Να παίξει, δηλαδή, και με Μιραλάς και με Αμπντούν και με Τζιμπούρ, με τον Φουστέρ πίσω τους και με πλέϊ μέϊκερ τον Ιμπαγάσα.
Παίρνει τα ρίσκα του ο Βαλβέρδε, παίζοντας τόσο επιθετικά σε ένα εκτός έδρας ντέρμπι. Μαγκιά, βέβαια, άμα φέρει το διπλό. Κι όχι άσχημη η ισοπαλία. Η ήττα, όμως, θα ξινίσει. Γιατί έχουμε και το περσινό, που η ομάδα εκτός έδρας έχασε και τα τέσσερα ντέρμπι που έδωσε, δύο στο ΟΑΚΑ (με ΑΕΚ, ΠΑΟ) και δύο στην Τούμπα (με ΠΑΟΚ).
Τόσο επιθετικά ο Ερνέστο φέτος έχει παίξει μόλις μία φορά, με την Ξάνθη μέσα στο Καραϊσκάκη. Σε ένα παιχνίδι που δεν του βγήκε και στο τέλος βρέθηκε να παίζει ακόμη πιο…σούπερ επιθετικά, με Μιραλάς, Πάντελιτς, Τζιμπούρ μπροστά!
Για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα να αλλάξει το επιτυχημένο 4-3-3 των αγώνων με Άρσεναλ και ΠΑΟΚ. Γιατί η ομάδα είχε δέσει στο κέντρο με τρεις χαφ (Φέϊσα, Ορμπάϊθ, Ιμπαγάσα) και μπροστά πήγαινε καλά το τρίο Φουστέρ, Τζιμπούρ, Μιραλάς.
Κι είμαι βέβαιος ότι αν είχε τον Φέϊσα καλά, έτσι θα έπαιζε κι απόψε. Αλλά μάλλον δεν βρήκε παίκτη στη θέση του Φέϊσα κι υποχρεώθηκε να πάει στο άλλο σχήμα, το πιο επιθετικό. Προφανώς δεν βλέπει ακόμη έτοιμο τον Μακούν, που θεωρητικά μπορούσε να μπει αντί του Φέϊσα. Κι εξίσου προφανές είναι ότι δεν πήγε με τη λύση Μοντέστο στη θέση του Φέϊσα, γιατί δεν είχε άλλο δεξί μπακ κατά την γνώμη του έτοιμο, μετά τον τραυματισμό του Τοροσίδη. Γι΄ αυτό κι απέκλεισε τον Μανιάτη, αλλά και τον Ζαραδούκα, που στο Βόλο σε κάποια ματς είχε παίξει και δεξί μπακ.
Δηλαδή τουλάχιστον στα δικά μου τα μάτια, μάλλον ο Βαλβέρδε είδε κάπου αναγκαστικό να πάει στο ρίσκο. Για να δούμε αν θα του βγει. Και να δούμε κι αν το πάρει, γιατί ο κάθε προπονητής μέχρι που δίνει το χαρτάκι για την ενδεκάδα στο διαιτητή μία ώρα πριν το ματς, πολλά μπορεί ν΄ αλλάξει.
Πηγή: Sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: