Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Καρυπίδης: «Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και θα βρει τον δρόμο του»

Ο Χρήστος Καρυπίδης φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Τρίτο ημίχρονο», όπου μίλησε για τη νίκη της Ξάνθης επί του ΠΑΟΚ, το αν ο "δικέφαλος" μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα και πολλά ακόμα.

Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη του αμυντικού των ακριτών στο 95,5:

«Στα τελευταία τρια παιχνίδια ακόμη και στο παιχνίδι του Ατρόμητου, αν και χάσαμε η ομάδα έδειξε καλό πρόσωπο. Μπορώ να πω πως τον τελευταίο καιρό είμαστε σε καλή κατάσταση. Από κει και πέρα δεν μπορώ να πω πως το παιχνίδι το κερδίσαμε εύκολα, όμως σίγουρα αυτή η νίκη μας δίνει πολύ μεγάλη αξία γιατί απέναντι μας είχαμε έναν ισχυρό αντίπαλο και μην ξεχνάμε πως ο ΠΑΟΚ είναι ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος» 

Για τον αν η Ξάνθη είχε και την τύχη με το μέρος της:

«Σίγουρα σε τέτοια παιχνίδια εκτός από την καλή εμφάνιση χρειάζεται και η τύχη. Νομίζω ότι εμείς αυτό που θέλαμε να κάνουμε είναι να αιφνιδιάσουμε τον ΠΑΟΚ, να μπούμε πολύ δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο και μας βοήθησε το πρώτο γκολ που πετύχαμε» 

Για το αν προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τον ΠΑΟΚ:

«Ξέρουμε πως ο ΠΑΟΚ μπαίνει δυνατά στο ξεκίνημα του παιχνιδιού και δημιουργώντας πολλά προβλήματα, πολλές ευκαιρίες και ήταν κάτι το οποίο θέλαμε να αποφύγουμε, πιέζοντας εμείς τον ΠΑΟΚ. Σταθήκαμε και τυχεροί καθώς σκοράραμε στην αρχή του παιχνιδιού. Μετά το παιχνίδι κύλησε όπως το θέλαμε, γιατί μετά την ισοφάριση ξεκινώντας το δεύτερο ημίχρονο σκοράραμε ξανά γρήγορα.» 

Για το ποιος παράγοντας βοήθησε περισσότερο τους ακρίτες να πάρουν την νίκη:

«Το θετικό για μας ήταν ότι σκοράραμε γρήγορα και στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο. Από εκεί και πέρα είχαμε και καλή λειτουργία και προβληματίσαμε πολύ τον ΠΑΟΚ.» 

Για το αν η νίκη του ΠΑΟΚ στο Φάληρο τους “ντόπαρε” περισσότερο:

«Η νίκη του ΠΑΟΚ μας προβλημάτισε πάρα πολύ, ωστόσο υπήρχε έξτρα κίνητρο να κερδίσουμε τον πρώτο της βαθμολογίας σε ένα γήπεδο που οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ ήταν εκπληκτικοί και υπήρχε πολύς κόσμος στις κερκίδες.» 

Για τον αν η καλή εικόνα της Ξάνθης οφείλεται στην έλευση του Λουτσέσκου:

«Έχουμε μεγάλη βελτίωση με την έλευση του νέου προπονητή, ειδικότερα στην έδρα μας είμαστε πολύ δυνατοί, από εκεί και πέρα θέλουμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα ώστε να υπάρχει ισορροποία στην ομάδα μας για να βλέπουμε καλύτερα το αύριο.» 

Για τον αν η Ξάνθη αγωνίστηκε όπως ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό:

«Ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι πολύ επιθετικός και εμείς προσπαθήσαμε να μην δώσουμε χώρο στον ΠΑΟΚ ώστε να μην κάνει την ζημιά.» 

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα:

«Αυτό που πρέπει να έχει η ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό είναι η διάρκεια. Ο ΠΑΟΚ προερχόταν από μια πολύ μεγάλη νίκη και υπήρχε μεγάλη κούραση και μέσα σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα οι ποδοσφαιριστές είχαν να παίξουν ένα ακόμη παιχνίδι σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο και αυτό τους επηρέασε. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και θα βρει τον δρόμο του, έτσι και αλλιώς πρώτος είναι με μια καλή διαφορά και πρέπει να κοιτάξει το επόμενο παιχνίδι.» 

Για τον αν η διαχείριση των αποτελεσμάτων είναι πρόβλημα:

«Είναι πολύ σημαντικό το θέμα διαχείρισης και οι ομάδες που μπορού να διαχειρηστούν τα αποτελεσματα είναι αυτές που θα έχουν διάρκεια. Κοιτάς τα λάθη σου και συνεχίζεις στο επόμενο παιχνίδι.» 

Για το τι έπαιξε μεγαλύτερο ρόλο σητν ήττα του δικεφάλου:

«Βγήκε η κούραση στην ομάδα του ΠΑΟΚ ενώ ήταν και άτυχοι στο γεγονός ότι εμείς προηγηθήκαμε δυο φορές.» 

Για την παρεξήγηση που έγινε μετά το τέλος του αγώνα:

«Ναι, έγινε μια παρεξήγηση με το fair play ήταν μια στιγμή έντασης και πίεσης η οποία εκείνη την στιγμή τελείωσε. Μετά το ματς δώσαμε τα χέρια και δεν υπήρχε τίποτα το ιδιαίτερο.» 

Για το αν ο ΠΑΟΚ είναι ικανός να οδηγήσει την κούρσα του πρωταθλήματος:

«Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται δίκαια στην πρώτη θέση. Η συνέχεια είναι δύσκολη όμως η ομάδα έχει την ικανότητα και την ποιότητα να μείνει στην κορυφή μέχρι το τέλος. Τα παιχνίδια είναι πολλά και θα υπάρχει κούραση. Αν τον Ιανουάριο γίνουν καλές κινήσεις θα μπορέσει να μείνει στην κορυφή μέχρι το τέλος, καθώς έχει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία φέτος.» 

Για το αν η Ξάνθη μπορεί να παλέψει για την πεντάδα:

«Έχουμε διορθώσει πολλά πράγματα και βήμα βήμα προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια καλή ομάδα, αλλά χρειάζεται χρόνος. Το πρόβλημα μας είναι τα εκτός έδρας παιχνίδια και θέλουμε να αποκτήσουμε μια σταθερή απόδοση και να υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ των εντός έδρας και τον εκτός έδρας παιχνιδιών.»
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: