Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Αντώνης Κλαδάς: Όπως και το '85 κάθε ματς είναι πόλεμος!!

Το 1985 όταν ο ΠΑΟΚ πήρε το πρωτάθλημα κανένας από εμάς δεν πίστευε ότι είχε τη δυνατότητα να το πάρει. Τη χρονιά εκείνη, δεν έχασα ματς μέσα έξω. Σε όποια έδρα και αν πήγα, αντιμετώπιζα έχθρα.

του Αντώνη Κλαδά

Δε θα ξεχάσω Δράμα, 2-2, τρελαμένοι οι Δραμινοί απο το 1' ως 90' να πάρουνε το ματς. Κατερίνη, που κάναμε και επεισόδια, οι Κατερινιώτες από το πρώτο λεπτό μέχρι το 90', βρίζανε τον ΠΑΟΚ και την Θεσσαλονίκη. Σε εκείνο το ματς, πάλι πήραμε Χ. Μέσα στη Νέα Φιλαδελφεια, ενώθηκαν γαύροι χανούμια, βάζελοι και πετούσαν πέτρες στο πέταλό μας. Η γενιά μου θα τον θυμάται τον αγώνα εκείνο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο ΠΑΟΚ πήρε με τρελό σουτ του Σίγγα, πάλι Χ.

Στο «Χαριλάου», ο ΠΑΟΚ έχασε, όπως και στην Κρήτη. Στην χειρότερη τότε έδρα του πρωταθλήματος, στο Αιγάλεω, ο ΠΑΟΚ κέρδισε 1-2. Από την πρώτη αγωνιστική και μέχρι στη Νέα Σμύρνη με το 0-0 που ο ΠΑΟΚ πήρε και τυπικά τότε το πρωτάθλημα, κάθε Κυριακή, ήταν μια μάχη και στον αγωνιστικό χώρο αλλά και στην εξέδρα.

Όπως και τότε, που την διαφορά την έκανε ο Δημόπουλος, τώρα την κάνει ο φορμαρισμένος Αθανασιάδης. Η μόνη μεγάλη διαφορά που υπάρχει για μένα, είναι ο τότε προπονητής Βάλτερ Σκότσικ με τον Άγγελο. Πιστεύω ότι ο Άγγελος είναι πολύ ανώτερος γιατί εκτός από τις άριστες τεχνικές γνώσεις που έχει, είναι και ΠΑΟΚ.

Τώρα έρχομαι σε αυτό που θέλω να πω σε όλους αυτούς τους πουθενάδες κωλοτούμπες που έχουνε μικρόφωνο και στυλό. Ακούστε ρε κωλοτούμπες, που δεν έχετε μπει σε πούλμαν, που δεν έχετε ταλαιπωρηθεί ποτέ για την ομάδα και το μόνο που ξέρετε είναι να πουλάτε προπονητιλίκι με τα χαφ, τον άξονα, τις πτέρυγες κτλ και να σας ακούνε οι πιτσιρικάδες και να τρώνε πρόλογο, βουλώστε το και αφήστε την ομάδα να βρει τον δρόμο της και μην βγάζετε κόμπλεξ με την πρώτη στραβή.

Δεν ξέρω τι σκέφτεται ο Ιβάν, εύχομαι να φερθεί έξυπνα τώρα και να κάνει μεταγραφές. Αν ο ΠΑΟΚ κάνει μεταγραφές, τι νομίζετε; Ότι θα πάρει το πρωτάθλημα τρένο; Όχι ρε μίζερα ανθρωπάκια, πάλι θα ματώσει γιατί εκτός από εμάς τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, κανένας δε θέλει τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή, ειδικά οι ομάδες της Βόρειας Ελλάδας. Αν ο ΠΑΟΚ πάρει πρωτάθλημα αλλάζει επίπεδο και κανείς δε θέλει να γινει αυτό.

Ιβάν ξύπνα, ήρθε η ώρα να γράψει η ιστορία το όνομά σου. Είσαι στη φάση αυτή, πολύ τυχερός. Μην κλωτσάς την τύχη σου, μην ακούς κανέναν, μόνο τον Άγγελο. Κάνε αυτό που πρέπει. Κάνε μεταγραφές και φέρε τον τίτλο στην Τούμπα.

Τελειώνοντας με το σύνθημα του στρατηγού, «ΠΑΟΚ θυμήσου, τον τίτλο αυτό τον θέλουνε χιλιάδες οπαδοί σου», «Θα γίνουμε καλά, θα βάλουμε μυαλό όταν πάρουμε το πρωτάθλημα αυτό». Και θα το πάρουμε, κωλοτουμπάκηδες, είτε έτσι είτε αλλιώς. Λαέ του ΠΑΟΚ, γέμισε την Τούμπα, κάνε αυτό που έκανες πάντα. Μην επηρεάζεσαι από κανένα. Όπως και το 1985, ήρθε πάλι η ώρα να γράψουμε ιστορία.
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: