Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Αντετοκούνμπο: «Δεν αλλάζω τίποτε από τη ζωή μου!»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εξομολογείται στο gazzetta.gr πως γιόρτασε τα 20α του γενέθλια του, τι δώρα δεν πήρε και εκφράζει τον θαυμασμό του για το Ντιρκ Νοβίτσκι, αλλά δηλώνει ευτυχής που δεν επελέγη από τους Μάβερικς.
Στις 6 Δεκεμβρίου που είναι του Αγίου Νικολάου και μοιραία, γιορτάζει το 1/5 του ελληνικού ανδρικού πληθυσμού και την ίδια μέρα, πριν από 20 χρόνια, ήρθε στον κόσμο ο 3ος στη σειρά γιος του Τσαρλς και της Βερόνικα Αντετοκούνμπο. Ο Γιάννης, λοιπόν, πέρασε την ημέρα των 20ων γενεθλίων του μέσα σε έναν... πανικ,ό υπό την έννοια ότι είχε προπόνηση και εν συνεχεία “πέταξε” με την αποστολή των Μπακς στο Ντάλας για τον χθεσινοβραδινό αγώνα με τους Μάβερικς, οπότε δεν απόλαυσε την ημέρα όσο θα ήθελε, παρέα με τα αγαπημένα του πρόσωπα. Το gazzetta.gr του ευχήθηκε “χρόνια πολλά” στα αποδυτήρια του “American Airlines Center” πριν από την πρώτη του μονομαχία με τον μεγάλο Ντιρκ Νοβίτσκι και ο 20χρονος πλέον Έλληνας άσος των “ελαφιών” μας αποκάλυψε πως αισθάνεται που πέρασε στην 3η δεκαετία της ζωής του...
«Μεγαλώνουν οι ευθύνες μου!»
«Όσον αφορά στο μπάσκετ, λογικά θα είναι η πιο σημαντική της ζωής μου γιατί στη διάρκεια της οποίας, θα προσπαθήσω να πετύχω τους στόχους μου και να εκπληρώσω τα όνειρά μου! Δε νιώθω μεγαλύτερος, απλά αισθάνομαι ότι όσο περνάει ο καιρός οι ευθύνες μου μεγαλώνουν, γι’ αυτό πρέπει συνεχώς να βελτιώνομαι. Κοιτώντας το παρελθόν και τι έχει συμβεί σε όλη την διαδρομή μου έως τώρα, παίρνω δύναμη από τις εμπειρίες που έζησα και τις οποίες δεν θα άλλαζα με τίποτε. Όλα, άλλωστε, γίνονται για κάποιο λόγο...», μας είπε αρχικά ο Γιάννης, ενώ παράλληλα προσπαθούσε να συνετίσει τον Γάλλο “rookie”, Νταμιέν Ίνγκλις, που είναι μεγάλο πειραχτήρι.
«Δεν χρειάζομαι τίποτε, για να δεχθώ δώρα!»
Το βεβαρυμένο πρόγραμμα του ΝΒΑ δεν αφήνει πολύ χρόνο για προσωπικές στιγμές, επομένως τα εφετινά γενέθλια του διεθνούς φόργουορντ, δεν ήταν παρά μία συνηθισμένη μέρα στη δουλειά...  «Το πρωί πέρασα λίγο χρόνο με τους γονείς μου και τα αδέρφια μου και στη συνέχεια πήγα για προπόνηση. Αφού τελειώσαμε και πριν φύγουμε για το αεροδρόμιο, οι άνθρωποι της ομάδας είχαν οργανώσει μία μικρή συγκέντρωση στο lounge του προπονητικού κέντρου μας για να μου ευχηθούν όλοι και να φάμε cupcakes και εν συνεχεία, αναχωρήσαμε για το Ντάλας. Χάρηκα πολύ γιατί μου ευχήθηκαν πάρα πολλοί γνωστοί και φίλοι αλλά και άνθρωποι τους οποίους δεν γνωρίζω αλλά παρακολουθούν την πορεία μου και με ακολουθούν στα social media. Τους ευχαριστώ πολύ όλους μέσα πό ττην καρδιά μου...», σχολίασε ο πιο δημοφιλής παίκτης του Μιλγουόκι, που πάντως δεν πήρε δώρα για τα γενέθλιά του και δεν παραξενεύτηκε καθόλου γι’ αυτό. «Δεν είμαι πλέον παιδί για να μου κάνουν δώρα οι δικοί μου, ούτε το χρειάζομαι. Ίσα-ίσα που εγώ είμαι αυτός που πρέπει να τους φροντίζω όσο περισσότερο γίνεται!», επεσήμανε με νόημα η επιλογή των Μπακς στο νο15 του ντραφτ του 2013.
«Πρότυπο ο Νοβίτσκι, αλλά είμαι καλύτερα στο Μιλγουόκι!»
Στον πρόσφατο εντός έδρας αγώνα της ομάδας του με τους Μάβερικς (νίκησαν με ), ο εκκεντρικός ιδιοκτήτης τους, Μαρκ Κιούμπαν, δήλωσε ότι η εντυπωσιακή εξέλιξη του Αντετοκούνμπο καθιστά αυτομάτως λανθασμένη την επιλογή του Ντάλας να επιλέξει τον Κέλι Ολίνικ στο νο13 και εν συνεχεία να τον ανταλλάξει με τους Σέλτικς για τα δικαιώματα του Βραζιλιάνου, Λούκας Νογκέϊρα, που τελικά κατέληξε στο Τορόντο μέσω της Ατλάντα. «Ευτυχώς που δεν με διάλεξαν!», μας είπε χωρίς να μασήσει τα λόγια του Γιάννης... «Αν είχα έρθει εδώ στο Ντάλας, θα ήμουν μεν συμπαίκτης με ένα από τα παιδικά μου πρότυπα, το Νοβίτσκι, αλλά σίγουρα δεν θα είχα κάνει αυτή την πρόοδο, γιατί δεν θα μου δινόταν ποτέ η ευκαιρία να παίξω τόσο πολύ ως “rookie”, άσε που θα πηγαινοερχόμουν συνεχώς στην D-League! Γι’ αυτό σου λέω, ότι γενικά δεν θα άλλαζα με τίποτε ό,τι μου συνέβη ως τώρα...», κατέληξε ο Αντετοκούνμπο που συγκριτικά, ήταν ο καλύτερος παίκτης (18π., 4ρ. με 8/11 σουτ) του Μιλγουόκι στην βαριά ήττα από την ομάδα του Ρικ Καρλάϊλ με 125-102.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: